Onkyo smart speaker G3 review

onkyo g3 smart speaker review

▲ De G3 smart speaker van Onkyo © Bol.com

Wij hebben de smart speaker van het merk Onkyo mogen testen. Het merk Onkyo is in Nederland nog vrij onbekend maar heeft wel twee smart speakers, waaronder de Onkyo G3. In deze Onkyo smart speaker G3 review vertellen wij graag hoe we deze smart speaker hebben ervaren en wat de plus- en minpunten zijn die wij tegen zijn gekomen. Geen zin om de gehele review te lezen, ga dan direct door naar mijn conclusie.

Inhoud van dit artikel

Onkyo G3 smart speaker review

Onkyo G3 Smart speaker

Een mooie robuuste smart speaker van het merk Onkyo. Heeft veel mogelijke koppelingen, waaronder met bluetooth, wifi, Google Home of via een ingebouwde Chromecast.

Bekijk

Functies van de Onkyo smart speaker G3

Een speaker is pas smart wanneer deze ook smart functies heeft. De meest interessante functies van de Onkyo smart speaker staan hieronder beschreven.

De 4 meest interessante functies van deze smart speaker van Onkyo:

  1. Te koppelen met Google Home: één van de belangrijkste functies van deze G3 smart speaker is dat deze te koppelen is met Google Home. Door een koppeling met Google Home kun je diverse apparaten met elkaar laten werken.
  2. Te bedienen via spraak: de smart speaker werkt met Google Assistant. Hierdoor is de speaker te besturen via spraak. Door: “He Google” te zeggen en een commando te geven, voert hij taken uit die je van hem vraagt. Bekijk hier verschillende Google Home commands in het Nederlands.
  3. Ingebouwde Chromecast: in de speaker zit een Chromecast ingebouwd. Met een ingebouwde Chromecast is het mogelijk om diverse streamingdiensten af te spelen via de speaker, denk bijvoorbeeld aan Spotify of YouTube Music.
  4. Afspelen van muziek: nog een belangrijke functie is dat je natuurlijk ook via Bluetooth of een AUX kabel muziek af kunt spelen. In tegenstelling tot veel andere smart speakers kun je zonder WiFi alsnog gebruik maken van de speaker.

Pluspunten van de Onkyo G3 smart speaker

Bij het gebruik en testen van deze smart speaker van Onkyo zijn goede en wat mindere dingen opgevallen. Eerst deel ik graag de pluspunten van deze speaker.

  • Goede sound: deze smart speaker verdient echt pluspunten voor de sound. In vergelijking met de prijs krijg je qua sound echt waar voor je geld. Uit de speaker komen mooie geluiden en een je hoort duidelijk een goede bas. Ook kan de volume aardig hoog en hierdoor is deze speaker geschikt voor een goed feestje in huis.
  • Ook verbinding via Bluetooth: het volgende pluspunt vind ik dat de speaker ook te koppelen is aan Bluetooth. Veel smart speakers zijn alleen te koppelen aan Google Home. Nadeel is dat er maar één device gekoppeld kan worden aan Google Home. Is een smart speaker ook te koppelen via Bluetooth dan is het ook mogelijk om op een snelle manier muziek af te spelen via een andere smartphone.
  • Makkelijk te koppelen: het laatste pluspunt is dat de speaker vrij makkelijk te koppelen is. Zoals hier boven al benoemd is kun je een Bluetooth verbinding aan maken, maar ook via Google Home. Heb je al een Google Home account dan hoef ja alleen de stekker van de speaker in het stopcontact te steken en via de Google Home app een nieuw apparaat toe te voegen.

Minpunten van de Onkyo smart speaker G3

Naast pluspunten zijn er ook enkele minpunten naar voren gekomen tijdens het testen van de speaker. Deze minpunten licht ik hieronder graag toe.

  • Geen eyecatcher: helaas verdiend deze speaker geen schoonheidsprijs. Persoonlijk vind ik het geen mooie speaker en oogt het apparaat een beetje lomp. Daarentegen is het wel een hele stevige en sterke smart speaker door de metalen behuizing.
  • Premium Spotify abonnement nodig: voor het afspelen van Spotify op de Onkyo smart speaker heb je helaas wel het premium abonnement van Spotify nodig.
  • Geen AirPlay ondersteuning: echt een minpuntje is dat deze speaker geen Airplay ondersteuning heeft. Met een AirPlay functie kun je draadloos het geluid streamen naar andere speakers in je huis.

Specificaties van de Onkyo smart speaker G3

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van deze Onkyo smart speaker G3 die we op een rij hebben gezet.

ONKYO SMART SPEAKER G3TESTRESULTATEN
Domotica platformGoogle Assistant
Verbinding mogelijkhedenWiFi & Bluethooth
AfmetingB:120 x h: 165 x d: 128 mm
Gewicht2,5 kg
Prijs indicatie€ 209,-

Conclusie Onkyo smart speaker G3 review

Een goede aankoop wanneer je op zoek bent naar een smart speaker met goed geluid en een aantrekkelijke prijs. Qua uiterlijk vind ik persoonlijk de speaker wat minder mooi, maar de behuizing van het apparaat is daarentegen wel erg sterk. Verder is het echt een pluspunt dat er een ingebouwde Chromecast in de speaker bevestigd is. Dit maakt streamen van bijvoorbeeld Spotify via spraak heel makkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts