Oven bedienen met app op je smartphone

Home » Smart home blog » Oven bedienen met app op je smartphone
oven bedienen met app

Apparaten worden steeds slimmer. Ook veel keukenapparaten zijn bijvoorbeeld steeds vaker te koppelen met een smartphone, waarna je het apparaat op afstand aanzetten kunt. Eerder schreven we een adviesgids voor een slimme oven, waarbij we de verschillende belangrijke functies en voordelen hebben uitgelicht. Maar hoe gaat zo’n slimme oven bedienen met app nou in z’n werk? Ik licht het uit in deze blog!

Waarom een oven bedienen met een app?

Laat ik eerst eens ingaan op de vraag waarom je dit eigenlijk zou willen. Je kunt toch makkelijk naar de oven lopen en deze op de juiste wijze instellen. Klopt, maar hoe zit dit als je onderweg bent en bij thuiskomst zo snel mogelijk de ovenschaal erin wilt zetten? Dan zou het toch wel erg handig kunnen zijn om je oven alvast voor te laten verwarmen op het moment dat jij in de auto stapt. Ik zet een aantal redenen op een rij waarom het bedienen van de oven met een app super interessant kan zijn:

  • Bedien de oven op afstand, waar je ook bent
  • Laat de oven alvast voorverwarmen als jij onderweg bent
  • Stel gemakkelijk de temperatuur of ovenstand in middels de app
  • Koppel de oven met de Home Connect app aan andere apparaten (bijvoorbeeld een slimme rookmelder)

Home Connect app vaak voor slimme ovens

Als je zelf op zoek bent naar een oven die je straks graag met je smartphone wilt bedienen, kun je het best op zoek gaan naar ovens die ‘Home Connect’ ondersteunen. Door de Home Connect applicatie op je smartphone of tablet te downloaden, kun je eenvoudig je slimme oven toevoegen en deze vervolgens bedienen.

Meer dan enkel aan en uitzetten van de oven

Je kunt met Home Connect vaak veel meer dan het enkel aan- en uitzetten van apparaten als ovens. Juist door gebruik te maken van de app kun je eenvoudig instellingen wijzigen. Op het gebied van ovens kun je denken aan het wijzigen van de temperatuur of de ovenstand.

siemens iq700 oven met app bedienen

Uitgelicht: Siemens iQ700 oven (HB676G5S6)

Heel graag deel ik deze slimme oven van Siemens met je. Als je op zoek bent naar een oven die je kunt bedienen met je smartphone ben je bij dit model aan het juiste adres. Hij is voorzien van Home Connect, waardoor je met een app de oven overal op afstand kunt bedienen. Naast deze handige mogelijkheid, is de oven ook voorzien van:

  • Zelfreinigingsysteem voor nooit meer zelf schoonmaken
  • 4D hetelucht voor gelijkmatige verwarming van gerechten
  • Zuinig A klasse energielabel voor besparing op je energierekening

The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!