Dit zijn de mogelijkheden met de Philips Hue Play Box

Philips-hue-play

▲ Hue lampen gekoppeld aan televisie © Siginify

Ambilight is al erg bekend geworden als licht achter je televisie dat meekleurt met wat er op het beeld gebeurt. Met dit product van Philips Hue kun je nu ook je slimme lampen mee laten kleuren met je televisie, wat voor een mooie ervaring zorgt.

In dit bericht vertellen we je alles over de HDMI Sync Box van Philips Hue ook laten we laten je zien hoe je zo’n HDMI Sync Box installeert en wat je er mee kunt.

Inhoud van dit artikel:

Hue Play HDMI Sync Box

Met dit apparaat koppel je je televisie aan de slimme lampen in je kamer. Zo krijg je een vloeiende ambilight-ervaring in heel je kamer.

Bekijk

Een complete Ambilight kamer zonder vertraging

Eerder legden we al uit hoe je Hue kunt koppelen aan je TV met gebruik van een tweetal apps. Echter was het relatief veel werk om te installeren, moest je er in sommige gevallen een computer bij gebruiken en was er regelmatig sprake van een vertraging. Niet optimaal dus. Bij de Philips Hue Play HDMI Sync Box is dit gelukkig niet het geval, want de lampen worden direct zonder vertraging aangestuurd. Zo geven de lampen je mooiere ervaring op verschillende gebieden:

 • Heel je kamer kleurt mee met wat er op de TV gebeurt
 • Je krijgt veel meer sfeer mee bij films/series
 • Door de Ambient verlichting zit je er helemaal in wanneer je games speelt

In plaats van alleen lichten achter de televisie die meekleuren, kun je dus nog veel meer lampen mee laten kleuren, waar je maar wilt. Je kunt tot 10 Philips Hue kleurlampen koppelen, waarbij het niet uitmaakt of het lichtbolletjes of Hue Play lampen zijn. TV kijken wordt in ieder geval een hele nieuwe ervaring.

De Hue Play Box koppelen aan TV

Om de box te installeren en te koppelen aan je slimme Philips Hue lampen, heb je een aantal dingen nodig. Naast de Sync Box zelf en minimaal één Philips Hue kleurlamp, is het namelijk van belang dat je een Hue Bridge hebt waarmee je alles aan elkaar kunt koppelen. Om alles aan elkaar te koppelen open je allereerst de Hue Sync app, die helpt je met het doorlopen van een aantal stappen:

 1. Zorg dat je Hue Bridge geïnstalleerd is en je slimme lampen gekoppeld zijn
 2. Sluit je televisie en andere apparaten via HDMI aan op de Sync Box
 3. Steek de stekker van de box in het stopcontact
 4. Check of het blauwe lampje op de box brandt
 5. Verbind de Sync Box met Bluetooth (zorg dat Bluetooth op je telefoon aan staat)
 6. Verbind de box met WiFi
 7. Houdt de aan/uitknop van de box ingedrukt
 8. Koppel de box met gebruik van de grote knop op je Hue Bridge
 9. Kies het juiste entertainment-gebied. Deze is in te stellen in de originele Hue app, dus niet de Sync app.
 10. Geef je aangesloten apparaten zoals Chromecast en Console een naam in de app.
 11. Enjoy!

Stel de werking naar voorkeur in via de app

Wanneer je de HDMI box geïnstalleerd hebt, kun je hem vervolgens gemakkelijk naar je persoonlijke voorkeur instellen op de Hue Sync app. Denk hierbij aan de helderheid van de lichten, maar ook de snelheid van de effecten. Het is misschien even werk om de box te installeren, maar het verstellen is daarentegen erg snel en makkelijk. In de video van Philips Hue hieronder zie je hoe zo’n kamer met Ambilight er uitziet.

Waar is de HDMI Sync Box verkrijgbaar?

Deze box van Philips Hue is op moment van schrijven nog niet op enorm veel plekken te koop, al helemaal niet in Nederland. Alhoewel andere Hue Play producten wel al op veel plekken verkrijgbaar zijn, is Mediamarkt op dit moment een van de weinige webshops waar je hem kunt kopen. We verwachten dat hij binnenkort wel op meerdere plekken te koop zal zijn.

Hue Play HDMI Sync Box

Koppel je slimme lampen aan je televisie en laat de lampen synchroon lopen. Hiermee creëer je als het ware een hele Ambilight kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts