‘Philips Hue-app krijgt update: dit weten we al’

Laatste update: 03-05-2021

Om de zoveel tijd lanceert Philips Hue een update voor de officiële app. En als we de geruchten mogen geloven, komt er snel een nieuwe aan.

nieuwe lampen philips hue

Philips Hue in huis © Signify

De vorige grote update voor Philips Hue was de 3.0-update voor de officiële applicatie. Die update stond voornamelijk in het teken van een nieuw design.

Update voor Philips Hue-app

De eerste details over de 4.0-versie van de Philips Hue-app liggen nu mogelijk op straat. De app van het slimme verlichtingssysteem laat zich inspireren door de apart uitgebrachte app voor het bluetoothsysteem van Signify, het bedrijf achter Hue.

Na het updaten moet je binnen de app in een veel beter overzicht kunnen zien wat je precies in huis hebt staan en hangen. Ook zie je meteen meer scenes op de openingspagina staan. Bovendien moet het mogelijk zijn dat je als gebruiker kunt wisselen tussen het oude en het nieuwe overzicht, zodat je niet gedwongen wordt te wennen aan de nieuwe interface.

De nieuwe app wordt gebouwd met Googles Flutter-framework. Dat is een handig systeem voor ontwikkelaars, omdat het apps updaten en uitbouwen een stuk gemakkelijker en sneller moet gaan.

De thuispagina krijgt naar verluidt een aparte knop waarmee je wisselt tussen verschillende opstellingen (de hubs en de daaraan gekoppelde lampen). Je kunt binnen de huidige app al wisselen tussen decks, maar dat gaat met een aantal stappen via de instellingen. Dat kan dus toegankelijker. Handig voor de mensen die ook Philips Hue gebruiken op kantoor, bijvoorbeeld.

Dan zijn er nog wat kleinere wijzigingen, meldt Hueblog. Zo worden widgets vervangen door snelkoppelingen en wordt de instellingenpagina gestroomlijnd. Op moment van schrijven is het onduidelijk wanneer Signify de update voor de Philips Hue-app uitbrengt.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *