Philips Hue Go Review

philips hue go review

▲ Philips Hue Go slimme draadloze lamp © Bol.com

Een huis wordt steeds slimmer, vooral slimme verlichting in combinatie met slimme thermostaten maken een huis slimmer en energiezuiniger. Een slimme verlichting die ik persoonlijk super handig vind is de Philips Hue Go. Dit model heb ik mogen testen en ik vertel je graag meer over het product in deze Philips Hue Go review. Lees de gehele review of ga direct door naar mijn conclusie.

Inhoud van dit artikel

philips hue go

Philips Hue Go

Een mooie maar vooral ook handige draadloze slimme lamp van Philips Hue. Deze Philips Hue Go kan in meer dan 16 miljoen verschillende kleuren branden en is draadloos te gebruiken.

Bekijk

Functies van de Philips Hue Go

Een slimme lamp heeft verschillende functies, zo kan deze bijvoorbeeld op afstand aan en uit gezet worden, is deze te koppelen aan andere slimme apparaten, heeft verschillende lichten en nog veel meer handige functies. De functies van de Philips Hue Go staan hier onder beschreven.

De meest interessante functies van deze Philips Hue Go:

  1. Draagbaar: wat ik persoonlijk goed aan de Philips Hue Go vind is dat deze draagbaar is. De lamp wordt geleverd met een snoer, maar wanneer deze losgekoppeld wordt blijft de lamp nog steeds branden. In totaal kan de lamp 3 uur lang branden en duurt het opladen ongeveer anderhalf uur.
  2. Natuurlijk wakker worden: het is ook mogelijk om een timer in te stellen op de Philips Hue Go. Wil je om 8 uur wakker gemaakt worden met warm licht, zet dan eenvoudig de timer en kies het gewenste licht. Het is ook mogelijk om de helderheid van het licht geleidelijk toe te laten nemen, hierdoor lijkt het net alsof de zon opkomt. Dit is heerlijk wakker worden vooral in de winter wanneer de zon pas laat op komt (of niet).
  3. Te bedienen via smartphone of tablet: heb je een Philips Hue Bridge dan kun je de lamp bedienen met een app op je smartphone of tablet. Ben je niet thuis dan kun je bijvoorbeeld de lamp aan of uit zetten op afstand.
  4. Synchroniseren met muziek, films of games: ook een coole functie van deze Philips Hue Go is dat je deze kunt synchroniseren met muziek, films of games. Ook hier dien je een koppeling te maken met een Philips Hue Bridge. Synchroniseer je de Hue Go met een film dan reageert de lamp op de ritme van het geluid, hierdoor krijgt tv kijken een nieuwe beleving.
  5. Diverse licht effecten: naast het standaard witte licht kan deze lamp branden in ongeveer 16 miljoen verschillende kleuren.

Pluspunten van de Philips Hue Go

Bij het gebruiken en het testen van de functionaliteiten van de Philips Hue Go zijn er wat plus- en minpunten naar voren gekomen. Eerst zal ik de punten benoemen die ik zeer positief ervaren heb.

  • Draadloos: allereerst super dat deze lamp gewoon draadloos gebruikt kan worden. Haal eenvoudig het snoertje uit de lamp en je neemt de lamp overal naar toe. Elke kamer krijgt het gewenste sfeertje door de lamp. Ook is het heel fijn dat lamp mee naar buiten genomen kan worden. Heerlijk voor de late zomeravonden.
  • 16 miljoen verschillende kleuren: wanneer de Philips Hue Go gekoppeld is met een Bridge kun je via je smartphone de kleur bepalen van de lamp. In totaal kan de lamp schijnen in 16 miljoen verschillende kleuren. Voor elke gelegenheid kies je de gewenste kleur.
  • Synchroniseren met muziek, films en games: ook dit vind ik echt een pluspunt. Schakel de Philips Hue in tijdens een film en je zult zien dat de lamp reageert op de geluiden. Hierdoor wordt het bekijken van de film nog mooier. Misschien ben je ook bekend met een QLED smart tv die LED verlichten achter de tv heeft, dit is eigenlijk het zelfde effect.

Minpunten van de Philips Hue Go

Naast pluspunten heb ik helaas ook minpunten geconstateerd. De minpunten staan hieronder beschreven. Het is aan jou hoe zwaar jij deze minpunten beoordeelt.

  • Bridge nodig voor volledige functionaliteiten: zoals hierboven al beschreven staat, werkt de Philips Hue alleen optimaal met een Philips Bridge. Zonder een bridge is de lamp niet te bedienen via een smartphone of tablet. Wel zit er een knop onder de lamp waarmee je de lamp kunt bedienen, echter worden de verschillende kleuren beperkt tot een paar voorgeprogrammeerde lichteffecten. Zonder de Philips Bridge is het dus niet mogelijk om alle 16 miljoen kleuren uit te proberen.
  • Gaat maar 3 uur mee: een ander minpuntje is dat de lamp maximaal 3 uur mee gaat. Die zomeravondjes zijn dus snel voorbij wanneer je de hele avond wilt genieten van de lamp. Om de gehele avond gebruik te maken van de Philips Hue Go zul je de lamp dus aan moeten sluiten op het netstroom.

Specificaties van de Philips Hue Go review

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van deze Philips Hue Go review die we op een rij hebben gezet.

PHILIPS HUE GO REVIEWTESTRESULTATEN
Diameter16 cm
Gewicht0,9 kg
LichtbronLED
DimbaarJa
Prijsindicatie€ 69,99

Conclusie Philips Hue Go review

Persoonlijk vind ik dit een hele fijne lamp, vooral omdat deze draadloos te gebruiken is. Let wel op dat de accu van deze lamp maximaal 3 uur meegaat. Heb je nog geen Philips lampen dan is dit een perfecte lamp om mee te starten, let er wel op dat je voor optimale resultaat een Philips Bridge aan dient te schaffen. Een Philips Hue Go kost ongeveer +/- 50 euro, deze hoef je eenmalig aan te schaffen en hier sluit je ook al je andere Philips Hue verlichting op aan. Al met al vind ik deze lamp een echte aanrader en een mooi begin voor een overstap naar slimme lampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts