Home » Smart home nieuws » Nieuwe Amazon smart home producten

Nieuwe Amazon smart home producten

amazon alexa smart home producten

De Alexa Smart Oven, een van de nieuwe producten die Amazon heeft aangekondigd. © Amazon
Robbert Tigchelaar · 26 september 2019

Amazon komt deze week opnieuw met een introductie van meerdere interessante artikelen voor een smart home. Zo is er nu – naast een slimme magnetron – ook een Amazon slimme oven gelanceerd. Ook is er nu een slimme lamp voor kinderen geïntroduceerd: Alexa Glow, een kleurrijke lamp die eenvoudig in verschillende kleuren kan gaan schijnen. Naast nieuwe producten voor een smart home, zijn er ook tal van nieuwe ‘features’ aangekondigd om het leven in huis aangenamer en makkelijker te maken.

Nieuwe Amazon smart home producten en features voor aangenamer wonen

Met de nieuwe smart home producten die Amazon aangekondigd heeft, heeft het Amerikaanse bedrijf het doel om aangenamer en makkelijker wonen toegankelijk te maken voor iedereen. Naast de verschillende nieuwe producten, waaronder een slimme oven een slimme lamp voor kinderen, zijn er ook diensten en feature gelanceerd die men moet helpen om de beste smart home oplossingen te kunnen ontdekken. Zo is  het CertifiedHuman keurmerk in het leven geroepen: iedereen kan eenvoudig producten vinden die niet lastig te installeren zijn en die daadwerkelijk waarde toevoegen binnen een smart home.

4-1 Amazon Smart Oven: spraakbediening via Alexa

Misschien wel het meest interessante smart home product wat Amazon heeft aangekondigd is de slimme oven: de 4-1 Amazon Smart Oven. Het is een slimme oven die op vier manieren gerechten warm kan maken. Het is een combinatie van een hete lucht oven, magnetron, convectie oven en een ‘opwarmer’. De slimme oven is eenvoudig te koppelen met Alexa, zodat de oven bediend kan worden met spraakopdrachten. Zo kan er gevraagd worden om de oven voor te verwarmen naar een specifieke temperatuur óf het stoppen van de oven.

De slimme oven is niet alleen slim, omdat deze met Alexa bediend kan worden. Zo zal de oven ook voorzien zijn van 30 verschillende programma’s om nog makkelijker gerechten op de juiste wijze te kunnen bereiden. Het meest opvallende is de ‘Scan to Cook’ functie. Hiermee kunnen gebruikers van de Amazon Smart Oven eenvoudig de barcade van producten scannen via de Alexa app om de oven de producten op de juiste wijze te laten bereiden. De slimme oven wordt verkocht voor $ 249,99.

Amazon Glow, een slimme lamp die te bedienen is via Alexa

Een ander opvallend smart home product is de Amazon Glow. Het gaat hier om een slimme verlichting in de vorm van een bolvormige lamp die na een koppeling met bijvoorbeeld Alexa Dot, de populairste smart speaker van Amazon, eenvoudig te bedienen is met spraak. Zo zouden kinderen makkelijk kunnen vragen om kampvuur verlichting, wat leuk kan zijn bij het voorlezen van een verhaaltje. De Amazon Glow heeft ook mogelijkheden om de kinderkamer te veranderen in een lichtshow óf een danceparty. De prijs van de Amazon Glow bedraagt $ 29,99.

amazon glow slimme kinderlamp

De Amazon Glow, een slimme kinderlamp. © Amazon

Meerdere features voor minder stress met toepassing van smart home producten

Naast de verschillende nieuwe smart home producten, heeft Amazon ook meerdere features aangekondigd om met een geruster gevoel te kunnen genieten van alle slimmigheden binnen een smart home. Zo is er Amazon Guard, waarmee gebruikers op dit moment alerts kunnen ontvangen als er bijvoorbeeld beweging of rook gedetecteerd wordt in een woning wanneer men van huis is. Binnenkort worden er ‘Smart Alerts’ toegevoegd: zo zijn ook gesprekken en voetstappen zaken waarbij er een notificatie plaats kan vinden.

Ook wilt Amazon zorgen voor minder stress en meer aandacht voor elkaar met behulp van een handige WiFi pauze. Perfect als gezinnen met het avondeten gezamenlijk willen genieten van het avondmaal, zonder gestoord te worden van berichten of updates.

Tenslotte komt Amazon nog met een functie om diverse huishoudelijke taakjes uit handen te nemen: zo kan Alexa je een berichtje sturen als de batterijen van slimme deursloten vervangen dienen te worden.

Eerder vandaag konden we op Smarthomeweb.nl melden dat Amazon ook 8 nieuwe Echo producten gelanceerd heeft.

Meer smart home nieuws

amazon eero mesh netwerk
amazon echo show 10
nieuwe amazon echo dot
nieuwe lampen philips hue
random smartwatch