Philips Hue-app 4.0 moet systeem eenvoudiger en mooier maken

Signify heeft een nieuwe versie van de Philips Hue-app aangekondigd. De update moet ervoor zorgen dat het systeem mooier en eenvoudiger wordt.

Philips Hue app 4.0

De nieuwe app van Philips Hue © Signify

Eerder kwam al in het nieuws dat Signify aan een vernieuwde app werkt, maar nu is duidelijk wat het bedrijf precies vernieuwd heeft. De nieuwe app is vanaf de basis opnieuw opgebouwd en is voorzien van nieuwe technologieën, waardoor de prestaties van het systeem verbeterd moeten zijn.

Nieuwe app van Philips Hue

Het slimme verlichtingssysteem mag rekenen op een aantal veranderingen. In het hometabblad kun je nu al je lampen en scènes in één oogopslag zien met Tile View. Hierdoor is het mogelijk om snel lampen te bedienen en scènes in te stellen zonder tussen verschillende schermen te moeten navigeren. Het tabblad Home in de nieuwe app bevat ook een Hue-scènegalerij, waarmee je gemakkelijk de collectie Philips Hue-scènes ontdekt. Een andere toevoeging aan het tabblad Home is de veelgevraagde mogelijkheid om snel tussen meerdere Hue Bridges te schakelen. Gebruikers die verschillende huizen in dezelfde app hebben, of aparte Hue Bridges voor verschillende delen van het huis, kunnen hun slimme verlichting nu nog sneller bedienen.

In de nieuwe app kun je in plaats van routines voortaan automatiseringen instellen. Het vroegere tabblad Routines is vervangen door het nieuwe tabblad Automatiseringen. Dit tabblad biedt veel opties voor maatwerk aan, waardoor je de ervaring in huis snel personaliseert.

Veelgevraagde functies

Een van de meest gevraagde updates is nu ook beschikbaar: multi-user geofencing. Bij gebruik van een Coming home- of Leaving home-automatisering controleert de Philips Hue-app nu of er iemand anders thuis is voordat de automatisering wordt uitgevoerd. Dus wanneer de persoon die de automatisering bedient het huis verlaat, zullen eventuele huisgenoten die ook de Hue-app gebruiken en nog thuis zijn niet in het donker worden achtergelaten.

Tenslotte is de werking van automatiseringen op basis van zonsondergang en zonsopgang in de app verbeterd. Je kunt nu kiezen tussen zonsondergang, zonsopgang of een specifiek tijdstip om de automatisering te starten, maar ook om hun verlichting uit te schakelen als de automatisering voorbij is.

Nog meer aanpassingen

De app heeft talloze veranderingen achter de schermen ondergaan, waardoor die gemakkelijker en aangenamer moet zijn in het dagelijks gebruik. De instellingen voor lampen, kamers en zones kunnen nu bijvoorbeeld worden geconfigureerd in elke sectie van het tabblad Home. Als je een nieuwe Hue lamp wilt toevoegen aan een kamer, kan dit voortaan vanuit het tabblad Kamer zelf, maar ook via Instellingen.

Het organiseren van Entertainmentruimtes is eveneens eenvoudiger met een nieuwe setup in een overzichtelijke 2.5D-weergave om de locatie en hoogte van de lampen te bepalen. Om het nog eenvoudiger te maken, veranderen de lampen in de setup van kleur zodat je precies weet naar welke lampen ze verwijzen.

Update is nu beschikbaar

Signify heeft al aangekondigd dat er een update komt van de nieuwe Philips Hue-app met dynamische scènes die in de zomer van 2021 wordt gelanceerd. Met deze functie zal elke lamp in een kamer of zone langzaam overgaan in de verschillende kleuren van de dynamische scène.

De nieuwe Philips Hue-app is vanaf nu te downloaden in de App Store en de Google Play Store. In de week na de lanceringsdatum wordt de app ook automatisch bijgewerkt voor huidige gebruikers. Wanneer je de nieuwe app voor het eerst opent, word je begeleid bij het overbrengen van hun huidige instellingen, lichtscènes en routines naar de app.

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *