Home » Smart home nieuws » Philips Hue Filament lampen geïntroduceerd

Philips Hue Filament lampen geïntroduceerd

philips hue filament lampen

 Ter illustratie © Pixabay
Robbert Tigchelaar · 7 september 2019

Signify heeft nieuwe slimme Hue filament LED lampen geïntroduceerd. Filament LED lampen zijn doorzichtig en kunnen goed gebruikt worden in armaturen waarbij de lamp zichtbaar blijft. In tegenstelling tot de witte slimme lampen zoals deze veelal uitgevoerd worden. De filamentlampen zorgen voor een warme sfeer en doen denken aan de ouderwetse gloeilampen van vroeger. De Philips Hue filament lampen zijn vanaf nu verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Hue filament lampen: ‘slimme lampen in klassiek jasje’

Je kent ze vast nog wel van vroeger: de gloeilampen waarbij het gloeidraad zichtbaar was. De afgelopen jaren zijn deze lampen opnieuw verschenen in menig woonkamer en is de ‘vintage stijl’ een actuele woondtrend. Voor Signify reden genoeg om slimme Philips Hue filament lampen te introduceren. Philips Hue is daarmee overigens niet de enige: eerder dit jaar kwam ook Innr met filament lampen op de markt.

Filament lampen communiceren via bluetooth of Zigbee

Als gebruiker heb je keuze om de Hue filament lampen via bluetooth aan te sturen of om ze op te nemen in het complete slimme verlichting systeem. Dit laatste is een stuk interessanter, maar hiervoor dien je wel in het bezit te zijn van de Hue bridge. Bij het aansturen van bluetooth dien je vlakbij de lamp te blijven, terwijl je met een koppeling via de Hue bridge ook buitenshuis de lampen kunt bedienen en scenario’s kunt starten.

Hue filament lamp E27 fitting: drie uitvoeringen

Opvallend genoeg komen er drie verschillende modellen uit: de A60, ST54 en de G93. Alle drie de modellen zijn uitgevoerd met een E27 fitting (grote fitting). De A60 is het reguliere ‘bolletje’. De ST54 is een langwerpig model, goed voor de wat diepere lampenkappen. Op zoek naar een grote bol voor bijvoorbeeld in een betonnen lampenhouder? Dan maak je de beste keuze met de G93. De lampen zijn per direct beschikbaar bij verschillende verkooppunten vanaf € 19,95.

hue filament lamp a60 e27

Philips Hue Filament lamp kopen?

Goed nieuws: je hoeft niet te wachten op de beschikbaarheid. De nieuwe filamentlampen zijn namelijk gelijk al te koop bij verschillende verkooppunten. Check bijvoorbeeld deze Hue Filament A60 met E27 fitting bij Bol.com!

Meer smart home nieuws

ifttt pro
amazon eero mesh netwerk
amazon echo show 10
nieuwe amazon echo dot
nieuwe lampen philips hue