Aangekondigd: Philips Hue Play HDMI Sync Box

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Een opvallende introductie van Signify, de fabrikant van de slimme Philips Hue lampen en accessoires: de Philips Hue Play HDMI Sync Box. Zoals de naam grotendeels al laat blijken gaat het om een kastje waarmee gebruikers eenvoudig Hue lampen kunnen synchroniseren met de beelden van de televisie.

philips hue play hdmi sync box

© Signify

Tot op heden kon deze synchronisatie enkel met een omweg gerealiseerd worden: zo kon een laptop gekoppeld worden met een televisie om daarmee de beelden dubbel af te spelen, zodat de Hue lampen konden reageren op de beelden van de laptop. Daar komt met de Philips Hue Play HDMI Sync Box dus nu verandering in. Degenen die het Hue synchronisatie kastje in huis willen halen betalen hier straks € 250,- voor. De verwachte releasedatum van de Play HDMI Sync Box is half oktober.

Slimme lampen koppelen met TV

Slimme lampen worden steeds vaker gesynchroniseerd met andere apparaten en producten. Zo kunnen slimme lampen reageren op televisiebeelden of kunnen de lampen mee kleuren met de kleuren die weergegeven worden tijdens het spelen van games. Dit zou niet alleen een sfeervoller effect met zich meedragen: ook zou het bijdragen aan de kijkkwaliteit.

Hue lampen synchroniseren met TV wordt makkelijker

Tot op de dag van vandaag was Hue koppelen aan TV een omslachtig proces. Een van de meest voornaamste manieren om Hue lampen te synchroniseren met het beeld op de televisie, was door eerst een koppeling te maken van de TV met een laptop. Door de Hue lampen te kunnen koppelen aan een laptop middels de Hue Sync app, kon men met een omweg alsnog de lampen laten reageren op de kleuren van de film, game of televisie programma. Ook Philips Hue met Playstation 4 koppelen bleek hierin een veelgevraagde synchronisatie.

Philips Hue Play HDMI Sync Box: synchronisatie met televisiescherm

Met de nieuwe Philips Hue Play HDMI Sync Box geeft Signify – het bedrijf achter Philips Hue – handvatten voor het maken van een makkelijke koppeling. Gebruikers kunnen tot 10 slimme Philips Hue lampen koppelen met de televisie, om vervolgens in dezelfde kleuren te gaan schijnen als het beeldscherm. Signify heeft de ervaring ‘ Surround Lightning’ in het leven geroepen. Er zou sprake zijn van deze ervaring als de lampen gesynchroniseerd zijn én op de juiste posities geplaatst zijn.

philips hue play hdmi sync box achterzijde

De achterzijde van de nieuwe Philips Hue Play HDMI Sync Box

Bij de nieuwe synchronisatie mogelijkheid ben je er nog niet alleen met de Sync Box: er is een speciale applicatie in het leven geroepen waarmee gebruikers meer instellingen kunnen verrichten voor de synchronisatie. Hierbij kan gedacht worden aan bepaalde snelheden of lichtintensiteit levels.

Ook Hue met Playstation 4 koppelen wordt nu makkelijker

De Philips Hue Play HDMI Sync Box komt eigenlijk als tussenstation tussen de televisie en HDMI aangesloten apparaten te staan. Het is mogelijk om vier verschillende apparaten te koppelen met de synchronisatie box van Philips Hue. Ook een Playstation 4 koppeling zou hiermee dus veel makkelijker gemaakt kunnen worden. De Sync Box schakelt zelf tussen de aangesloten HDMI apparaten: net van welk apparaat je op dat moment gebruik maakt.

Philips Hue Play HDMI Sync Box kopen: € 250,-

Degenen die de Philips Hue Play HDMI Sync Box kopen willen, dienen hiervoor € 250,- neer te leggen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het nieuwe Philips Hue accessoire half oktober verkrijgbaar zijn bij verschillende verkooppunten.

 Aanbieding! 
slimme verlichting ad

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *