Nieuwe Google Nest Hub heeft sleep tracking

Maarten Reijneveld Laatste update: 08-01-2021

Eerder deze week werd er al gespeculeerd over mogelijk een nieuwe Google Nest Hub met Soli-sensor. Het lijkt er nu op dat deze sneller gaat komen dan verwacht en een sleep tracking functie krijgt.

nest-hub-max-recepten

Google Nest Hub Max © Smarthomeweb.nl

Er is flink wat gaande omtrent de Google Nest Hub. Zo werd begin van de week aangekondigd dat er waarschijnlijk een nieuwe Google Nest Hub komt met Soli-sensor en werd eerder vandaag bekend dat Google het geluidseffect bij casten naar speakers en displays heeft gewijzigd.

Google Nest Hub met sleep tracking

Google heeft al eerder op slimme apparaten de Soli-sensor functie toegevoegd, zoals de Google Nest Thermostat die dit heeft. Er is dus een voorbeeld uit het verleden waarbij het gebruikt is en het lijkt erop dat ze daar nu op voort willen borduren bij de Google Nest Hub. Ze willen de Soli-sensor gaan inzetten om sleep tracking toe te passen. Via de Soli-sensor zal je slaap bijgehouden worden en kan je de volgende dag bijvoorbeeld vragen aan Google Assistant:

  • ‘Hoe heb ik vannacht geslapen?’
  • ‘Toon mijn slaapoverzicht.’

Omdat de Google Nest Hub geen camera heeft is het al meer gewaardeerd door gebruikers en zetten ze deze sneller in de slaapkamer dan slimme producten met camera. De Google Nest Hub wordt daarnaast veel gebruikt als wekker dus is het niet raar dat Google kiest om deze functie toe te passen op dit product. Daarnaast kan je met de sensor ook je alarm uitzetten of snoozen met handgebaren, dit is wel lekker als je niet zo’n prater bent in de ochtend.

Toch moet blijken of het werkt, want hoe moet de Google Nest Hub gepositioneerd staan? Wat gebeurt er als je veel beweegt in je slaap? En wat gebeurt er als je met iemand in bed ligt of een dier naast je hebt liggen? Het blijft afwachten maar het kan goed dat Google hier wat op heeft verzonnen natuurlijk!

Amazon Alexa kondigde ook sleep tracking aan

Het kan een strijd worden wie als eerste slimme producten gaat aanbieden met sleep tracking. De geruchten waren namelijk eerder deze week dat Amazon Alexa bezig is met een sleep track functie op een product die je helpt om slaapapneu te herkennen en te monitoren.

 Aanbieding! 
google nest hub kopen

Gebruik de Nest hub als controller

De Google Nest Hub is ook te gebruiken als een smart home controller. Elk apparaat dat te koppelen is met Google Assistant kun je hiermee bedienen, zowel fysiek, via spraak en via handige automatisering. Check hier of er nog een interessante deal is!

Sneller op de markt dan verwacht

De kans is aanwezig dat de nieuwe Google Nest Hub ook sneller op de markt is dan verwacht. Eerder werd gezegd dat het slimme apparaat in 2021 zou komen maar dat is natuurlijk nogal een bericht. The Verge weet te melden dat het al sneller kan zijn dan verwacht, dit omdat Google recent al een nieuwe interactief apparaat bij de Federal Communications Commission (FCC) heeft geregistreerd.

Prijsindicatie

Als Google daadwerkelijk deze nieuwe Google Nest Hub uitbrengt is het nog afwachten wat de prijs zal zijn. De huidige Google Nest Hub is nu € 84,- bij bol.com en de Google Nest Hub Max, de grotere broer van de Nest Hub, is nu in Amerika 229 dollar. De verwachting is dat de nieuwe Google Nest Hub tussen deze twee apparaten in gaat zitten qua prijs.

Meer smart home artikelen

ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *