Hue stekker: koppel Hue lampen met stekkers

hue slimme stekker

In een slim huis horen slimme lampen. Met slimme verlichting kun je de lampen in huis op een slimme manier bedienen of automatiseren. Toch komt het wel eens voor er in een armatuur geen slimme lamp kan. Dit kun je wel vrij makkelijk oplossen door er een slimme stekker tussen te plaatsen. In dit bericht lees je hoe je dit kunt doen en waarom dit handig is.

Update: er is nu een slimme stekker van Hue zelf

Er zijn veel slimme stekkers die te koppelen zijn met het systeem van Hue. Toch werkt het product van hetzelfde systeem het best, kies daarom voor gemak en gebruik de eigen Philips Hue smart plug.

Echter, kun je niet in alle lampen een smart lamp gebruiken: dit kan te maken hebben met het soort fitting of het soort lichtbron (denk aan speciale armaturen of TL buizen). Tóch zijn er mogelijkheden om ook deze lampen slimmer te maken. Je Hue verlichtingssysteem met een slimme stekker combineren is hierbij de oplossing. In deze blog zet ik heb ik gekeken naar Philips Hue slimme stekkers en waarom het toevoegen van een slimme stekker aan het verlichtingssysteem interessant kan zijn.

Slimme Hue stekker: en stekkers die werken met het Hue systeem

Sinds kort heeft Hue zijn eigen slimme stekker op de markt gebracht. De Philips Hue smart plug, dit is de meest ideale Hue stekker, omdat deze van hetzelfde merk is en dus goed werkt met de Hue verlichting. Een nadeel is wel dat de Hue stekker en lampen aan de prijzige kant zijn, daarom hebben we ook gekeken naar slimme stekkers die te koppelen zijn met Hue lampen. Eerst zie je de stekker van Hue zelf, gevolgd met stekker die ook te koppelen zijn met Hue.

philips hue smart plug

Nieuw: Philips Hue stekker

Sinds enige tijd heeft Philips Hue haar eigen stopcontact op de markt gebracht: de Hue Smart Plug. Met deze Hue stopcontact kun je eenvoudig lampen met een bijzondere armatuur alsnog slim maken en opnemen in smart home scenario’s.

innr smart plug

Innr SP 120 – ook een Hue stekker

Deze slimme stekker van Innr kun je ook koppelen aan het systeem van Hue. Gezien de prijs is zijn de stekkers van Innr iets interessanter, ze zijn namelijk wat lager geprijsd. Ook is de stekker goed in gebruikt en erg compact.

osram smart plug

Osram Smart+ Slimme Stekker

Ook de stekkers van van Osram Smart+ kunnen gekoppeld worden met het systeem van Hue. Een echte Hue stekker dus, komt omdat de stekker werkt met ZigBee hierdoor is de stekker te koppelen met de Hue bridge.

Waarom een slimme stekker gebruiken bij Hue verlichtingssysteem?

Laat ik nog wat dieper ingaan op het feit waarom een slimme stekker uitkomst kan bieden bij het totaal integreren van Hue in je woonkamer. Het kan voorkomen dat je enkele lampen in de woonkamer hebt staan of hangen waarbij het helaas niet mogelijk is om een Philips Hue lamp te gebruiken als lichtbron.

Echter, wens je natuurlijk wel om deze bij specifieke scenes aan te laten springen of bij het verlaten van het huis met een knop in je Philips Hue app uit te zetten. Voorbeeld van lampen waarbij het soms lastig kan zijn om Hue toe te passen:

 • Bureaulampen
 • Plafondlampen/plafonnières
 • Sier kroonluchters
 • Vloerlampen
 • Decoratieve verlichting / kerstverlichting

Om dit op te lossen kun je dus perfect gebruik maken van een slimme stekker. Sterker nog: met deze oplossing kun je zelfs met een slimme kerstboomverlichting maken en koppelen met Google Home.

Een slimme stekker kan lampen slimmer maken zonder Hue

Je kunt een slimme stekker eenvoudig in je normale stopcontact steken, waar normaal gesproken de stekker van desbetreffende lamp in wordt gestoken. Je kunt vervolgens de slimme stekker koppelen met de Hue bridge, waarna deze te vinden zal zijn in de Hue-app.

In de Hue-app komt de slimme stekker nu als ‘een nieuwe lamp’ tevoorschijn. Je hebt nu de mogelijkheid om deze aan- en uit te zetten met de Hue app. Ook kun je dus hiermee alle lampen aan- en uitzetten.

Tijd om een Hue slimme stekker uit te lichten die je hiervoor zou kunnen gebruiken.

Stappenplan: Slimme stekker koppelen aan Hue

Om een koppeling te maken is de Hue bridge installeren noodzakelijk. Wanneer je dit hebt gedaan is het straks mogelijk om de slimme stekker te kunnen koppelen met Hue. Volg daarvoor de volgende stappen:

 1. Open de Hue-app op je smartphone of tablet
 2. Ga naar ‘Instellingen’ en druk op ‘Lamp configuratie’
 3. Druk vervolgens op ‘Lamp toevoegen’
 4. Steek de slimme stekker in het juiste stopcontact
 5. Als het goed is wordt de lamp nu gevonden en komt deze tevoorschijn in de Hue app

Let op: wanneer de slimme stekker niet gevonden wordt, kan het nodig zijn om de slimme stekker te resetten. Bij de Innr SP120 kun je deze resetten door het kleine knopje bovenop 5 seconden ingedrukt te houden.

One comment
 1. Ik wil een hue bewegingssensor koppelen aan de hue smart plug zodat het licht in mijn wc automatisch aangaat bij beweging. Hoe doe ik dat? Ik krijg het niet voor elkaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts