Home » Smart home blog » Oké Google stel apparaat in

Oké Google stel apparaat in

oke google stel apparaat in

Google Home Mini © Pixabay
Bram · 24 juli 2020

De smart speaker van Google is erg populair in Nederland. Vaak is de smart speaker een goede start voor een slim huis, want een smart speaker is niet alleen een speaker waar je tegen aan kunt praten. Nee, met een smart speaker kun je veel meer. Denk bijvoorbeeld aan het besturen van een robotmaaier, de verlichting in je huis, het slot van je deur of de thermostaat. Zo lang een apparaat te koppelen is met Google Home kun je dit besturen via spraak en je hoeft alleen maar “Oké, Google, stel apparaat in” te zeggen.

Toch lukt het sommige niet om succesvol een apparaat te koppelen met Google Home. Om deze reden hebben we hieronder een stappenplan gemaakt om je verder op weg te helpen, zodat je alle apparaten in huis kunt besturen met je stem. Wel is het belangrijk dat er twee verschillende koppelingen zijn: een product van Google zelf en een product van derde. Lees hieronder hoe je beide apparaten moet instellen.

google home mini

Google Nest Mini – De kleinste speaker van Google

De Google Nest Mini is de kleinste speaker van Google. Niet bekend met de smart speakers van Google? Dan is deze Google Mini een perfecte start.

Via spraak: Oké Google stel apparaat in

Google Home speaker succesvol geinstaleerd? Geef dan de volgende Google Commando: “He Google, Stel apparaat in”. Hierop zal de Google met het volgende antwoorden: “als je je speaker of smart display wilt instellen open dan de Home app. Tik linksboven op de knop toevoegen, tik op apparaat in stellen, klik daarna op nieuwe apparaat instellen”.

Helaas wordt momenteel nog niet automatische een nieuw apparaat toegevoegd, dit zal je dus handmatig moeten doen. Het kan per apparaat verschillen hoe je deze dient te koppelen met Google Home. Heb je een apparaat van Google zelf, bijvoorbeeld Google Nest Hello, dan kun je deze direct koppelen. Heb je een ander product van een derde, bijvoorbeeld lampen van Philips Hue, dan dien je deze eerst te koppelen met de app van het merk zelf.

Stel apparaat in van Google zelf:

 1. Zorg dat het apparaat stroom heeft.
 2. Open de Google Home app.
 3. Druk linksboven op het plusje (+).
 4. Druk op apparaat instellen.
 5. Klik nu op: ‘Nieuwe apparaten instellen’.
 6. Geef aan in welk huis je het apparaat wilt toevoegen.
 7. De app gaat nu automatische op zoek naar het apparaat, wacht tot apparaat gevonden is en volg de stappen in de app.

Mocht dit niet werken, dan kan in bijna alle gevallen het resetten van je apparaat werken. Het verschilt per apparaat hoe je dit doet, maar bij bijna elk apparaat dien je de twee volume knopjes in te drukken en te wachten.

Geen apparaat van Google dan dien je het apparaat op een andere manier te koppelen met Google Home. Eerst dien je namelijk het product te installeren via de app van het merk. Als voorbeeld nemen we de Philips Hue, wil je Philips Hue in stellen via Google dan dien je eerst de Philips Hue app te downloaden en deze daar te installeren. Gelukt? dan dien je volgende stappen te gebruiken voor het instellen van apparaten van derde:

Stel apparaat in van derde:

 1. Zorg dat het product is geïnstalleerd en werkt.
 2. Open de Google Home app.
 3. Druk linksboven op het plusje (+).
 4. Druk op apparaat instellen.
 5. Klik nu op: ‘Heb je al iets ingesteld?’.
 6. Zoek nu het merk op van het product, het kan soms voorkomen dat de merk niet in de lijst staat maar de naam van de app.
 7. Vul de inloggegevens in van het apparaat en maak een koppeling met Google Home. 

Het kan soms voorkomen dat een apparaat gewoon weg niet te koppelen is met Google Home, wel zou je via een omweg een koppeling kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan Homey, Homey is een apparaat waarmee je apparaten kunt koppelen die andere communicatieprotocollen hebben. Mocht het instellen van de apparaten niet werken of je komt ergens niet uit. Dan kun je ons altijd een berichtje sturen via ons contactformulier.

Meer smart home nieuws

smarthomeweb geeft prijzen weg
google nest hub netflix
Xiaomi Ecosystem Product Launch
google nest hub review
wat kun je met een google nest hub