Amazfit: Nieuwe smartwatches van Huami

Redactie Laatste update: 20-10-2020

Huami, het bedrijf achter veel draagbare slimme apparaten, heeft twee nieuwe Amazfit-smartwatches aangekondigd: de Amazfit G TR 2 en Amazfit G TS 2. Beide horloges hebben gave nieuwe functies waaronder een bloedzuurstofmeter.

random smartwatch

Random smartwatch (echte foto’s volgen nog) © Pexels

Huami is al een bekende speler van smartwatches, zo ontwikkelde het merk al verschillende Amazfit watches waaronder: Amazfit X, Band 5, Neo, T-Rex, Stratos serie, Nexo en BIP. De twee nieuwe horloges zijn als het ware een verbetering van hun voorganger, vandaar de 2 in de naam. Beide horloges hebben qua uiterlijk een upgrade gekregen, maar binnen in het horloge is ook het één en ander gesleuteld. Zo hebben beide horloges gave nieuwe functies die onder ander de kwaliteit van de ademhaling tijdens je slaap kunnen meten.  In dit bericht vertellen we meer over de twee nieuwe Amazfit GTS en GTR fitnesshorloges.
Amazfit GTR 2 – Ronde smartwatch

De nieuwe Amazfit GTR is een ronde smartwatch en beschikt over een 1.39 inch rond Amoled scherm (ongeveer 3,5 cm). Het model is te verkrijgen in een klassieke variant met een roestvrijstalen behuizing en een leer bandje, daarnaast is er ook een sportmodel deze wordt geleverd met een siliconen bandje.

De smartwatch is vooral bedoeld als fitnesshorloge en heeft ook 12 verschillende sportprogramma’s, wat in de toekomst uitgebreid moet worden naar 90 verschillende programma’s.  Elke programma is een trackingprogramma die persoonlijke gegevens bijhoudt, denk bijvoorbeeld aan een programma die je hartslag bijhoudt tijdens het sporten. Op basis van deze gegevens krijg je feedback en zelfs een gezondheidsscore.

LEES OOK:
Flink veel korting op smart home apparatuur tijdens Bol.com 10 daagse!

Opvallend is dat deze nieuwe horloges komen met een bloedzuurstofmonitoring functie, wat voor smartwatches uniek is. Volgens Huami krijgen de horloges de volgende nieuwe functies: OxyenBeats (zuurstofmeter voor bloed) en SomnusCare (slaapmonitor). Deze functies kunnen samen gegevens meten en je een score geven voor de kwaliteit van de ademhaling tijdens je slaap. Volgens Huami hebben deze nieuwe sensoren een nauwkeruigheid van 96%.

Overige functies en specificaties Amazfit GTR 2

 • Ingebouwde GPS (via GLONASS systeem)
 • NFC (Near Field Communication)
 • Batterijduur van 38 dagen
 • Spraak assistent die ook offline werkt
 • 5 ATM waterbestendig
 • 4 GB interne opslag

Hoewel de Amazfit GTR 2 sinds vandaag wel te koop is in China is het nog niet bekend wanneer deze smartwatch hier te koop. Wel kunnen we ongeveer een schatting maken van de prijs. De GTR 2 kost bij Chinese webshops 999 Yuan wat omgerekend naar de Euro ongeveer € 125.- is. Bekijk hier de beschikbaarheid van alle Amazfit smartwachtes.

Hieronder hebben we een filmpje gevonden van een eerste impressie van het horloge:
Amazfit GTS 2 – Vierkante watch

De Amazfit GTS 2 horloges is de vierkante versie van het fitnesshorloges van Huami. Ook dit model heeft weer een behoorlijke upgrade gehad qua uiterlijk en innerlijk. Zo heeft dit model een 1,65 inch (ongeveer 4,2 cm) Amoled scherm en heeft de display een krasbestendige coating om krassen te voorkomen. Ook dit model is te verkrijgen in een klassieke- en sportvariant, waarbij de sportvariant een siliconen bandje heeft heeft de klassieke een leer bandje.

Qua functies is er weinig verschil met te zien met Amazfit GTR 2, wel zien we een enorm verschil in de batterijduur van de horloges. Dit verschil is waarschijnlijk te wijten aan het beeldscherm van de GTS 2. Op het beeldscherm van de GTS zijn namelijk allemaal widgets te zien die continue in beweging zijn en dat kost waarschijnlijk een stuk meer energie dan een standaard klok.

Overige functies en specificaties Amazfit GTS 2

 • Ingebouwde GPS (via GLONASS systeem)
 • NFC (Near Field Communication)
 • Batterijduur van 7 dagen
 • Spraak assistent die ook offline werkt
 • 5 ATM waterbestendig
 • 4 GB interne opslag

Net zoals de Amazfit GTR 2 is het nog niet bekend wanneer deze ook in Nederland te koop is. Ook is dit model te vinden in Chinese webshops voor dezelfde prijs en verwachten we dat het horloge in Nederland ongeveer € 125,- gaat kosten. Bekijk hier de beschikbaarheid van alle Amazfit smartwachtes. Bekijk hieronder een unboxing video van de GTS 2 van AmazTech.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.