Primeur: Polestar 2 is de eerste auto met Google Assistant

Rob Tigchelaar Laatste update: 23-10-2020

Polestar heeft een primeur in handen waar wij van Smarthomeweb.nl van kunnen smullen. De elektrische auto heeft Google Assistant aan boord. Het is hiermee de allereerste auto met ingebouwde Google Assistant.

auto met google assistant

Het infosysteem van Polestar © Polestar.com / Press room

Op het moment van schrijven promoot Polestar haar primeur volop via de televisie commercials. In de reclame is te zien hoe een jongeman met zijn jongere zusje op pad gaat met de nieuwe Polestar 2 en gebruik maakt van Google Asssitant.
Zo vraagt haar broer – die de auto bestuurt – onder andere waar ze het beste milk shakes kunnen halen en worden er voorbeelden gegeven voor de spraakbediening van auto-instellingen, waaronder het verhogen van het volume. De reclame wordt aangekondigd met de kop ‘The Human car’ en is eindigt met de leus: ‘First car with Google built in’.

 Nieuw!  

Sonos Ray – Nu te koop!

Sonos Ray

De betaalbare slimme soundbar Sonos Ray is nu te koop! Bekijk deze nieuwe soundbar!

Met Google Assistant navigeren en meer

Google Assistant is de spraakassistent van Google Nest. De spraakassistent is onder andere terug te vinden in de smart speaker en het smart display – de Google Nest Hub – van het merk. Met Google Assistant kunnen gebruikers met behulp van spraakopdrachten acties laten uitvoeren. In een auto kan gedacht worden aan het aansturen van de ramen, verlichting en autoradio.

ZIE OOK
Witte Nuki editie en een nieuwe handige Power Pack

Kijken we naar de mogelijkheden van een smart home, dan kun je met Google Assistant onder andere slimme verlichting bedienen, mits deze ondersteuning bieden voor Google Assistant. Ook kun je vanuit de auto vragen of bijvoorbeeld de slimme oven uitstaat én kun je eenvoudig notities maken.

Polestar: elektrische auto

Polestar is een automerk wat zich volledig richt op het produceren van elektrische auto’s. Het merk heeft inmiddels twee modellen op haar naam staan: de Polestar 1 en de vernieuwde Polestar 2, waar dus Google Assistant ingebouwd is. Het gaat om een volledig elektrische auto die vanaf € 59.800 beschikbaar is.

Bekijk de commercial van de nieuwe Polestar 2 met Google Assistant hieronder.
Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.