Nieuwe Google Nest Hub alarmen, waaronder ‘zonsopkomstalarm’

Rob Tigchelaar Laatste update: 19-01-2021

De alarmen op de Google Nest Hub zijn vernieuwd. Niet alleen de interface, ook de mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een zonsopkomstalarm, waarbij het display en de slimme lampen in de kamer steeds helderder worden.

google nest hub review

Google Nest Hub © Tigchelaar/Smarthomeweb.nl

De Google Nest Hub, het smart display van Google, wordt op kort termijn voorzien van een nieuw alarm: zonsopkomstalarm. Daarbij wordt ook de complete interface van het aanmaken van alarmen vernieuwd. De update zou binnenkort beschikbaar moeten zijn voor de reguliere Google Nest hub.

Alarmen Google Nest Hub

Eerder stonden we al stil bij de mogelijkheid om de Google Nest Hub als slimme wekker te gebruiken, maar de mogelijkheden worden nu nog meer uitgebreid. De hele interface om alarmen te zetten is namelijk vernieuwd.

Waar je voorheen van onder naar boven kan schuiven om alle alarmen te kunnen zien in een horizontale balk of door te zeggen ‘He Google, laat me mijn alarmen zien‘, krijg je nu alle alarmen in een lijstvorm te zien.

Per alarm kun je deze aan- of uitschuiven. Maak je een nieuw alarm aan? Dan kun je nu ook kiezen of er sprake moet zijn van een terugkerend alarm; een functie die we natuurlijk al kennen bij het zetten van een wekker via je smartphone.

Tenslotte kun je ook aangeven of er sprake moet zijn van het zogeheten zonsopkomstalarm. Dit is een nieuwe functionaliteit die we graag even onder de loep nemen.

 Aanbieding! 
google nest hub max

Google Nest Hub Max

De Google Nest Hub Max is te koop bij Bol.com, check hier of er nog een scherpe deal is. Het mooie van deze Nest Hub is dat het scherm extra groot is en dat er ook een camera op de display zit.

Zonsopkomstalarm met Google Nest Hub

Google lijkt er nu alles aan te doen om gebruikers de Google Nest Hub in de slaapkamer te laten plaatsen. Niet alleen met een mogelijk nieuwe Google Nest Hub met soli-sensor, die waarschijnlijk voorzien zal zijn van sleep-tracking, maar ook met de huidige variant.

Met een nieuwe zonsopkomstalarm kun het slimme display van Google steeds helderder laten worden. Vergelijkbaar met een wake-up light, een slimme wekker die je op een rustige manier moet wekken.  Niet alleen het display zelf kan helderder worden: heb jij meer slimme verlichting in je slaapkamer, dan kun je deze ook langzamer feller laten worden om je rustig te wekken.

Geluidseffecten

Daarbij kun je ook kiezen voor een ‘vooralarm’ met een rustgevend geluidseffect. Je hebt keuze uit 20 tonen, blijkt uit foto’s die 9to5Google deelt van de nieuwe alarm-interface van de Nest Hub. Je kunt daarbij kiezen hoelang van te voren deze moet starten: van 5 minuten van te voren tot zelfs een half uur van te voren.

 Aanbieding! 
slimme verlichting ad

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Google Nest Hub

De Google Nest Hub is een smart display van Google. Er zijn twee versies: de reguliere Google Nest Hub en de grotere Google Nest Hub Max. Deze laatste versie is voorzien van een camera aan de voorzijde, waardoor deze ook gebruikt kan worden voor online vergaderingen. Onlangs vond er nog een opknapbeurt voor de Google Meet op de Hub Max plaats.

Benieuwd naar onze mening over het smart display van Google Nest? Bekijk hier onze uitgebreide Google Nest Hub review.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
2 antwoorden
  • Rob Tigchelaar
   Rob Tigchelaar zegt:

   Jep. Het lijkt erop dat Google hiermee er alles aan wil doen om jou het slimme display in de slaapkamer te zetten om daarmee ook in die kamer data te kunnen verzamelen.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *