Nieuwe Google Nest deurbel en Cam (accu)

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-08-2021

Google heeft vorige week een aantal nieuwe Google Nest producten geïntroduceerd, met als grootste blikvangers de Google Nest deurbel en de Google Nest Cam welke werkend zijn op een oplaadbare accu in plaats van stroom. Deze producten zorgen ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van stopcontacten en je zelf vrij kan bepalen waar je de deurbel of camera ophangt.

Nieuwe Google Nest deurbel en Cam (accu)

De Google Nest Deurbel en Google Nest Cam, beide werkend op een oplaadbare accu © Google Nest

Het grootste voordeel van de twee nieuwe Google Nest producten is natuurlijk de oplaadbare accu, hierdoor hoef je de Nest deurbel en de Nest Cam niet meer dicht bij een stopcontact te plaatsen. Het is nog steeds wel mogelijk om de producten met draad te verbinden. Op deze manier blijft de accu altijd opgeladen, maar het heeft natuurlijk minder zin om de draadloze Google Nest Deurbel of Google Nest Cam aan te schaffen als je dan toch het draad gebruikt.

De nieuwe Google Nest deurbel werkend op accu

De nieuwe Google Nest deurbel heeft dus als grootste voordeel dat die op batterij werkt, maar wat zijn de andere handige functies van de slimme deurbel? Voor de basisfuncties is geen abonnement nodig en kan je de volgende functies van de draadloze Google Nest deurbel gebruiken, deze functies zijn nieuw ten opzichte van de vorige slimme deurbellen van Google Nest:

  • Je ontvangt een melding als er pakketjes, dieren, voertuigen of mensen voor de deur staan. De slimme deurbel maakt tussen deze dingen onderscheid dus je hoeft niet te raden wat er voor de deur staat maar het wordt nu aangegeven.
  • De nieuwe Google Nest deurbel heeft een beeldverhouding van 3:4, het zicht is verticaal en door de verhouding kan je van top tot teen alles zien. Je kan dus ook de grond zien wat handig is wanneer er pakketjes op de grond worden gezet.
  • Je kunt het beeld bij de nieuwe Google Nest deurbel tot wel 6 keer inzoomen.
  • De gehele dag goed zicht! Overdag bij zon heeft de deurbel HDR-beeld wat ervoor zorgt dat je alles goed ziet en in de nacht is er nachtzicht waardoor je in het donker ook alles goed kan volgen.
  • De Google Nest deurbel heeft een energiezuinige modus, je kunt instellen dat deze aangaat wanneer er nog maar 7 dagen batterijduur over zijn maar je kan deze modus ook al standaard instellen. Wanneer de energiezuinige modus aanstaat wordt video opname wel beperkt.
  • Het is ook mogelijk de nieuwe slimme deurbel van Google Nest te koppelen met jouw Nest speakers of de Google Nest hub, hierdoor krijg je het geluid van je deurbel over de speakers als er aangebeld wordt.

Ook zijn kun je net als bij vorige slimme deurbellen van Google Nest live meekijken met de slimme deurbel of achteraf de beelden terug kijken wanneer je een melding hebt gemist. Als je wel op tijd bent bij de melding dan kan je direct reageren als iemand voor de deur staat en met deze persoon een gesprek voeren.

Voor al de bovenstaande basisfunctionaliteiten heb je geen abonnement nodig. Zonder abonnement kan je 3 uur beeld opnemen, met een Google Aware abonnement is bijvoorbeeld opname van 30 tot 60 dagen mogelijk. Zo zijn er een aantal uitbreidingen die beschikbaar zijn wanneer je wel een abonnement afsluit.

nieuwe google nest deurbel

Google Nest deurbel (accu)

De nieuwe Google Nest deurbel die werkt draadloos werkt op accu is vanaf nu te reserveren voor € 199,99!

Hoelang gaat de accu van de Google Nest deurbel mee?

Belangrijk om te weten bij deze nieuwe slimme deurbel van Google Nest is hoelang de accu meegaat voordat hij leeg is. Een lange of korte batterijduur kan deze deurbel namelijk maken of breken. Volgens Google zelf gaat de oplaadbare accu 1 tot 6 maanden mee, daarna moet je hem opladen en kan je hem weer gebruiken. Wij hebben de Google Nest deurbel nog niet kunnen testen dus kunnen dit nog niet beoordelen, wel is op een screenshot van Google te zien dat er nog 3 maanden aan batterijduur zijn. Uiteraard is het logisch dat wanneer je hem intensiever gebruikt dat de accu dan sneller leeg is. Ook scheelt het of je de zuinige modus gebruikt of niet, hierdoor gaat de accu langer mee maar is video opname wel weer beperkt. Je kan in de Google Home app ten alle tijde de accustatus in de gaten houden.

Google Nest Cam met oplaadbare accu

Naast een slimme deurbel heeft Google Nest ook een nieuwe camera voor binnenshuis geïntroduceerd. Deze camera onderscheidt zich van de andere omdat hij net als de slimme deurbel draadloos is en je deze dus op alle plekken waar jij wilt kan ophangen. De Google Nest Cam (battery) heeft een beeldresolutie van 1080 pixels. Daarnaast heeft de Google Nest Cam net als de deurbel nachtvisie en HDR-beeld wat ervoor zorgt dat het beeld de hele dag door goed is, zowel bij felle zon en als het donker is. De draadloze Nest Cam heeft eigenlijk veel vergelijkenissen met de nieuwe draadloze slimme deurbel. Je krijgt namelijk ook melding bij detectie van pakketjes, mensen, dieren en voertuigen en je kan tot 3 uur lang video opnemen zonder abonnement. Met abonnement kan je met de camera 30 tot 60 dagen aan opnames maken. Daarnaast is live meekijken uiteraard ook mogelijk!

2 extra nieuwe Google Nest camera’s

Naast deze 2 draadloze Nest producten zijn er nog 2 nieuwe producten geïntroduceerd. Het gaat om 2 camera’s, namelijk:

  • Een Google Nest binnencamera, deze camera is wel met bedrading en verkrijgbaar voor € 100,- wat de camera de goedkoopste Google Nest camera maakt.
  • Een Google Nest Cam Floodlight, deze camera heeft de functie dat bij verdachte bewegingen er verlichting aan gaat. Deze camera is binnenkort verkrijgbaar en heeft een prijskaartje van € 300,-.

Google Nest deurbel of Nest Cam kopen

De Google Nest deurbel en de Google Nest Cam zijn vanaf 24 augustus te verkrijgen. Beide producten zijn te koop voor € 200,-.

Een tip van ons is om rond deze dagen de bekende winkels in de gaten te houden, soms heb je direct een aanbieding of een combideal die je kunt pakken. Op deze manier ben je vaak voordeliger uit dan wanneer je het Nest product los koopt.

Ondanks dat je de Google Nest deurbel en Google Nest Cam nog niet kunt kopen nu, kan je wel alvast één van de producten reserveren. Zo weet je zeker dat wanneer het product er is je er één krijgt, je kan deze vanaf nu hier reserveren.

Hoelang gaat de accu van de Google Nest deurbel mee?

Volgens Google is de accuduur van de Google Nest deurbel 1 tot 6 maanden. Op een screenshot van de Google Home app is te zien dat dit sowieso 3 maanden is, daar is namelijk nog een batterij duur van 3 maanden te zien. Je kunt de accuduur altijd checken in de Google Home app.

Heb je een abonnement nodig voor de draadloze Google Nest deurbel?

Je hebt geen abonnement nodig om de basisfunctionaliteiten van de slimme deurbel van Google Nest te gebruiken. Wanneer je wel een abonnement hebt kan je wel extra opties gebruiken zoals de videobeelden langer opnemen.

Hoelang gaat de accu van de Google Nest Cam mee?

De accuduur van de draadloze Google Nest Cam is 1 tot 6 maanden. Hoe intensief de Nest Cam gebruikt wordt kan ervoor zorgen dat de accu sneller leeg is maar over het algemeen moet de accu sowieso 3 maanden zonder op te laden meegaan.

Kan je videobeelden van de Google Nest Cam terugkijken?

Ja, je kan beelden in de Google Home app terugkijken. Je moet de beelden dan wel opnemen, zonder abonnement kan je 3 uur opnemen, met abonnement 30 tot 60 dagen.

Kan je videobeelden van de draadloze Google Nest deurbel terugkijken?

Als je de beelden hebt opgenomen kun je deze in de Google Home app terugkijken. Let wel op, zonder abonnement kan je minder lang opnemen dan met abonnement. Met abonnement namelijk 30 tot 60 dagen, zonder abonnement kan je maar 3 uur opnemen.

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *