Home » Smart home reviews » Omron Evolv Review

Omron Evolv review

omron evolv bloeddrukmeter

De bloeddrukmeter Omron Evolv © Bol.com
Robbert Tigchelaar · 22 november 2018

Een van de mooiste punten van smart home, is dat er ook steeds vaker mogelijkheden zijn op het gebied van gezondheid. Zo ook op het gebied van bloeddrukmetingen. Onlangs hebben wij de Omron Evolv getest en hier een review over geschreven. Bekijk in deze Omron Evolv review onze ervaringen met deze slimme bloeddrukmeter en check min- en pluspunten die wij zijn tegengekomen.

omron evolv review

Bloeddrukmeter Omron Evolv

Meet zelf je eigen bloeddruk met deze bloeddrukmeter van Omron Evolv. Handig, snel en betrouwbare informatie.

Functies van de Omron Evolv

Deze slimme bloeddrukmeter van Omron heeft een aantal interessante functies die we graag met je delen. Zo is deze bloeddrukmeter draadloos en kun je hem eenvoudig koppelen met een applicatie op je smartphone! Laten we alle functies even op een rij zetten.

De 4 meest interessante functies van deze slimme bloeddrukmeter:
 1. Intelli Wrap technologie: dankzij deze technologie van Omron is er geen enkele kans dat er niet goed gemeten wordt. Met een 360° nauwkeurigheid wordt de hele bovenarm van alle kanten op de juiste wijze gemeten.
 2.  Draadloze bloeddrukmeter: deze bloeddrukmeter hoef je niet aan te sluiten en is compleet draadloos. Op die manier kun je op een rustig plekje gaan zitten of deze meenemen als je op vaste tijdstippen je bloeddruk wilt meten.
 3. Koppeling met Omron Connect App: je hebt met de Evolv van Omron de mogelijkheid om een koppeling te maken met je smartphones, waarna metingen direct naar je doorgestuurd worden.
 4. Meetwaardes bekijken en delen: dankzij de applicatie kun je de bloeddrukmetingen bekijken en analyseren. Ook interessant is de mogelijkheid om de metingen te delen met andere apps, zoals Apple Health.

Pluspunten van de Omron Evolv

Tijdens het zelf ondervinden van de bloeddrukmeter zijn ons een aantal voordelen opgevallen. Zo is de manchet onwijs comfortabel en zijn de metingen zeer nauwkeurig. We zetten de grootste voordelen en pluspunten voor je op een rij:

 • Een klik en de meting kan beginnen: makkelijker kan het bijna niet! Na het omschuiven van deze bloeddrukmeter om de bovenarm, hoef je enkel een knopje in te drukken. De rest doet deze Evolv zelf!
 • Meet heel nauwkeurig: door de speciale technologie van Omron, meet deze bloeddruk zeer nauwkeurig. Dit is een groot voordeel: vaak zijn er altijd verschillen waarneembaar bij de huisarts en als je thuis meet met een normale bloeddrukmeter.
 • Draadloos: natuurlijk is het feit dat deze bloeddrukmeter draadloos is, ook een groot pluspunt. Bij het meten van je bloeddruk dien je bijvoorbeeld op een stoel te gaan zitten met armleuning (aanbevolen), waarmee je met deze Omron Evolv gewoon een plekje op kunt zoeken zonder rekening te houden met de stroomvoorziening.
 • Goede pasvorm (comfortabel): zoals het al aangaven in de inleiding, is de goede pasvorm ons enorm opgevallen. In tegenstelling tot veel andere manchets, zit deze band gewoon prima.
 • Metingen bijhouden via je smartphone: misschien wel een van de grootste voordelen is het feit dat je metingen kunt bijhouden en opslaan op je smartphone. Zo is het super makkelijk om deze te delen met je huisarts of om zelf de voortgang van je bloeddruk in de gaten te houden.

Minpunten van de Omron Evolv

Bij het inzoomen op de nadelen die we hebben we ondervonden, konden we er slechts een noteren. We hebben wel eens slimme bloeddrukmeters in handen gehouden die een memory-functie hadden voor +10 personen. Dat is bij deze slimme bloeddrukmeter van Omron helaas niet het geval.

 • Onthoudt slechts 1 persoon: er is op de bloeddrukmeter enkel de mogelijkheid om een persoon te onthouden. Echter is dit geen groot probleem als je van plan bent om de bloeddrukmeter voor jezelf te gebruiken en niet voor het hele gezin. Daarbij is dit minpunt ook te weerleggen met het feit dat je hem kunt koppelen met je persoonlijke smartphone. Probleem opgelost!
 • Relatief hoge prijs: eerlijk is eerlijk. Voor een bloeddrukmeter is de prijs aan de hoge kant (+- € 128,-). Echter haal je hiervoor wel een bloeddrukmeter in huis die zeer nauwkeurig meet.

Specificaties van de Omron Evolv

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van deze Omron bloeddrukmeter die we op een rij hebben gezet.

Omron EvolvTestresultaten
Machet maat22-32 centimeter
Locatie van bloeddrukmetenBovenarm
Memory-functie1 persoon
Smartphone koppelingiOS en Android app
Indicatie prijs€ 127,99

Conclusie Omron Evolv review

Wij zijn tevreden met deze Omron Evolv bloeddrukmeter (we hebben het model tevens opgenomen in onze top 10 slimme bloeddrukmeters). Hij zit niet vervelend, kan zelf zijn gang gaan met een simpele druk op de knop en is ook nog eens draadloos! De koppeling via de smartphone is echt heel erg handig om metingen te analyseren en/of te delen. Wanneer je echter op zoek bent naar een bloeddrukmeter voor metingen van meerdere personen dien je rekening te houden met het feit dat deze een onthoud functie heeft voor slechts 1 persoon.