Nieuwe Amazon Echo Show 10: beweegt mee met gebruiker

amazon echo show 10

▲ Amazon Echo Show 10 beweegt mee met de gebruiker © Amazon Pressroom

Amazon heeft tijdens het Amazon Hardware 2020 event vanavond een nieuw slim display aangekondigd. Het gaat om de Echo Show 10, die een bijzonder en vooral unieke functie heeft: hij draait richting de gebruiker wanneer deze de spraakassistent oproept.

Goed nieuws in de smart home niche: Amazon heeft een nieuw smart display aangekondigd tijdens haar Amazon Hardware Event 2020 wat vanavond plaatsvond. Het nieuwe slimme display is – net als alle andere smart displays en speakers van Amazon – voorzien van spraakassistent Alexa.

Amazon Echo Show 10 draait naar gebruiker

Wat de Amazon Echo Show 10 anders maakt dan andere smart displays, is dat deze meebeweegt met de gebruiker. Als een gebruiker de spraakassistent aanspreekt, zal het smart display zich naar de gebruiker draaien. Dit gaat met behulp van zogeheten echolocatie in combinatie met de camera: hiermee wordt de gebruiker herkent en zal het scherm dus te zien zijn voor degene die Alexa aanspreekt.

13 inch megapixel camera  en 10 inch display

Onder de motorkap van het nieuwe smart display van Amazon is een 13 inch megapixel camera te vinden, meldt Amazon vanavond. Dit is goed voor videobellen, waar de Echo modellen goed voor gebruikt kunnen worden. Daarbij meldt de Amerikaanse webshop en techgigant dat met name in de keuken het smart display voor de meeste voordelen zou kunnen zorgen.

ZIE OOK
Nieuwe bolvormige Amazon Speakers

Het beeldscherm is 10 inch groot, wat even groot is als de Google Nest Hub Max, waar we vandaag nog over meldden dat er mogelijk een nieuwe interface geïntroduceerd zal gaan worden op kort termijn.

Helaas nog niets bekend over Alexa in het Nederlands

De Amazon Echo Show 10 is, zoals we daarnet al vermeldden, voorzien van Alexa als spraakassistent. Wil je Nederlands kunnen communiceren met het nieuwe smart display? Dan heb je nog even pech: Amazon heeft namelijk nog niets aangekondigd over een ondersteuning voor de Nederlandse taal.

Amazon Echo Show 10 kopen: nog even wachten

Degenen die staan te trappelen om het nieuwe smart display van Amazon aan te schaffen, moeten nog even wachten. De Amazon Echo Show 10 kopen zal waarschijnlijk pas aan het einde van dit jaar mogelijk zijn. Amazon meldt daarbij dat de prijs rond de $ 249,99 zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts