Nieuwe Floodlight Cam KonstSmide

Bram Tigchelaar Laatste update: 04-05-2022

KonstSmide heeft een nieuwe slimme camera toegevoegd aan haar smart home portfolio: een Floodlight Cam. In dit artikel bespreken we deze nieuwe slimme camera mét lamp die je push-notificaties stuurt wanneer er beweging gedetecteerd wordt.

floodlight cam konstsmide

Flootlight Cam van KonstSmide © Smarthomeweb

Gaaf, afgelopen week ontvingen we een nieuwe lamp van KonstSmide. Het gaat om een floodlight cam die de mogelijkheid heeft voor 2-wegcommunicatie. In totaal heeft KonstSmide drie floodlights camera’s die werken met slimme functies. Natuurlijk hebben we de camera even uitgetest en in dit bericht lees je alles wat je moet weten over deze lamp/camera.
Konstsmide Smart Floodlight Cam

Dit is de één van de nieuwe Floodlight Cam van Konstsmide. Met deze lamp kun je 24/7 je huis in de gaten houden en bij beweging krijg je een pushbericht, zodat je direct kunt kijken wat de beweging veroorzaakt.

Wat is de Floodlight Cam van KonstSmide voor slimme lamp?

Een Floodlight Camera is vaak voorzien van een spotlight en een camera. Ook deze camera heeft een schijnwerper met daaronder een camera en een bewegingsmelder. Wanneer deze camera beweging detecteert zal de camera zijn schijnwerper aanzetten, hiermee zie je wanneer er zich onbevoegden in je tuin bevinden of het licht zal aanspringen wanneer je zelf in het donker thuiskomt.

Naast dat de slimme lamp zorgt voor belichting neemt de camera de beweging ook op, hierdoor kun je later bekijken wat de beweging veroorzaakte. Krijg je een bewegingsmelding dan kun je ook direct via een app bekijken wat er gaande is. Mocht er dan bijvoorbeeld iemand in de tuin lopen dan kun je deze persoon ook aanspreken middels 2-wegcommunicatie of waarschuwen via de ingebouwde sirene.

In de app kun je naast het activeren van de sirene en het bekijken van de live beelden ook het licht activeren, direct een noodlijn bellen, snapshots maken, beelden opnemen, geluid in de omgeving beluisteren, eventueel terug spreken of andere geluiden laten horen. Zo kun je een telefoon af laten gaan, een hond laten blaffen, of standaard vragen stellen als: “Hi, Can I help you?” of “Sorry, I’m not interested in”.

flootlight cam konstsmide

Hoe werkt de lamp en wat zijn de specificaties?

Het is vrij simpel om de lamp te installeren. Je sluit de lamp aan op het netstroom, verbindt de lamp met de app, daarna via wifi en je kunt direct de camera gebruiken. In de app geef je de locatie van de lamp aan, hierdoor weet je precies wanneer je meerdere lampen hebt waar er beweging is. De app van KonstSmide werkt ook vrij simpel en je kunt er totaal vijf lampen op aansluiten.

Ook kun je in de app elke camera precies afstellen hoe je deze wilt hebben. Denk bijvoorbeeld aan sensitiviteit van de slimme beveiligingscamera en de zone waarin de camera beweging mag detecteren. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je woont aan een doorgaande weg en er vaak mensen voorbij lopen, hierdoor voorkom je dat de camera vals alarm detecteert.
Verder kun je ook de lengte van video bepalen wanneer de camera opneemt, hiermee kun je bijvoorbeeld voorkomen dat de camera eindeloos opneemt en de ruimte binnen no-time vol zit. Mocht je de hele dag op willen nemen dan kun je dit ook aangeven via de app. Ook zit er nog een Safety Dection Mode op de camera, hierdoor krijg je ook een signaal wanneer de camera bijvoorbeeld een klap krijgt of er afgesloopt wordt.

Naast deze handige instellingen is het ook mogelijk om een SD-kaartje in de camera te plaatsen en opgenomen beelden op te slaan op je telefoon. Via je telefoon kun je ook direct de beelden downloaden, zodat ze niet via een SD kaartje op je computer hoeft te zetten. Een voordeel van deze interne opslag is dat je niet vast zit aan extra kosten of abonnementen, wat we bijvoorbeeld bij andere buitencamera’s wel zien.

Overige specificaties van deze lamp

  • Via de app te controleren: 24/7 houdt je je huis in de gaten, ook wanneer je niet thuis bent kun je gewoon live meekijken.
  • Camera en lamp zijn flexibel: de richting van de camera en lamp zijn makkelijk met de hand te verstellen.
  • 2-wegcommunicatie: je kunt de geluiden waarnemen bij de camera, maar je kunt ook terug praten wanneer dit nodig is.
  • Infrarood nachtzicht: ook in de nacht heb je goed beeld, zelfs tot 12 meter ver!
  • 1080 HD camera: de floodlight cam heeft een hele goede camera en neemt de beelden op in HD.

Bekijk hieronder een filmpje over de Floodlight camera’s van KonstSmide:

Pluspunten van de Floodlight Cam van KonstSmide

Deze camera van Floodlight heeft verschillende pluspunten. De meest opvallende pluspunten is de design van de lamp, de lamp is ontwikkeld door een Zweeds bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen van design lampen. Vergelijken we deze lamp met andere floodlight camera’s die nu op de markt zijn dan is deze lamp van KonstSmide wel een stuk mooier, oordeel zelf maar:

verschillende floodlight cams

Verschillende floodlight cams: KonstSmide, Ring en EZVIZ LC1.

Naast het design van de lamp zijn we erg tevreden over de werking van de floodlight cam. De lamp is vrij simpel te installeren en de app is overzichtelijk. Ook zijn de instellingen van de lamp erg goed te personaliseren en is dit makkelijk aan te passen naar je eigen situatie. Een ander pluspunt van de camera van KonstSmide is dat er geen abonnement of extra kosten bij komen, wanneer je gebruik wilt maken van alle functies. Denk hierbij aan het bekijken of opnemen van beelden, helaas zien we bij andere merken dat hier extra voor betaald dient te worden. Ook is het een stuk veiliger dat je opgeslagen beelden gewoon intern op kunt slaan op een SD kaartje.

Als we dan nog kijken naar de minpunten, dan is het nog niet mogelijk om de lamp te koppelen met andere apparaten. Het systeem van KonstSmide werkt nog niet samen met andere domotica systemen als Google of Hue en is daarom nog niet te gebruiken met andere slimme apparaten. Of dit in de toekomst mogelijk is, is nog niet bekend. Verder zijn we erg tevreden over de werking van deze floodlight cam.

Floodlight Cam KonstSmide met twee verstelbare lampen

Benieuwd naar deze Floodlight Cam van KonstSmide? Bekijk dan ook dit model, deze heeft twee verschillende lampen die je ieder een eigen kant op kunt richten voor meer verspreidt licht in je tuin.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.