Home » Smart home blog » Philips Hue met slimme stekker combineren

Philips Hue met slimme stekker combineren

hue slimme stekker

Bureaulamp, ter illustratie © Pixabay
Robbert Tigchelaar · Laatste update: 30 september 2019

Een van de makkelijkste manieren om een smart home te beginnen, is met het aanschaffen van slimme lampen. Met slimme verlichting kun je namelijk kennis maken met de mogelijkheden van apparaten op afstand bedienen en deze aansturen met behulp van een app op je smartphone. Een goed voorbeeld hiervan is Philips Hue; met diverse soorten slimme verlichting kun je al heel snel genieten van enkele smart home voordelen. Sterker nog: deze lampen worden tevens door velen bestempeld als de beste slimme lampen op de markt.

Echter kun je niet in alle lampen een smart lamp gebruiken: dit kan te maken hebben met het soort fitting of het soort lichtbron (denk aan speciale armaturen of TL buizen). Tóch zijn er mogelijkheden om ook deze lampen slimmer te maken. Je Hue verlichtingssysteem met een slimme stekker combineren is hierbij de oplossing. In deze blog zet ik Philips Hue met slimme stekker combineren centraal en help ik je op weg.

Waarom een slimme stekker gebruiken bij Hue verlichtingssyteem?

Laat ik nog wat dieper ingaan op het feit waarom een slimme stekker uitkomst kan bieden bij het totaal integreren van Hue in je woonkamer. Het kan voorkomen dat je enkele lampen in de woonkamer hebt staan of hangen waarbij het helaas niet mogelijk is om een Philips Hue lamp te gebruiken als lichtbron.

Echter wens je natuurlijk wel om deze bij specifieke scenes aan te laten springen of bij het verlaten van het huis met een knop in je Philips Hue app uit te zetten. Voorbeeld van lampen waarbij het soms lastig kan zijn om Hue toe te passen:

  • Bureaulampen
  • Plafondlampen/plafoniëres
  • Sier kroonluchters
  • Vloerlampen
  • Decoratieve verlichting / kerstverlichting

Om dit op te lossen kun je dus perfect gebruik maken van een slimme stekker. Sterker nog: met deze oplossing kun je zelfs met een slimme kerstboomverlichting maken en koppelen met Google Home.

Een slimme stekker kan lampen slimmer maken zonder Hue

Je kunt een slimme stekker eenvoudig in je normale stopcontact steken, waar normaal gesproken de stekker van desbetreffende lamp in wordt gestoken. Je kunt vervolgens de slimme stekker koppelen met de Hue bridge, waarna deze te vinden zal zijn in de Hue-app.

In de Hue-app komt de slimme stekker nu als ‘een nieuwe lamp’ te voorschijn. Je hebt nu de mogelijkheid om deze aan- en uit te zetten met de Hue app. Ook kun je dus hiermee alle lampen aan- en uitzetten.

Tijd om een Hue slimme stekker uit te lichten die je hiervoor zou kunnen gebruiken.

philips hue smart plug

Nieuw: Philips Hue stopcontact

Sinds enige tijd heeft Philips Hue haar eigen stopcontact op de markt gebracht: de Hue Smart Plug. Met deze Hue stopcontact kun je eenvoudig lampen met een bijzonder armatuur alsnog slim maken en opnemen in smart home scenario’s. De Hue stopcontact schakelaar kost bij diverse webshops € 19,99, wat opvallend laag is.

Stappenplan: Slimme stekker koppelen aan Hue

Om een koppeling te maken is de Hue bridge installeren noodzakelijk. Wanneer je dit hebt gedaan is het straks mogelijk om de slimme stekker te kunnen koppelen met Hue. Volg daarvoor de volgende stappen:

  1. Open de Hue-app op je smartphone of tablet
  2. Ga naar ‘Instellingen’ en druk op ‘Lamp configuratie’
  3. Druk vervolgens op ‘Lamp toevoegen’
  4. Steek de slimme stekker in het juiste stopcontact
  5. Als het goed is wordt de lamp nu gevonden en komt deze tevoorschijn in de Hue app

Let op: wanneer de slimme stekker niet gevonden wordt, kan het nodig zijn om de slimme stekker te resetten. Bij de Innr SP120 kun je deze resetten door het kleine knopje bovenop 5 seconden ingedrukt te houden.

Meer smart home blogs

google assistant speakers
thermostaat zonder abonnement
slimme schakelaar slim maken
google home op laptop
kerstkado's
google-home-speakers-koppelen