Nuki Opener: uitbreiding voor intercominstallaties

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Nuki, het slimme deursloten merk, heeft een nieuwe uitbreiding gelanceerd wat van een bestaande intercominstallatie een slimme deuropener kan maken: de Nuki Opener.

nuki opener

  © Nuki

De slimme deuropener is zo gemaakt dat gebruikers deze zelf makkelijk kunnen monteren. De Nuki Opener is een aanvulling op de Nuki Smart Lock, een slim deurslot wat op afstand geopend kan worden. Nuki meldt op haar website dat de slimme opener vanaf zomer 2019 beschikbaar zal zijn.

Slimme deuropener biedt uitkomsten voor woningen op een bovenverdieping

Bewoners van een bovenwoning hadden tot op heden problemen bij het gebruik maken van een slim deurslot: vaak is er bijvoorbeeld bij een flat nog sprake van een extra intercom wat toegang verleent tot het complex. Nuki brengt daar aankomende zomer verandering in met de Nuki Opener, een slimme deuropener die eenvoudig gemonteerd kan worden via de intercominstallatie.

Nuki Opener is een knop die deur opent

De Nuki Opener is als het ware en knop waarmee toegang verleend kan worden tot het gebouw waar meerdere woningen in te vinden zijn. Naast de mogelijkheid om deze knop via de Nuki applicatie te kunnen bedienen, kan er ook een specifieke tijdsperiode ingesteld worden waarop personen toegang kunnen krijgen. Dit laatste kan ontzettend handig zijn bij bedrijven die gevestigd zijn in een gebouw met meerdere ondernemers die gebruiken maken van slimme deursloten: zij kunnen tijdens werktijden Nuki Opener activeren.

Probleem van stroom tappen wordt opgelost met batterijen

Daarbij is het ook opvallend dat Nuki nagedacht heeft over de stroomvoorziening bij een pand met meerdere woningen onder het dak: de Nuki Opener werkt met 4 AAA batterijen, zodat er geen stroom getapt hoeft te worden van het woningnetwerk. Dit is tevens een groot pluspunt: bewoners hoeven bijvoorbeeld geen toestemming te vragen over het monteren van de slimme deuropener bij de verhuurder van het complex.

Nuki biedt reeds een compatibiliteitscontrole aan voor de Opener

Om er zeker van te zijn dat de slimme deuropener bij gebruikers geïnstalleerd kan worden op de huidige intercominstallatie, biedt Nuki een speciale compatibiliteitscontrole aan via haar website. Degene die interesse hebben in de Nuki Opener kunnen daar de fabrikant van de intercominstallatie aangeven om te checken of het mogelijk is. In een eerder nieuwsartikel beweerde Nuki dat het installeren van de Nuki Opener binnen 15 minuten gepiept is: “… the Nuki Opener is designed as a retrofit solution and can be installed yourself within 15 minutes“, aldus de slimme slotenfabrikant.

Nuki Opener vanaf zomer 2019 beschikbaar

Degene die staan te springen voor de Nuki Opener hoeven waarschijnlijk niet lang wachten: op de website van Nuki is te lezen dat de slimme deuropener vanaf zomer 2019 te koop zal zijn. Benieuwd naar onze bevindingen van het slimme deurslot van Nuki? Lees dan onze Nuki Smart Lock 2.0 review.

 Aanbieding! 
ad slim deurslot

Voordelig Combi pack: nu veel korting op Nuki 2.0 met Bridge

Om het slimme deurslot Nuki 2.0 op afstand te gebruiken en een koppeling te maken met Google Home, heb je een Nuki Bridge nodig. De brigde mag dus niet ontbreken: bekijk dit scherpgeprijsde combinatie pakket bij Bol.com. Nu veel korting op deze combodeal!

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *