Philips Smart Led: ‘Goedkope slimme lampen met WiFi’

philips smart led slimme lampen

▲ Beeld ter illustratie © Canva

De fabrikant van Philips Hue, Signify, had naast Hue reeds al een ander slimme lampenmerk in haar portfolio: WiZ. Daar komt nu een derde merk bij: Philips Smart LED. Het lijkt een wat strategische stap: er wordt nu gebruik gemaakt van de merknaam Philips én de lampen communiceren – net als de slimme lampen van WiZ – via WiFi.

Philips Smart LED: slimme lampen via WiFi

Waar Philips Hue lampen communiceren via smart home protocol Zigbee of bluetooth (als je de goedkopere lijn bekijkt), maakt Philips Smart LED gebruik van WiFi. Sterker nog: de lampen werken via het zelfde smart home systeem als WiZ. Dit kan een groot nadeel zijn voor mensen die reeds gebruiken van Hue-lampen, gezien ze niet werken met dat systeem.

Goedkope slimme lampen

De prijzen liggen in lijn met de slimme lampen van WiZ: voor een slimme LED lamp met een E27 fitting (grote fitting) ben je zo’n 10 euro kwijt. Wil je een variant met kleuren, dan ben je 18 euro kwijt. Ook zijn er slimme filament lampen – die we ook tegenkomen bij merken als Innr – voor 15 euro per stuk.

Philips Smart LED kopen?

Diverse media weten al te melden dat de slimme verlichting van Philips te koop zal zijn via de reguliere wegen waar dusver ook altijd normale lampen te koop waren. Hierbij kun je denken aan supermarkten en bouwmarkten. Naar alle verwachting zijn de slimme Philips Smart LED lampen deze maand nog in de schappen te vinden.

Het is overigens niet enige nieuwtje van Philips deze week: wij meldden eerder dat je nu ook Philips Hue  met Spotify kunt koppelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts