Mogelijk een nieuwe Google Nest Hub met Soli-sensor op komst

wat kun je met een google nest hub
Google Nest Hub © Smarthomeweb

▲ Google Nest Hub, het slimme display van Google © Tigchelaar/Smarthomeweb

Mogelijk kunnen we in de toekomst een nieuwe Google Nest Hub met Soli-sensor verwachten. Google komt mogelijk voor het eerst met een nieuwe versie van de Google Nest Hub. Het slimme display van Google zou meerdere smart home protocollen ondersteunen en gebruik maken van Google’s Soli-sensor.

Google Nest registreert nieuw slim scherm

The Verge weet te melden dat Google een nieuwe interactief apparaat bij de Federal Communications Commission (FCC) heeft geregistreerd. Het nieuwe apparaat zou voorzien zijn van een scherm en onder meer Bluetooth, WiFi én Zigbee ondersteunen als smart home protcollen.

‘Vergelijkbaar met andere Google Nest apparaten’

Het toonaangevende 9to5Google meldt dat de kans groot is dat het gaat om een opvolger van de Google Nest Hub, het smart display van Google. Ook maakt het blog vergelijkingen met diverse smart speaker modellen van Google, waaronder de Nest Mini en de onlangs gelanceerde Nest Audio.

Zigbee en Soli-sensor

Met name de ondersteuning voor smart home protocol Zigbee is interessant. Hiermee zouden heel veel slimme apparaten die hiermee werken – denk aan slimme verlichting van Philips Hue – beter opgenomen kunnen worden in smart home scenario’s.

Daarnaast lijkt Google haar nieuwe slimme scherm ook te voorzien van een Soli-sensor; Google’s eigen radarbewegingstechnologie. Deze sensor werd eerder ook toegevoegd aan de nieuwe Google Nest thermostat.

Google Nest Hub

De Google Nest Hub is een populair smart display. Bij Smarthomeweb.nl besteedden we veel aandacht aan dit slimme scherm en schreven we onder andere wat je er allemaal mee kunt doen. Ook testten we de grotere variant: check onze mening in de Google Nest Hub Max review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
somfy google home

Somfy Google Home koppeling nu te maken

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”] Somfy Google Home koppeling nu te maken [/av_textblock] [av_textblock size=’12’…
Lees meer