Philips Hue met Playstation 4 koppelen

philips hue met playstation 4 koppelen

▲ Playstation 4 controller © Pixabay

Wanneer jij thuis een Playstation 4 hebt staan, wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten van het gamen. Een goede manier om te zorgen voor extra game-plezier is het combineren van sfeerverlichting bij de plek waar de Playstation staat. Je zou hiervoor gestandaardiseerde scenes aan kunnen maken. Zo schreef Rob eerder een handleiding voor Philips Hue scenes maken. Een game-scene zou er dus voor kunnen zorgen dat de slimme lampen van Philips Hue naast het scherm gedimd worden tot 20%.

Wat echter nóg veel gaver is, is het laten reageren van de lampen op basis van wat er op het scherm gebeurd. Er zijn mogelijkheden om kleurencombinaties van het scherm over te nemen op je Hue lampen. In deze blog vertel ik stap voor stap hoe je Philips Hue met Playstation 4 koppelen (Hue Sync) kunt voor een optimale game beleving.

Hoe werken de Philips Hue lampen met Playstation 4 beelden?

Voor ik in ga op wat je precies nodig hebt en met welke stappen je de koppeling maakt, wil ik je eerst uitleggen hoe het precies werkt. Philips Hue lampen beschikken over de mogelijkheid om geluiden of beelden uit te stralen met behulp van licht.

Hiervoor heeft Philips een speciale applicatie ontwikkeld: de Philips Hue Sync app. Deze app is beschikbaar voor zowel Mac als Windows computers. De applicatie creëert een lichtscript op basis van content of geluid die afgespeeld wordt op de computer waar de app op geïnstalleerd is. Hue koppelen aan TV is dus nodig.

Het is noodzaak om de Playstation 4 beelden af te laten op de computer met de Philips Hue Sync app, zodat er een script gerealiseerd kan worden waarmee de lampen mee gaan schijnen op basis van je gamescreen. Om de Playstation 4 beelden op een laptop af te kunnen spelen heb je de PS4 Remote Play-app nodig. Ook deze app is beschikbaar voor Mac en Windows computers.

Benodigdheden voor koppelen Hue met Playstation 4

Naar aanleiding van bovenstaande beschrijving van de werking van de koppeling, heb ik een lijst gemaakt met applicaties en devices die je nodig hebt voor Philips Hue koppelen met Playstation 4.

 • Philips Hue lampen met kleur
 • Philips Hue bridge
 • Computer/laptop
 • Playstation 4 met controller
 • Stabiel WiFi netwerk
 • Philips Hue Sync app
 • PS4 Remote Play-app

Bovenstaande gereed? Dan is het tijd om de stappen te volgen voor de koppeling.

Stappenplan Philips Hue met Playstation 4 koppelen

Met de volgende stappen kun je op eenvoudige wijze Philips Hue met Playstation 4 koppelen, zodat de Hue lampen gaan reageren op de game beelden van de Playstation. Het stappenplan heb ik opgedeeld in drie onderdelen, die onderling bestaan uit kleinere stapjes.

1. Maak eerst een entertainmentruimte aan

Het is belangrijk om eerst een Entertainmentruimte aan te maken. Dit is noodzakelijk om straks de koppeling te maken met de Philips Hue Sync app. Dit voorkomt ook dat niet straks alle Hue lampen gaan reageren op de gamebeelden, maar enkel de lampen die bij de Playstation staan.

 1. Open de Philips Hue applicatie en klik op instellingen.
 2. Klik vervolgens op ‘Entertainmentruimte’ en maak een nieuwe aan.
 3. Kies een kamer waar de Hue lampen zich bevinden die je wilt gaan gebruiken voor de koppeling.
 4. Kies de specifieke Hue lampen binnen de kamer die je hiervoor wilt toepassen.
 5. Zet de Hue lampen vervolgens aan en positioneer de lampen
 6. Je krijgt in de Philips Hue app nu de entertainmentruimte te zien in een grafische weergave. Je kunt de Hue lampen op het scherm naar de juiste positie slepen.
 7. Lampen gepositioneerd? Klik dan op ‘Test ruimte’, waarna de lampen in verschillende kleuren gaan branden. Je dient nu te controleren of de kleur van de lampen synchroon lopen aan die van de Hue app. Is dit het geval? Klik dan op ‘Perfect afgestemd’.

De entertainmentruimte is nu succesvol aangemaakt!

2. Synchroniseer de entertainmentruimte met de Hue Sync app

Het is nu belangrijk om de aangemaakte entertainmentruimte te koppelen aan de Hue Sync app. Hiermee weet de app straks dat het gaat om enkel deze ruimte en welke lampen er precies gekoppeld zijn.

 1. Download de Philips Hue Sync app op je computer (deze is beschikbaar voor Windows en Mac).
 2. Open de applicatie op je computer en maak een verbinding met de Hue bridge.
 3. Klik de juiste Hue bridge aan waarmee je wilt verbinden, er wordt nu gezocht naar deze bridge.
 4. Klik op de knop midden op de bridge zelf om deze te laten verbinden met de Hue Sync app.
 5. Op de Philips Hue Sync app kun je nu de entertainmentruimte selecteren die je net hebt aangemaakt.
 6. Vink nu ‘Games’ aan als categorie om optimaal te kunnen genieten van het gamen.

De entertainmentruimte is nu succesvol gekoppeld met je computer! Vanaf nu zijn de Hue lampen al gekoppeld aan de beelden op het scherm. Je kunt dit eventueel testen door een filmpje op YouTube af te spelen. We zijn er dus nog niet; we willen immers de beelden van de Playstation 4 koppelen met Philips Hue!

3. PS4 Remote Play activeren op je computer

Nu is het een kwestie de beelden van de Playstation 4 koppelen met het beeldscherm van je computer, zodat de Philips Hue lampen deze gaan overnemen in vorm van licht.

 1. Zet je Playstation 4 console aan.
 2. Ga naar ‘Instellingen’ en open ‘Playstation Network Accountmangement’ en selecteer de Playstation als primair systeem.
 3. Download vervolgens de PS4 Remote Play-app op je computer (beschikbaar voor Mac en Windows).
 4. Open de applicatie op je computer en maak vervolgens een verbinding met je Playstation 4 console.

De beelden van het gamen op je Playstation 4 worden nu ook weergegeven op je computer. Hierdoor gaan de Hue lampen vanaf nu mee reageren in vorm van licht.

Kooptip: welke Philips Hue lampen kun je het best koppelen voor Playstation 4

Zoals ik net al aangaf is het in ieder geval belangrijk dat het gaat om Philips Hue lampen met verschillende kleuren. Enkel Philips Ambiance White lampen kunnen dus hiervoor niet gebruikt worden.

Mijn voorkeur gaat uit naar de Philips Hue Go modellen, die je aan beiden zijden van je televisie kunt plaatsen. Daarnaast is het ook ontzettend gaaf om een Hue Strip achter het TV meubel te plaatsen voor de allerbeste ervaring. Beide Hue lampen kun je hieronder ontdekken.

philips hue go

Kooptip: Philips Hue Go

Met de Philips Hue Go geniet je van ongelooflijk veel mogelijkheden. Door deze lamp toe te passen als koppeling met je Playstation 4, kun je ervoor kiezen om twee varianten bij elke zijde van de televisie te plaatsen. Door de strakke vormgeving zullen ze zeker niet misstaan.

Bekijk

philips hue lightstrip

Kooptip: Philips Hue White and Color Ambiance Lighstrip

Met de licht strip van Philips Hue kun je heel makkelijk kleuren en lichtsterktes instellen. Ook deze kun je geweldig mooi toevoegen aan je entertainmentruimte, waarna deze licht strip mee gaat schijnen op basis van de beelden van de PS4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
nest met google home koppelen

Nest met Google Home koppelen

▲ Afbeelding ter illustratie © Pixabay Steeds vaker kiest men voor een slimme thermostaat of bieden zelfs energieleveranciers deze mogelijkheid aan.…
Lees meer