Philips Hue bluetooth lampen binnenkort beschikbaar

Redactie 27-06-2019, 14:39 Laatste update: 21-10-2020

Signify, het bedrijf achter de immens populaire Philips Hue lampen, heeft nieuwe lampen geïntroduceerd die communiceren via bluetooth.

philips hue bluetooth lampen

Philips Hue lampen © Philips Hue

Deze nieuwe lampen beschikken alsnog over Zigbee. Deze nieuwe toevoeging is met name geschikt voor gebruikers die geen (vereiste) Hue bridge bezitten. De Hue lampen zijn middels een tevens nieuw gelanceerde Hue-Bluetooth app eenvoudig te bedienen. De nieuwe Philips Hue bluetooth lampen zullen naar verwachting rond de herfst te koop zijn in Nederland.

Philips Hue lampen koppelen en bedienen via bluetooth

Een mooie ontwikkeling voor gebruikers die niet gebonden willen zijn aan een bridge van Philips Hue, wat tot op heden een vereiste is om de Hue lampen te kunnen koppelen en te bedienen. De nieuw geïntroduceerde Philips Hue bluetooth lampen hoeven niet gekoppeld te middels de Hue bridge en kunnen eenvoudig aangestuurd worden via de een applicatie. Hoewel de lampen bluetooth ondersteunen, zal er ook gewoon nog sprake zijn van de mogelijkheid voor communicatie via Zigbee, het smart home protocol waar de huidige Hue lampen reeds gebruik van maken.

Maximaal 10 Hue lampen via bluetooth koppelen

Er is echter een klein nadeel op te benoemen bij het koppelen van de Philips Hue lampen via bluetooth: er kunnen slechts maximaal 10 Hue lampen gekoppeld worden. Dit is heel wat minder dan de maximale 50 slimme lampen via de Hue bridge. Daarbij is er nog een minpunt: omdat er bij bluetooth sprake is van een minder groot bereik dan bij Zigbee, dienen de lampen dichtbij elkaar aangesloten te worden.

Nieuwe Philips Hue bluetooth assortiment in de herfst te koop

Hoewel de nieuwe lampen van Philips Hue deze week al in Amerika te koop zullen zijn, moeten we in Nederland nog even wachten tot na de zomer. Rond de herfst zijn de bluetooth ondersteunende Hue lampen pas beschikbaar in Europa. De varianten die in ons land te verwachten zijn, zijn een Hue lamp met A27 en een GU10 fitting. Beide varianten zullen – net als de huidige Philips Hue lampen – beschikbaar zijn in drie varianten: White, White Ambiance en White and Color Ambiance.

Mooie manier om kennis te maken met slimme lampen

De introductie van deze bluetooth Hue lampen is onwijs interessant voor degenen die de eerste stappen willen zetten naar een slimmere woning. Zo is het voor het eerst mogelijk om één slimme lamp aan te schaffen, zonder gelijk een startpakket te moeten kopen waar de tot nu toe nog vereiste bridge in te vinden is. Een smart home beginnen wordt zo aantrekkelijk: voor een klein bedrag kan men kennis maken met de slimme mogelijkheden van smart lampen.

Zelf binnenkort starten met een slimme woning? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg de Smart Home voor Beginners gids gratis toegestuurd!

 BLACK FRIDAY DEAL 
slimme verlichting ad

Aanbieding: 16% korting op Philips Hue starterspakket

Op zoek naar een compleet pakket slimme lampen? Dan kun je nu je slag slaan: je krijgt tijdelijk 16% korting op het Philips Hue Starterspakket (White Ambiance), die voorzien is van een bridge (een must), drie lampen en een Hue afstandsbediening.

Meer smart home artikelen

black friday weekend smart home deals cyberweekend
ikea home smart scenes
smartphone ontgrendelen met spraak
black friday smart home liveblog
beste black friday deals smart speakers
black friday deals slimme deurbel
black friday deals slimme lampen
smart home cadeau geven
amazon black friday smart home
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *