Nieuw: Ring Linked Device-functie

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Goed nieuws: Ring heeft nu eindelijk een functie gelanceerd die ontzettend handig is voor gebruikers van meerdere Ring producten. Het gaat om de nieuwe ‘Linked Device-functie’, een functie waarmee alle Ring devices met elkaar te verbinden zijn.

Ring linked device-functie

Ring Doorbell © Ring

Via één dashboard kunnen gebruikers alles overzichtelijk houden binnen hun smart home. Via de functie kunnen er overigens niet alleen Ring apparaten met elkaar gekoppeld worden, ook zijn ze allemaal centraal te bedienen. Een prachtige ontwikkeling.

Ring Linked Device-functie: alle devices overzichtelijk in één dashboard

Met de start van de IFA – Europa’s grootste elektronicabeurs – kondigt Ring deze nieuwe functionaliteit aan. Voorheen was het niet mogelijk om meerdere Ring apparaten eenvoudig en overzichtelijk te bedienen vanaf één centraal punt. Daarbij konden er ook geen smart home scenario’s geactiveerd worden tussen verschillende Ring devices. Gelukkig komt daar nu verandering in: zo kan bijvoorbeeld de Ring videodeurbel beweging detecteren, waarna een gekoppelde Ring Stick Up Cam automatisch geactiveerd wordt in de hal. Persoonlijk misten wij deze optie, hoewel wij Ring wel als topper in de top 10 slimme deurbellen hebben bestempeld. Het wordt dus nóg beter.

Voordelen van Ring Linked Device-functie

Naast het creëren van smart home scenario’s tussen verschillende Ring apparaten, zijn er direct nog veel meer voordelen op een rij te zetten. Dit blijkt als we inzoomen in de mogelijkheden van de Ring Linked Device-functie. De voordelen op een rij:

  • In de Ring-app kun je via de optie Linked Devices zelf de Ring apparaten makkelijk koppelen
  • Laat automatisch de lichten van de Spotlight- of Floodlight Cam aanspringen als er beweging gedetecteerd wordt door een ander Ring apparaat
  • Heb je meerdere slimme deurbellen van Ring, bijvoorbeeld voor en achter het huis? Dan kun je bij detectie van beweging alle camera’s van de deurbellen gelijktijdig laten opnemen.

Dit laatste voordeel vinden we persoonlijk erg interessant. In een diepgaand gesprek met een Ring gebruiker afgelopen week, werd de vraag gesteld of kwaadwilligen je makkelijk kunnen afleiden via een slimme deurbel. Geen gekke gedachte: een inbreker zou express kunnen aanbellen om je aandacht naar de voordeur te leiden, terwijl een andere inbreker achter aan de slag zou gaan.

Ring laat weten dat de nieuwe Linked Devices-functie aankomende weken beschikbaar gesteld zullen worden voor alle Ring gebruikers.

De redactie van Smarthomeweb.nl is aanwezig bij IFA 2019 in Berlijn. Wij houden jullie dagelijks op de hoogte van nieuwtjes en ontwikkelingen die we tegenkomen. Nieuwsgierig naar specifieke producten of ontwikkelingen? Stuur ons erop af!

 Aanbieding!  
eufy deurbel zonder base

Euy deurbel nu extra goedkoop!

De nieuwe slimme deurbel van Eufy is nu extra goedkoop! Het gaat hier om een deal met een losse deurbel, mocht je al wat apparaten hebben van Eufy dan is dit een interessante deal!

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *