Nieuwe iRobot Roomba j7+ robotstofzuiger ontwijkt hondenpoep

Rob Tigchelaar Laatste update: 09-09-2021

iRobot heeft zojuist een nieuwe robotstofzuiger aangekondigd: de iRobot Roomba j7+. Deze robotstofzuiger is zo slim dat hij hondenpoep in huis kan herkennen en ontwijken.

irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep

De iRobot Roomba j7+ herkent uitwerpselen van huisdieren © iRobot Press

Robotstofzuigermerk iRobot komt met een splinternieuw model naar buiten: de iRobot Roomba j7+. De stofzuiger is net weer even slimmer dan zijn voorgangers: zo kan hij uitwerpselen van huisdieren herkennen en hier met een grote boog omhoog heen gaan.
iRobot Roomba j7+

De Roomba j7+ verschijnt in twee uitvoeringen: een plus-versie mét CleanBase en een Roomba j7 zonder opvangbak voor het stof. De CleanBase – waar de robotstofzuiger zijn verzamelde vuil kan deponeren – is een stuk kleiner dan eerder gelanceerde versies. Ook is het opvallend dat de Roomba j7+ weer rond is: even leek het erop dat iRobot de vierkante vorm van robotstofzuiger zou omarmen: nog geen jaar geleden kwam het merk met vierkante robotstofzuigers.

PrecisionVision Navigation

Een van de nieuwigheden van deze robotstofzuiger is de zogeheten PrecisionVision Navigation. Hiermee wordt de robotstofzuigers constant een stukje slimmer en leert hij jouw woning steeds beter kennen. Zo wordt er onder meer om feedback gevraagd en worden er zelfs foto’s naar je smartphone verstuurd van mogelijke obstakels. Je kunt vervolgens aangeven of de Roomba j7+ wel of niet om het obstakel mag stofzuigen.

P.O.O.P: Pet Owner Official Promise

Een ander groot pluspunt is dat deze robotstofzuiger in staat is om uitwerpselen van huisdieren (denk aan hondenpoep) te herkennen en deze te ontwijken. iRobot is zo zeker van haar zaak dat ze zelfs een garantieterm in het leven heeft geroepen: P.O.O.P, wat staat voor Pet Owner Official Promise. Het merk vervangt de j7+ met een nieuwe als deze toch over de uitwerpselen van je huisdier is gereden.

De iRobot j7+ is ten slotte uitgerust met het nieuwe Genius 3.0 platform, waar iRobot diverse updates heeft doorgevoerd om huidige stofzuigerrobots ook weer wat slimmer te maken.

iRobot j7+ kopen: prijs en beschikbaarheid

Wil jij de nieuwe iRobot Roomba j7+ in jouw smart home laten stofzuigen? Dan hoef je niet lang te wachten: gelijk bij de introductie is deze nieuwe Roomba beschikbaar. De Roomba j7+ (met CeanBase) kost 999 euro. Wil je er een zonder CleanBase, dan ben je 749 euro kwijt.
Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.