Nieuwe Apple Homepod met Matter ondersteuning aangekondigd

De nieuwe Apple Homepod biedt ondersteuning voor Matter.
apple homepod matter
© Apple Press

Apple heeft een nieuwe versie van haar Homepod smart speaker aangekondigd. De nieuwe variant heeft een verbeterde audiokwaliteit, heeft een snellere chip en ondersteunt smart home platform Matter.

Nieuwe Apple Homepod

De nieuwe Apple Homepod is slimmer, sneller en beter dan haar voorganger. Zo is hij voorzien van een S7-chip, waardoor volgens Apple het ‘akoestische systeem optimaal benut wordt’. De smart speaker is voorzien van een klein touchscreen op de bovenzijde en is voorzien van een stoffen behuizing.

Matter ondersteuning

De nieuwe smart speaker ondersteunt smart home protocol Matter, een nieuw universele frequentie waar steeds meer smart home producten mee werken. Naast de ondersteuning voor Matter is er uiteraard ook ondersteuning voor Thread en voice assistant Siri. Hierdoor kun je hem – net als de vorige editie – aansturen met spraakgestuurde opdrachten.

Vanzelfsprekend kun je de smart speaker koppelen met Apple TV. En heb je meerdere nieuwe Apple Home speakers? Dan kun je ze met elkaar koppelen als stereopaar. Helaas is het koppelen van een oud model en een nieuw model niet mogelijk.

Ingebouwde rookmelder

De nieuwe Apple Homepod is stiekem ook een slimme rookmelder: hij is namelijk voorzien van sensoren die rook- en koolmonoxide kunnen detecteren. Er gaat dan een luid signaal af en er wordt een notificatie naar je smartphone gestuurd. Ook is er sprake van een ingebouwde temperatuur en vochtigheidssensor, waarmee je de luchtkwaliteit in kunt monitoren. Purifiertester schetst het beeld dat je met een smart home scenario een luchtbevochtiger zou kunnen activeren als de luchtvochtigheid te laag is.

Apple Homepod Nederland: release datum en prijs

De releasedatum in Nederland van de Apple Hompod is op 3 februari 2023. Hij heeft een prijskaartje van 349 euro, waarmee hij een stuk duurder is dan de gemiddelde smart speaker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts