Philips Hue Labs: haal alles uit je Philips Hue lampen

philips hue labs

▲ Instellen van Philips Hue lampen © Signify

Eindeloos speelplezier met de slimme lampen van Philips Hue. Steeds meer nieuwe lampen en accessoires worden toegevoegd aan het assortiment van Signify. Alleen wat veel mensen niet weten is dat je ook leuke dingen kunt doen met Philips Hue Labs. Met Philips Hue Labs kun je veel leuke kleurencombinaties uitproberen en zogeheten formules, waardoor een scene leuker effect krijgt. Lees hieronder over wat Hue Labs precies is en hoe je gebruik kunt maken van deze handige functies.

Inhoud van dit artikel:

Wat is Philips Hue Labs?

Philips Hue Labs is een omgeving van Hue waarin je nieuwe formules en functionaliteiten van de slimme verlichting van Hue kunt testen. De omgeving is een soort experimentele lab van Philips Hue en is te vinden in de Hue app. In principe test Hue via het lab nieuwe functies die in de toekomst misschien toegevoegd kunnen worden.

Via de app van Hue kun je nieuwe formules uitproberen die aangemaakt zijn door Hue. Een voorbeeld hiervan is de formule kleurverloop (colorloop), hiermee kun je de slimme verlichting in je huis in verschillende kleuren laten branden en veranderen ze automatische van kleur.

In de app zijn verschillende formules te vinden en ze worden ook elke keer aangevuld, zo was er met Halloween een speciale Halloween Living scene. Per scene staat beschreven welke lampen of accessoires je nodig hebt om ze te gebruiken zijn.

halloween met philips hue

Hoe maak je gebruik van de Philips Hue Labs?

Je kunt gebruik maken van de Hue Labs via de Hue app, waaraan al je slimme lampen gekoppeld zijn. Volg de onderstaande stappen in de Hue app en je hebt binnen no time je eigen favoriete Hue formule, wel dien je verbonden te zijn de juiste Philips Hue Bridge.

 1. Na het openen van de Hue app zie je onderaan het kopje “ontdek”, klik hierop.
 2. Klik vervolgens op Hue Labs, waarna je in de Hue Labs omgeving komt.
 3.  Aan de bovenzijde zie je drie kopjes: formules, blogs, en my labs.
 4. Klik op formules, automatische zal je diverse formules zien.
 5. Zoek een leuke uit en klik op erop en vervolgens op “Try It”.
 6. Vervolgens selecteer je de lampen waarmee de formule dient te werken.
 7. In de Hue app kun je vervolgens deze scenes activeren of uitzetten.

Onder elke formule staat “Works with:” gevolgd met diverse icoontjes, deze icoontjes geven aan met welke producten van Philips Hue de formule werkt.

Philips Hue formules dit onze favoriete

In de Hue Labs zijn veel verschillende formules te vinden en deze worden ook steeds weer aangevuld. Natuurlijk kun je alles even langs gaan en lezen wat de formules doen, maar om het jou wat gemakkelijker te maken hebben we onze favoriete hieronder opgesteld.

hue- kleurverloop

Philips Hue kleurverloop

Een van onze favoriete formules is Hue kleurverloop, ook bekend als Hue colorloop. De kleurverloop formule is een scene waarbij de lampen automatische van kleur veranderen. De scene is bijvoorbeeld leuk tijdens feestjes of tijdens kerst.

Benodigdheden: Hue lampen met kleur

Laat je lampen reageren op temperatuur

Wist je dat Philips Hue bewegingssensoren naast bewegingen detecteren ook temperatuur kunnen meten. Met deze handige scene kun je lampen koppelen met deze functie. Wordt de temperatuur in een bepaalde kamer te laag, bijvoorbeeld in de babykamer, dan kun je waarschuwing ontvangen via de lampen.

Benodigdheden: Philips Hue lampen & Philips Hue bewegingssensor

temperatuur meten met hue
thuiskomen met hue

Welkom thuis formule met geofencing

Wanneer je gebruik maakt van de “thuis en weg” functie in de Hue app. Kun je lichten automatiseren dat wanneer je thuis komt deze automatische aangaan. Dit is handig het is ook handig wanneer deze lampen aangaan andere lampen weer uitgaan, zoals de lamp bij de voordeur of gewoon buiten verlichting. Dit kun je makkelijk instellen met deze formule.

Benodigdheden:om deze functie te automatiseren, dien je de Thuis en weg functie te activeren.

Kook timer tijdens het koken met Hue

Bij koken gaat alles om timing. Hoe handig is het wanneer lampen je vertellen wanneer ovenschaal klaar is. Met deze formule kun je de lampen laten blinken of een scene starten.

kook timer hue
kaarslicht scene hue

Romantische formule met: Candle light

Creëer in met één klik een romantische sfeer in je huis. Met deze Candle light formule verander je je slimme Hue lampen in kaarsen. Deze formule werkt helemaal goed met de filament lampen van Hue.

Benodigdheden: Philips Hue filament lampen

Koppel verschillende Hue sensoren aan elkaar

Deze formule is handig wanneer je kamer te groot is voor één sensor, met de formule begrijpen beide sensoren elkaar. Heb je bijvoorbeeld in het begin van je kamer een sensor die het licht in je woonkamer zet bij beweging, maar zit je achter in de kamer en detecteert de eerste sensor die niet, dan zal de tweede dit wel doen en de zelfde actie uitvoeren.

Benodigdheden: Philips Hue lampen & Philips Hue bewegingssensor

hue sensoren koppelen

Check hieronder de huidige formules die te vinden zijn in de Philips Hue app:

Naast onze bovenstaande favorieten zijn er nog veel meer formules te vinden in de Philips Hue Lab. Hieronder hebben we nog enkele Philips Hue formules opgesomd en kort beschreven die ook de moeite waard zijn:

 • Outdoor Living scene: handige en leuke scenes voor buiten.
 • Team scene: leuk tijdens voetbal wedstrijden, kies de kleur van je favoriete kleur en de lampen zullen tijdens de wedstrijd in die kleur gloeien.
 • Tap dimmer: met deze formule kun je de lampen dimmen met de Hue Tap.
 • Cozy Home Living scenes: drie unieke scenes die gecreëerd zijn voor een knusse sfeer in je huis.
 • Personal wake up: wordt wakker met natuurlijk licht. Je kunt in deze formule kiezen om wakker te worden op een relaxed manier of voor een power wake up.
 • Sunset to sunrise: met deze formule kunnen je lampen de zonsondergang of zonsopkomst na bootsen.
 • Cinema scene: een leuke scene die een bioscoop ervaring in je huis creëert.

Op de website van Philips Hue zijn nog veel meer formules te vinden en deze worden ook steeds weer aangevuld, houdt dit dus goed in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Google Home wekker

Google Home wekker

De slimme speakers van Google Home zijn ideaal om uiteenlopende tools te benutten en verschillende slimme apparaten in…
Lees meer
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

▲ Sonos smart speaker ter illustratie © Unsplash Vroeger was Sonos dus alleen te gebruiken met een wifi netwerk,…
Lees meer