Nieuwe functies voor IFTT Pro abonnees

ifttt pro functies

▲ Beeld ter illustratie © Unsplash

Goed nieuws voor IFTTT Pro abonnees: het bedrijf heeft nieuwe functionaliteiten aangekondigd. Abonnees kunnen binnenkort zelfgemaakte scenario’s klonen en wijzigen, maar ook door anderen gemaakte applets – zoals IFTTT haar scenario’s noemt – kopiëren.

Goed nieuws voor degenen die binnenkort genieten van een IFTTT Pro abonnement: er komen namelijk een aantal nieuwe mogelijkheden. Dit laat het softwarebedrijf weten in een nieuwsbericht op haar website. IFTTT laat in de update weten geluisterd te hebben naar behoeftes en geeft daar antwoord op in de vorm van ‘coole nieuwe updates’.

Dit zijn de nieuwe functies voor IFTTT Pro abonnees

Waarom je als IFTTT gebruiker over zou moeten stappen naar een Pro abonnement? Eerder was op Smarthomeweb.nl al te lezen over deze move van IFTTT, die nu een betaalde variant aanbiedt: zo worden gratis IFTTT functionaliteiten nu beperkt en kun je als niet-Pro gebruiker nog maar drie applets (acties) aanmaken.

Echter wil het bedrijf het nóg interessanter maken om een IFTTT Pro abonnement te overwegen. Zo komen ze met twee nieuwe functies:

  • Zelfgemaakte applets klonen en wijzigen: het kan erg handig zijn om eerder gemaakte smart home scenario’s eenvoudig te kunnen klonen.
  • Kopiëren en updaten van applets van de community: zie jij in de IFTTT community een handige applet voorbij komen, die je uiteindelijk gebruikt? Dan kun je deze zelfs aanpassen naar eigen wens of deze kopiëren voor een eigen applet.

Ook het ontwerp van de IFTTT software aangepakt

Naast nieuwe functionaliteiten heeft IFTTT ook haar software grondig aangepakt. Het bedrijf vernam namelijk dat er gebruikers meer informatie wilden hebben over wat er allemaal werkt met de smart home software: “We hebben ook vernomen dat aanvullende informatie over welke apps werken met IFTTT en welke mogelijkheden ze bieden, van cruciaal belang is voor het maken van applets“, aldus Jeff Sputilnik, Head of Products bij IFTTT.

De aanpassingen in de toekomst zijn als volgt:

  • Verbeterde vindbaarheid van services
  • Het verhogen van servicemogelijkheden, zodat gebruikers sneller zien wat met IFTTT werkt

Volgens IFTTT zouden deze verbeteringen zorgen voor de mogelijkheid om nog sneller geweldigere applets te kunnen realiseren.

We hebben ook vernomen dat aanvullende informatie over welke apps werken met IFTTT en welke mogelijkheden ze bieden, van cruciaal belang is voor het maken van applets.
– Jeff Sputilnik, Head of Products

Meer mogelijkheden binnen aangemaakte IFTTT applets

Tenslotte kondigt IFTTT ook nieuwe mogelijkheden aan binnen gemaakte applets. Zo kunnen gebruikers dezelfde actie binnen een applet verveelvoudigen, kunnen er meerdere opties voor triggers, queries en acties in één applet geslecteerd worden én kan er gebouwd worden met een eenvoudige gebruiksinterface. Tot op heden kan er namelijk enkel nog gebouwd worden met scripts en filtercodes. Als kers op de taart laat IFTTT ook nog weten diverse limieten voor Pro abonnees op te heffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts