Philips Hue slimme stekker

philips hue smart plug

We kunnen wel zeggen dat Philips Hue de meest populaire slimme verlichting merk is. De lampen van Hue zijn op een slimme manier te bedienen, zo kun je de lampen met je smartphone aan of uitzetten en kun je de lampen koppelen met andere slimme apparaten. Naast slimme lampen heeft Hue ook handige accessoires in haar assortiment, waaronder deze Philips Hue stekker.

Wat is een Philips Hue stekker?

De Philips Hue stekker is een slimme stekker van Hue, ook wel bekend als Hue smart plug. Een slimme stekker is een stekker die je op een slimme manier kunt bedienen, zo kun je de stekker op afstand bedienen met je smartphone en kun je een timer op de stekker zetten.

Slimme stekkers zijn vooral ideaal, omdat je niet slimme apparaten op een simpele manier slim kunt maken. Vooral omdat dit een stekker van Philips Hue is, werkt deze ook perfect met andere slimme lampen uit het Hue systeem. Je kunt dan bijvoorbeeld een niet slimme lamp toch koppelen aan een slimme lamp door middel van een Philips Hue stekker.

Wat kun je met de slimme stekker van Hue?

Philips hue stekker met bridge
De Hue bridge, deze heb je nodig om apparaten met elkaar te koppelen.

Hierboven hebben we het er al kort overgehad, maar je kunt met de Hue stekker niet slimme apparaten slim maken. Zo kun je een lamp die niet slim is toch bedienen met je smartphone en deze zelfs koppelen met andere slimme lampen in je huis.

Dit werkt vrij simpel, het enige wat je hoeft te doen is de stekker van je apparaat in de slimme stekker te doen, en deze stekker vervolgens weer in het stopcontact. Via je smartphone of tablet kun je dan een seintje geven aan de stekker, dat deze aan of uit moet. Wanneer je de stekker dan koppelt met een slimme lamp van Hue kun je met één knop de stekker en de lamp bedienen.

Naast het bedienen van je de stekker via je smartphone kun je de stekker ook bedienen met spraak. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een smart speaker van Google, denk aan de Google Nest Mini. Hiervoor hoef je alleen een smart speaker van Google te hebben, een Hue bridge en deze te koppelen met elkaar in de Google Home app.

Is de Philips Hue stekker dimbaar?

Nee, helaas kun je met de smart plug van Philips Hue geen lampen dimmen. Je kunt de lampen alleen aan- of uitzetten. Wel heb je de keuze dit te doen via de Philips Hue-app, via spraak of met een timer. Voor het dimmen van lampen dien je gebruik te maken van de lampen van Philips Hue, deze zijn wel allemaal dimbaar. Is de Philips Hue stekker buiten te gebruiken?

Philips Hue stekker of schakelaar gebruiken?

Vaak wordt een Philips Hue stekker vergeleken met een schakelaar, maar toch is een schakelaar heel iets anders. Met een schakelaar kun je namelijk Philips Hue lampen bedienen en met een Hue stekker bedien je een apparaat met een stekker. Het mooie van een Philips Hue schakelaar is dat je zelf in kunt stellen welke lampen je koppelt met een schakelaar. Zo kun je bijvoorbeeld met één knop alle lampen in je huis aanzetten op een bepaalde scene.

Wel kun je met een schakelaar een stekker bedienen. Zo kun je de schakelaar instellen dat als je op één knop drukt de stekker aangaat. Momenteel heeft Philips Hue verschillende slimme schakelaars die je kunt koppelen met het systeem van Hue:

Andere stekkers die te koppelen zijn met Hue

Philips Hue staat er bekend om zijn kwaliteit en vaak brengt kwaliteit ook een prijskaartje met zich mee. De slimme lampen en accessoires van Hue zijn daar in tegen ook vrij prijzig. Een voordeel van het systeem van Hue is dan wel dat het systeem ook werkt met andere merken en partijen. Hierdoor kun je ook kiezen voor een goedkoper merk, maar toch gebruik maken van het systeem van Hue.

Deze slimme stekkers van andere partijen zijn te ook te koppelen met het systeem van Hue en worden in de app gezien als Hue stekkers. Wel moet je opletten dat de slimme stekker ook werkelijk te koppelen is met Philips Hue, vaak promoten dit soort andere merken graag dat ze te koppelen zijn met Hue. Hieronder hebben we enkele slimme stekkers gevonden die te koppelen zijn met Hue:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

HomeWizard Domotica

HomeWizard is het centrale punt voor huisautomatisering, zo kun je met HomeWizard je huis besturen met je smartphone, tablet of computer. Het handige van van HomeWizard is dat er naast een standaard app ook een handige webapp is. Op je computer kun je dan ook je smart home apparaten bedienen en handige scenes maken.
Lees meer