Hue bridge werkt niet meer volledig binnenkort

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Signify heeft afgelopen week aangekondigd dat de eerste versie Hue Bridge (V1 2012) geen updates meer krijgt en zijn online functies zal verliezen. Heb je nog een Philips Hue Bridge V1? Dan zal de bridge niet volledig meer werken.

smart+ switch configureren

© Pixabay

Het gaat hier om de ronde variant en niet om de vierkante bridge. In dit bericht lees je wat dit voor jou betekend en wat je hier tegen kunt doen.

Betekend dit dat de Hue bridge niet meer werkt?

De bridge zelf werkt nog wel, alleen is het straks niet mogelijk om gebruik te maken van de volledige functies. Zo kun je geen gebruik meer maken van de spraak assistent van bijvoorbeeld Google. Ook is het niet meer mogelijk om buitenshuis de lampen aan of uit te zetten. Het is nog wel mogelijk om je lampen te bedienen via je smartphone wanneer thuis bent en verbonden bent met het thuisnetwerk.

Volgens Signify is de reden van het stoppen met de versie 1 bridge dat de hardware te oud is geworden en dat ze niet meer garant kunnen staan voor de comptabiliteit en veiligheid. Ook raad Signify Hue gebruikers aan om gebruik te maken van de V2 bridge. Bekijk hieronder om welke versie nog wel werkt:

Hue Bridge – Kies voor een voordelige starterskit

philips hue ambiance starterskitIs je bridge aan vervanging toe of heb je nog geen bridge? Koop hem dan niet los, maar koop hem in combinatie met andere lampen. Dit is gezien de stukprijs een stuk goedkoper dan wanneer je alles los koopt. Lees meer…

Mocht je dan afvragen of deze bridge ook op een gegeven moment verouderd raakt? Als we Philips moeten geloven is het antwoord hierop nee. Zelf geven ze het volgende antwoord hierop:

“Deze bridge is klaar voor de toekomst, dus in de voorzienbare toekomst is dit de bridge waar we aan zullen blijven werken.”

Gelukkig blijft de V2 bridge wel gewoon updates krijgen, ook zijn er nog andere alternatieven voor Philips Hue die ook werken met een eigen bridge.

 Aanbieding! 
slimme verlichting ad

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Meer smart home artikelen

KlikAanKlikUit-buitencamera-ipcam-3500
google nest audio installeren
Lenovo Smart Clock 2
Ring Video Doorbell 4
netatmo modulerende thermostaat
smart-home-voordelen-energie-abonnement
Ikea Symfonisk schilderijlijst
Google Wifi
Android 12
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *