Nieuwe app tado° moet zorgen voor nog schonere lucht

Rob Tigchelaar Laatste update: 29-10-2020

Co2 uitstoot en de luchtkwaliteit is sinds enkele jaren een belangrijk onderwerp in Nederland. Vandaag was er in de krant zelfs te lezen dat een Nederlander die blootgesteld wordt aan veel vieze lucht zelf 13 maanden korter leeft.

tado klimaatbeheer

© tado

Belangrijk om wat aan de luchtkwaliteit te doen. Ook tado° deelt deze mening en komt met een nieuwe update die er voor moet zorgen dat gebruikers beter inzicht krijgen in de luchtkwaliteit in en om het huis.
Betere luchtkwaliteit met tado°

Begin dit jaar in februari lanceerde tado° al de Klimaatcomfort Skill. Een skill die met behulp van ingebouwde temperatuur- en luchtsensoren de luchtkwaliteit in huis kan meten. Na het meten van de luchtkwaliteit ziet de gebruiker hoe het is gesteld met de luchtkwaliteit in haar/zijn huis en hoe dit eventueel verbetert kan worden.

Na het introduceren van deze handige functie is tado° de app verder gaan ontwikkelen en introduceerde tado° gister de vernieuwde app. Deze app moet er voor zorgen dat de gebruikers van de tado° V3 slimme thermostaat nog meer informatie krijgen over de luchtkwaliteit in en om het huis. Het is na het updaten van de app is mogelijk om te zien welke vervuilende stoffen en pollen er aanwezig zijn.

Na het meten van de luchtkwaliteit krijgt de gebruiker ook advies en tips hoe de luchtkwaliteit verbetert kan worden. Zo kan het soms zijn dat de ramen geopend moeten worden voor frisse lucht, maar soms ook juist weer gelosten moeten worden. Omdat het hier om een update gaat hoeft er geen nieuw hardware aangeschaft te worden en hoeft de gebruiker alleen even de nieuwe update te installeren.

Perfecte tool voor hooikoorts gebruikers

Zoals boven beschreven meet de nieuwe app ook welke pollen er in de lucht aanwezig zijn. Voor hooikoorts gebruikers is het raadzaam bij veel pollen niet naar buiten te gaan en ramen gesloten te houden. Ook via de nieuwe app krijgt de gebruiker een pollenvoorspelling voor gras, onkruid en bomen.

  Aanbieding! 
tado slimme thermostaat starter kit

Tado slimme thermostaat starterkit

De slimme thermostaat van tado is een hele goede keuze! Scoor nu ook een deal op de starterkit van tado waarin ook twee slimme radiatorknoppen zitten!
Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.