Getest: Nieuwe slimme lichtslang van Innr

Maarten Reijneveld Laatste update: 04-08-2021

Gaaf we hebben weer een nieuw product van Innr uitgetest: Innr Flex Light Strip. De Flex Light strip is een slimme lichtslang die onder andere werkt met het systeem van Philips Hue. Lees hieronder hoe wij deze Innr lichtslang hebben ervaren.

nieuwe innr lichtstrip

Nieuwe lichtstrip Innr © Smarthomeweb

We testen wel vaker slimme producten uit en geven daarop ons oordeel. Ook kijken we vaak naar de mogelijkheden die je met het product hebt en leggen we je uit hoe je deze toepast in je smart home. Zo weten we bijvoorbeeld dat alle verlichting van Innr compatibel is met de verlichting van Philips Hue en dat je daardoor ook een koppeling kunt maken met het Google Home. Een koppeling met Google Home zorgt er weer voor dat je de lampen kunt bedienen met spraak.

Wat is dit voor slimme lamp en wat kun je er mee?

Deze slimme lichtslang is te bedienen op een slimme manier, met slim bedoelen we dat de lamp op een slimme manier te bedienen is. Zo kun je bijvoorbeeld de lampen aan- of uitzetten met je smartphone en kun je handige timers op de verlichting zetten. Wordt het bijvoorbeeld om 8 uur donker in je huis, zet dan een timer om 8 uur en geef aan hoe fel en welke kleur de lamp moet branden. Automatisch zullen de lampen op de gewenste tijd aan- of uitgaan in de juiste instelling.

Het mooie van de slimme lampen van Innr is ook dat deze perfect werken met het systeem van Philips Hue, hierdoor werken de Innr lampen goed samen met de lampen van Hue. Door een koppeling te maken met de Hue lampen creëer je voor jezelf overzicht en heb je alle lampen overzichtelijk in één app. Daarnaast kun je in de Hue-app ook de lampen per kamer of ruimte indelen en zo de lampen tegelijk bedienen.

Natuurlijk ook te koppelen met Google Home en te bedienen met spraak

Een ander voordeel is dat je de lampen ook kunt bedienen met spraak via een smart speaker van Google of Amazon Alexa. Ook dit wordt mogelijk gemaakt door een koppeling met het systeem van Hue. Heb je een smart speaker van Google dan kun je de lampen gewoon bedienen met je stem, het enige wat je hoeft te doen is He Google te zeggen en een commando door te geven. Hieronder enkele voorbeelden:

  • “He Google, zet alle lampen aan”.
  • “He Google, zet alle lampen uit”.
  • “He Google, zet de lampen in de woonkamer aan”.
  • “He Google, zet een romantische scene aan”.
  • “He Google, dim de lampen met 20%”.
innr lichtstrip google home

Innr lichtslang gekoppeld met de Google Nest Hub

Lichtslang is makkelijk te installeren en zelfs bij te knippen!

Wat een lichtslang interessant maakt is dat deze overal makkelijk te plaatsen is en je leuke effecten kunt creëren. Zo kun je de lichtslang bijvoorbeeld plaatsen achter je tv, op een plank of om een kunstwerk heen. Op de achterzijde van de lichtslang zit een handige plakstrip waarmee je de slang overal op kunt plakken. Is plakken geen optie dan kun je gebruik maken van montage klipjes die in de verpakking zitten.

Een ander pluspunt die we hebben ontdekt tijdens onze review is dat de Innr lichtslang ook ingekort kan worden. Het kan misschien voorkomen dat de Innr slang te lang is en niet goed uitkomt, mocht dit het geval zijn dan kun je de slang simpelweg gewoon bij knippen. Dit doe je door met een schaar tussen de connectors te knippen.

Prijs en beschikbaarheid Innr lichtslang

Deze lichtslang is te verkrijgen in twee verschillende maten, 2 meter en 4 meter. De 2 meter lichtslang kost € 49,99 en de 4 meter lichtslang kost € 69,99. Vergelijken we dit met de 2 meter lichtslang van Hue zien we dat Innr wederom weer een stuk goedkoper is. De

Meer smart home artikelen

Philips hue calla sokkellamp
Amazon Music in Nederland (HD - Abonnement - Unlimited)
Ring abonnement - abonnement voor je Ring deurbel
welke ring deurbel moet ik nemen
kerst smart home deals
draadloze deurbel action dit moet je weten!
meerdere hue bridges, waarom en hoe kan dit
Sonoff ZBMINI
philips hue lamp niet bereikbaar, wat te doen
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *