Home » Smart home nieuws » Politie in Amerika geeft Ring deurbel weg

Politie in Amerika geeft Ring deurbel weg

ring deurbel politie amerika

Ter illustratie © Pixabay
Robbert Tigchelaar · 10 juni 2019

Een opvallend smart home nieuwtje uit Amerika: verschillende politiekorpsen geven gratis Ring deurbellen weg of tegen een hoge korting, in ruil voor toegang tot opnames. De slimme deurbellen van Ring zijn zeer interessant voor de Politie: zo worden ze vaak opgehangen op plekken waar geen beveiligingscamera’s te vinden zijn. Ring richt haar pijlen al langere tijd op een samenwerking met de politie. Zelfs voor de overname door Amazon ging Ring al in gesprek en deelden zij gratis slimme deurbellen uit aan korpsen in specifieke gebieden. 

Beelden van slimme deurbel delen met Politie

Een gratis slimme deurbel? Het kan in Amerika, waar verschillende politiekorpsen Ring deurbellen gratis weggeven of aanbieden tegen een hoge korting. Het enige wat de Politie in ruil terugvraagt is het op aanvraag delen van specifieke opnames, weet CNet te melden. Het zou gaan om meer dan 50 korpsen die op dit moment de deurbellen aanbieden.

Ook Neighbors-app wekt interesse

Niet alleen de fictieve slimme deurbellen blijken interessant voor de Politie: ook van de Neighbors-app, de applicatie van Ring waar gebruikers opnames van verdachte personen kunnen uploaden, wilt de politie gebruik maken. In deze app kunnen buurtbewoners die in het bezit zijn van een Ring deurbel beelden delen waar zij hun bedenkingen bij hebben.

Groot vraagteken op gebied van privacy

Hoewel het voor de Politie ontzettend interessant is, zijn diverse bedrijven op het gebied van privacy minder te spreken over deze vorm van beveiliging. Zo zijn enkele opmerkingen dat de overheid op deze manier iedereen kan gaan volgen; ook als personen op de beelden helemaal niets gedaan hebben.

Ook Ring minder te spreken over deze vorm van opnames

Hoewel Ring al enige tijd de samenwerking met Politie op lijkt te zoeken, zijn ze toch wat minder te spreken over deze invulling van een samenwerking. Zo belooft het bedrijf – in handen van Amazon – een einde te willen maken aan voorwaarden dat gebruikers gedwongen worden om specifieke beelden te delen.

Slimme deurbel Ring goed tegen criminaliteit

Dat een slimme deurbel een goede vorm van criminaliteit bestrijding is, blijkt uit diverse misdaden die reeds opgelost zijn met behulp van de beelden van een smart deurbel. In de deurbel van Ring is een slimme beveiligingscamera te vinden die zowel personen die aanbellen kan opnemen, als voorbijgangers. De deurbel is met abonnement aan te schaffen, hoewel klein onderzoek uitwijst dat de slimme deurbel zonder abonnement in Nederland een stuk gunstiger is.

Meer smart home nieuws

slimme lichtplaatjes innr
bol 10daagse smart home deals
auto met google assistant
witte nuki slot
ikea symfonisk blauw
netatmo deurbel