Nieuwe stem Siri beschikbaar met lancering iOS 13

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Goed nieuws voor Homekit gebruikers of eigenaren van een Apple device: er wordt bij de lancering van iOS 13 een nieuwe versie van Siri uitgerold. Dit heeft Apple bekend gemaakt tijdens de WWDC 2019, hét jaarlijkse evenement waarbij Apple alle nieuwigheden deelt.

nieuwe stem siri

Scherm iPhone met Siri © Smarthomeweb

Siri zal een nieuwe stem krijgen die voortaan niet bestaat uit stukjes audio opnames van spraakacteurs, maar volledig software gegeneerd is. Dit met een ‘meer natuurlijk klinkende stem’ als resultaat.
Stem op basis van ‘Neural text to speech’ technologie

Gisteren heeft Apple op de eerste dag van de jaarlijkse WWDC bekend gemaakt dat Siri een nieuwe stem krijgt op het moment dat iOS 13 gelanceerd wordt. In tegenstelling tot de huidige versie van Siri, zal er bij de nieuwe variant sprake zijn van een compleet software-gegenereerde stem. Hiermee is er dus geen sprake meer van stukjes audio opnames van spraakacteurs, die achter elkaar geplakt worden. Apple noemt dit de nieuwe ‘Neural text to speech’ technologie, waarmee de spraakassistent ‘natuurlijker’ zal klinken tijdens interactie met de voiceassistant op onder andere de HomePod, een smart speaker.

Nieuwe stem Siri wordt uitgerold op meerdere apparaten

Het is nog een beetje onduidelijk wanneer de nieuwe stem van Siri op specifieke apparaten beschikbaar zal worden, ondanks dat er dus gemeld wordt dat het gaat om de lancering van iOS 13. Wel weten bronnen als The Verge dat de nieuwe stem nu al langzaam uitgerold gaat worden op onder andere de iPhone, iPad, HomePod en CarPlay. De rest van de Apple devices volgen met de iOS 13 software-update, later dit jaar.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.