Philips Hue scenes met Google Home bedienen

Home » Smart home blog » Philips Hue scenes met Google Home bedienen
philips hue scenes met google home bedienen

Met Philips Hue lampen kun je zóveel meer dan de slimme verlichting bedienen via je smartphone. Zo kun je de Hue lampen bedienen met spraak en kun je door het aanmaken van ‘Hue scenes’ lampen met elkaar koppelen. Je kunt specifieke scenes maken voor diverse situaties, denk aan een game-scene, een scene voor het kijken van films of wellicht een speciale instelling voor tijdens het avondeten.

Het wordt echter nog gaver wanneer je Philips Hue scenes met Google Home bedienen gaat: zo kun je heel makkelijk met een spraakcommando een specifieke Hue scene activeren. In deze blog leg ik je stap voor stap uit hoe jij dit in jouw smart home kunt regelen.

Waarom Philips Hue scenes met Google Home activeren?

Wanneer je al bekend met de functionaliteiten van Philips Hue, kun je je afvragen waarom je dit zou willen. Je kunt toch momenteel al met de Hue app scenes eenvoudig aan- of uitzetten? Klopt! Maar hoe makkelijk zou het zijn om je telefoon in je broekzak te houden en enkel met spraak de scene te activeren?

Via Philips Hue met Google Home koppelen kun je met behulp van een hele makkelijke spraakcommando de Hue scene activeren. Uiteraard dien je wel een koppeling te maken met de Philips Hue scenes en Google Home voor dit mogelijk is.

Tip: haal de bezem door de Philips Hue scenes in de Hue-app

Voordat ik de stappen met je deel om de koppeling te maken, raad ik je aan om Philips Hue scenes die je niet gebruikt weg te halen. Elke scene komt namelijk als een apart ‘device’ in je Google Home applicatie te staan. Dit kan zorgen voor een onoverzichtelijke lijst met zogenaamde apparaten.

Stappenplan: Philips Hue scenes koppelen met Google Home

Tijd om de koppeling te realiseren. Ik ga er trouwens vanuit dat je de Hue lampen al toegevoegd hebt aan de Hue bridge, anders is het aanmaken van Hue scenes sowieso niet mogelijk.

Het grote voordeel is dat wanneer je een connectie maakt met Google Home en jouw Philips Hue account, de scenes direct worden toegevoegd in de Google Home app.

  1. Open de Google Home app op je smartphone of tablet
  2. Klik op het hamburger menu (drie lijntjes) linksboven in het scherm
  3. Druk op ‘Home control’ en vervolgens op het blauwe plusje onderin het scherm
  4. Klik nu op ‘Philips Hue’, waarna je in kunt loggen met je Philips Hue account gegevens
  5. Philips Hue vraagt nu om je toestemming om Google Home te vertrouwen, geef toestemming om de koppeling te maken
  6. Nu worden alle Philips Hue scenes als apart ‘device’ toegevoegd in de applicatie. Wanneer namen van kamers overeen komen, worden de Hue scenes automatisch onder de juiste kamer geplaatst.

Philips Hue scenes met Google Home bedienen doe je zo

Nu de koppeling gemaakt is, kun je eenvoudig Hue scenes activeren via je smart speaker. Dit kun je op dezelfde wijze doen, zoals je gewend bent met het aanzetten van apparaten of aparte slimme lampen.

Je kunt bijvoorbeeld zeggen “Hé Google, zet [Philips Hue scene naam] aan!“. Let op: als je een Philips Hue scene hebt aangemaakt die voor meerdere kamers geldt, zal deze in iedere kamer geactiveerd worden. Het kan dus in dit geval slimmer zijn om de scenes per kamer aan te maken in Philips Hue, zodat je een scene bijvoorbeeld enkel in de woonkamer kunt activeren.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)