Nuki Box maakt intercom van appartementencomplex slimmer

nuki box

▲ Nuki Box bij een appartementencomplex © Nuki/Press

Nuki heeft zojuist aangekondigd dat de Nuki Box voortaan ook beschikbaar is voor de consumentenmarkt. Voorheen was de technologie alleen voor de zakelijke markt, maar vanwege aanhoudend succes wordt de Box nu breder uitgerold. Nuki Box is voortaan ook beschikbaar voor consumenten. Met de Nuki Box kun je het intercomsysteem van een appartementencomplex slimmer maken.

Nuki Box

De Nuki Box kun je het best zien als een kleine module wat je achter intercompaneel kunt installeren. Hiermee kun je de toegang van een compleet appartementencomplex slim maken: iedereen die geautoriseerd wordt kan het complex volledig bedienen via hun smartphone.

De Box is ietsjes anders dan de Nuki Opener: de Nuki Opener is een uitbreiding voor intercominstallatie. De Nuki Box gaat nog een stapje verder: deze wordt namelijk direct op het algemene intercompaneel geïnstalleerd, in plaats van op je persoonlijke intercom. Hiermee kunnen dus alle bewoners genieten van de voordelen van slimme deursloten.

nuki box productfoto

De Nuki Box is een klein apparaatje wat je achter het intercompaneel kunt installeren. © Nuki

Compabiliteit

Een belangrijke vraag die we bij Smarthomeweb.nl gelijk hebben, is hoe het zit met de compabiliteit van de Nuki Box. Kan hij op elk intercompaneel zomaar geïnstalleerd worden? “De Nuki Box is ontwikkeld met het oog op universele compatibiliteit. Het resultaat is dat hij werkt met elk intercomsysteem met deuropener. Daarnaast heeft de Nuki Box geen wifiverbinding nodig om te werken”, meldt Nuki bij haar aankondiging.

Kijken we naar de ondersteuning voor de bediening, dan is sprake van bluetooth. Ook bevat de Nuki Box – net als de Smart Lock – een geïntegreerde eSIM: voor een vast tarief voor vijf jaar zorgt deze voor een netwerkverbinding.

Prijs en beschikbaarheid

De Nuki Box is niet te koop bij verschillende verkooppunten, maar alleen exclusief beschikbaar via Nuki webshop. Hij heeft een verkoopprijs van € 349,-. Dit is inclusief een eSIM abonnement voor vijf jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts