Philips Hue Smart Plug dit jaar op de markt

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Er is  informatie verschenen waaruit blijkt dat Philips Hue dit najaar met een eigen smart plug de markt betreed. Zo’n slimme stekker is een gewild smart home product voor eigenaren van het Philips Hue verlichtingssysteem. Hiermee kunnen klassieke apparaten opgenomen worden in scenario’s en scenes. Naast de Philips Hue slimme stekker zullen er waarschijnlijk ook filament lampen geïntroduceerd gaan worden.

philips hue smart plug

Philips Hue lampen © Smarthomeweb

Het nieuws over de Philips Hue Smart Plug en de filament lampen weet iCulture.nl te melden naar aanleiding van informatie van een tipgever. De website kregen een interne folder in handen met de najaarscollectie van 2019.

Slimme stekker Philips Hue enorm gewild

Een slimme stekker die compatibel is met Philips Hue is al sinds de introductie van de slimme lampen een populaire gadget. Er zijn slechts enkele goede plugs die werken met Philips Hue. Met name de mogelijkheid om klassieke -niet slimme- apparaten op te kunnen nemen in lichtscenes maken een smart plug interessant voor Philips Hue gebruikers.

Smart Plug als aanvulling op Philips Hue

Zo kan een oude bureaulamp waar geen slimme verlichting toegepast kan worden, tóch opgenomen worden als lamp met behulp van een smart plug. Eerder schreven we op Smarthomeweb.nl al een artikel over een Philips Hue slimme stekker combinatie en de mogelijkheden hiervan. De nieuwe smart plug zal waarschijnlijk € 29,95 gaan kosten, wat een opvallend scherpe prijs is.

Te bedienen via spraak met o.a. Google Assistant

Apparaten die aangesloten worden op slimme stekker zullen te bedienen zijn met spraak: er wordt ook gemeld dat er ondersteuning geboden wordt voor Google Assistant, HomeKit en Siri. Ook het instellen van schema’s en timers zou geen probleem moeten zijn via de bijhorende Hue app op de smartphone of tablet.

Philips Hue Filament: ‘gloeilamp’ met imitatie gloeidraad

Een ander opvallende toevoeging zijn Philips Hue lampen die voorzien zijn van een imitatie gloeidraad. Deze lampen zien er, in tegenstelling tot de huidige slimme lampen van Philips Hue, niet uit als smart verlichting. Dankzij een imitatie gloeidraad zullen deze lampen ook goed toegepast kunnen worden in lampen zonder lampenkap of armaturen waarbij de lamp goed zichtbaar is.

Ondersteuning van Zigbee en Bluetooth

Philips Hue Filament zal communiceren via Zigbee en Bluetooth. Dit laatste is enorm opvallend, gezien er hierbij de kans bestaat dat ze zonder tussenkomst van een bridge of een smart home controller aangestuurd kunnen worden. Er worden drie verschillende modellen op de markt gebracht: twee ronde varianten met een E27 of G93 fitting en een langwerpige filament lamp met een ST19 fitting.

Ook schijnt er een nieuwe versie van de Philips Hue GO uitgebracht te worden.

 Aanbieding! 
slimme verlichting ad

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *