O’dor Bluetooth personenweegschaal review

o'dor bluetooth personenweegschaal

Met een personenweegschaal hoef je toch alleen maar je gewicht te kunnen meten? Nee, er is tegenwoordig veel meer mogelijk met speciale slimme weegschaal! Steeds vaker komen we verschillende modellen tegen van diverse merken. In deze review hebben we de O’dor Bluetooth personenweegschaal getest. Lees in onze review (leestijd: 4 minuten) alles wat je moet weten over deze slimme weegschaal van O’dor!

o'dor bluetooth personenweegschaal

▲ Een willekeurige weegschaal © Pixabay

Functies van de O’dor Bluetooth personenweegschaal

Natuurlijk hebben we eerst de slimme functies onder de loep genomen van deze bluetooth personenweegschaal. Bekijk ze in het volgende rijtje:

  • Meten van botmassa: de slimme weegschaal maakt het mogelijk om de botmassa op te meten.
  • Meten van spiermassa: benieuwd hoeveel van je gewicht bestaat uit spiermassa? Met de personenweegschaal van O’dor kun je dit eenvoudig meten.
  • BMI berekenen: belangrijk als je wilt weten of je ‘op gewicht’ bent! Bereken de zogeheten Body Mass Index in een paar seconden.
  • Lichaamsgewicht meten: en natuurlijk is het ook gewoon mogelijk om je gewicht op te meten.
  • Memoryfunctie: dankzij een handige memoryfunctie kun je het gewicht opslaan en bijhouden van maximaal 10 personen.

O’dor personenweegschaal koppelen aan smartphone middels bluetooth

o'dor bluetooth personenweegschaal app

De O’dor bluetooth personenweegschaal kun je koppelen met een app op je smartphone.

Naast alle slimme functies verwachten we natuurlijk ook een mogelijkheid om de personenweegschaal te koppelen aan een tablet of smartphone. Én dat kan! Middels een speciale bluetooth verbinding kun je een koppeling maken met je telefoon of tablet. Je kunt vervolgens op je device je voortgang bijhouden en metingen opslaan.

Je dient hiervoor een app te downloaden (die je gratis erbij krijgt!) via de Appstore of Google Play Store.

Design van de O’dor bluetooth weegschaal

Op dit onderdeel scoort de weegschaal zeker punten. Met zijn smalle compacte vorm schuif je deze eenvoudig onder de badkamerkast. Daarnaast is het ook helemaal geen raar idee om de personenweegschaal in het zicht te laten staan: hij ziet er mooi en vooral slim uit!

De personenweegschaal is gemaakt van licht-gewicht materiaal. Er is sprak van een LCD scherm (die wij makkelijk af te lezen vonden!) van 84mm. Het glas van de weegschaal is vier keer sterker dan normaal glas!

smart weegschaal ad

 Aanbieding! 

Extra korting op de Omron VIVA personenweegschaal

De Omron VIVA personenweegschaal is een slimme weegschaal die je kunt koppelen met je smartphone. Check nu deze deal en scoor een slimme weegschaal extra goedkoop!

Bekijk aanbieding!

Prijs en kwaliteit van deze slimme weegschaal

Een van de belangrijkste review aspecten is natuurlijk de prijs/kwaliteitsverhouding. Hiervoor hebben we onderzoek gedaan naar de gemiddelde prijzen van slimme weegschalen. De prijs voor een slimme weegschaal gaat al snel naar de € 100,- tot € 200,-. Hiervoor heb je merken als Medisana, wat bekender op het gebied van nauwkeurige meetapparatuur. Echter vind je deze O’dor personenweegschaal met bluetooth al bij diverse shops voor nog geen € 50,-.

Hoewel we onze vraagtekens van te voren zetten bij de kwaliteit van deze bluetooth personenweegschaal, zijn we toch zeer tevreden. De weegschaal is van goede kwaliteit en voorzien van de laatste technische snufjes. We hebben metingen dubbel gedaan met slimme weegschalen van andere merken: er was nauwelijks sprake van een afwijking.

Conclusie van onze review

Als je op zoek bent naar een slimme weegschaal die van alles kan meten als je BMI, lichaamsvet of gewoon je lichaamsgewicht, kun je prima uit de voeten met deze weegschaal van O’dor. Ook op het gebied van design ziet deze er prachtig uit. Je hoeft voor deze slimme weegschaal niet diep in de buidel te tasten: voor slechts € 49,95 vind je hem bijvoorbeeld al bij shops als Bol.com.

Het enige kleine minpuntje wat wij hebben opgemerkt, zijn de tabellen op de smartphone en tablet. Deze zijn in sommige gevallen slecht afleesbaar: helemaal als we het gewicht van een langere periode in een tabel plaatsen. Echter is dit een ‘extra’ slimme oplossing, dus we kunnen hier natuurlijk niet teveel op schieten.

One comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Eufy HomeKit

Eufy HomeKit koppelen

Het is mogelijk om een koppeling te maken met Eufy en HomeKit, echter is dit niet met elk apparaat mogelijk. Lees hieronder wat wel en niet mogelijk is.
Lees meer