Home » Smart home nieuws » Hue Smart Button: een slimme schakelaar voor Philips Hue

Hue Smart Button: een slimme schakelaar voor Philips Hue

Philips Hue smart button

 Productafbeelding Hue Smart Button © Signify
Robbert Tigchelaar · 7 september 2019

Philips Hue komt met een eigen slimme schakelaar: de Hue Smart Button. De Smart Button is een knopje waarmee eenvoudig Philips Hue lichtscenes geactiveerd kunnen worden. De Smart Button is dankzij een handig systeem te bevestigen aan de muur óf mee te dragen binnen het huis. Opvallend is de plaat waarmee de Hue Smart Button geleverd wordt: hiermee kan hij over een bestaande schakelaar geplaatst worden.

Slimme schakelaar voor Philips Hue lampen

Het bedienen van slimme verlichting via je smartphone is handig, zeggen velen. Toch is in veel gevallen het bedienen van lampen via de simpele lichtknop veel eenvoudiger. Je hoeft je smartphone  niet uit je zak te halen en je hoeft daarbij ook niet naar instellingen te gaan om de specifieke kleuren of lichtsterktes te bepalen. Voor Signify reden genoeg om een slimme schakelaar voor Philips Hue lampen te ontwikkelen. De Smart Button maakt het mogelijk om het Hue verlichtingssysteem eenvoudiger te bedienen met een simpele klik.

Smart button: bedien Hue lampen op meerdere manieren

Je kunt als gebruiker zelf instellen wat er dient te gebeuren als je de Hue Smart Button indrukt. Kies bijvoorbeeld enkel de lampen boven de eetkamer en laat deze aanspringen op de juiste instellingen die jij hebt doorgegeven via de Hue app. Liever de lampen wat meer dimmen of juist in lichtsterkte laten toenemen? Dan kan men de knop ingedrukt houden.

Ook heb je de volle vrijheid als we kijken naar de bevestiging van de Smart Button. Een lichtschakelaar kan het best aan de muur geplaatst worden: hiervoor levert Signify bij de slimme schakelaar een handig systeem, zodat deze opgehangen kan worden op een specifieke plek aan de muur. De Smart Button is overigens makkelijk uit het mechanisme te klikken, waardoor hij ook op de bijzettafel bij de bank gelegd kan worden.

Dankzij een handige plaat, kan de slimme schakelaar van Philips Hue zelfs over een bestaande lichtknop gemonteerd worden. Zinvol: wanneer je smart home vol hangt met slimme lampen van Philips Hue, gebruik je deze lichtknop – als deze eenmaal aangezet is – waarschijnlijk niet meer.

Hue Smart button kopen en release

De Hue Smart Button heeft een prijskaartje van slechts € 19,95. Dit is in vergelijking met veel andere slimme schakelaars opvallend laag. Iets wat ook al opgemerkt werd bij de Hue Smart Plug, de nieuwe slimme stekker die Signify afgelopen week introduceerde. De Hue Smart Button is volgens vele media vanaf nu beschikbaar, maar wij hebben hem nog niet kunnen ontdekken bij de verschillende verkooppunten. Bekijk of hij wellicht al beschikbaar is bij Bol.com.

Meer smart home nieuws

floodlight cam konstsmide
smarthomeweb geeft prijzen weg
google nest hub netflix
Xiaomi Ecosystem Product Launch
google nest hub review