Mogelijk een nieuwe Google Nest Hub met Soli-sensor op komst

Rob Tigchelaar Laatste update: 06-01-2021

Mogelijk kunnen we in de toekomst een nieuwe Google Nest Hub met Soli-sensor verwachten.

wat kun je met een google nest hub

Google Nest Hub, het slimme display van Google © Tigchelaar/Smarthomeweb

Google komt mogelijk voor het eerst met een nieuwe versie van de Google Nest Hub. Het slimme display van Google zou meerdere smart home protocollen ondersteunen en gebruik maken van Google’s Soli-sensor.
Google Nest registreert nieuw slim scherm

The Verge weet te melden dat Google een nieuwe interactief apparaat bij de Federal Communications Commission (FCC) heeft geregistreerd. Het nieuwe apparaat zou voorzien zijn van een scherm en onder meer Bluetooth, WiFi én Zigbee ondersteunen als smart home protcollen.

‘Vergelijkbaar met andere Google Nest apparaten’

Het toonaangevende 9to5Google meldt dat de kans groot is dat het gaat om een opvolger van de Google Nest Hub, het smart display van Google. Ook maakt het blog vergelijkingen met diverse smart speaker modellen van Google, waaronder de Nest Mini en de onlangs gelanceerde Nest Audio.

 Aanbieding! 
google nest hub max

Google Nest Hub Max

De Google Nest Hub Max is te koop bij Bol.com, check hier of er nog een scherpe deal is. Het mooie van deze Nest Hub is dat het scherm extra groot is en dat er ook een camera op de display zit.

Zigbee en Soli-sensor

Met name de ondersteuning voor smart home protocol Zigbee is interessant. Hiermee zouden heel veel slimme apparaten die hiermee werken – denk aan slimme verlichting van Philips Hue – beter opgenomen kunnen worden in smart home scenario’s.

Daarnaast lijkt Google haar nieuwe slimme scherm ook te voorzien van een Soli-sensor; Google’s eigen radarbewegingstechnologie. Deze sensor werd eerder ook toegevoegd aan de nieuwe Google Nest thermostat.

Google Nest Hub

De Google Nest Hub is een populair smart display. Bij Smarthomeweb.nl besteedden we veel aandacht aan dit slimme scherm en schreven we onder andere wat je er allemaal mee kunt doen. Ook testten we de grotere variant: check onze mening in de Google Nest Hub Max review.
Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.