Nieuw: Ring Linked Device-functie

Ring linked device-functie
Ring is onze favoriete slimme deurbel © Ring

▲ Ring Doorbell © Ring

Goed nieuws: Ring heeft nu eindelijk een functie gelanceerd die ontzettend handig is voor gebruikers van meerdere Ring producten. Het gaat om de nieuwe ‘Linked Device-functie’, een functie waarmee alle Ring devices met elkaar te verbinden zijn.

Via één dashboard kunnen gebruikers alles overzichtelijk houden binnen hun smart home. Via de functie kunnen er overigens niet alleen Ring apparaten met elkaar gekoppeld worden, ook zijn ze allemaal centraal te bedienen. Een prachtige ontwikkeling.

Ring Linked Device-functie: alle devices overzichtelijk in één dashboard

Met de start van de IFA – Europa’s grootste elektronicabeurs – kondigt Ring deze nieuwe functionaliteit aan. Voorheen was het niet mogelijk om meerdere Ring apparaten eenvoudig en overzichtelijk te bedienen vanaf één centraal punt. Daarbij konden er ook geen smart home scenario’s geactiveerd worden tussen verschillende Ring devices. Gelukkig komt daar nu verandering in: zo kan bijvoorbeeld de Ring videodeurbel beweging detecteren, waarna een gekoppelde Ring Stick Up Cam automatisch geactiveerd wordt in de hal. Persoonlijk misten wij deze optie, hoewel wij Ring wel als topper in de top 10 slimme deurbellen hebben bestempeld. Het wordt dus nóg beter.

Voordelen van Ring Linked Device-functie

Naast het creëren van smart home scenario’s tussen verschillende Ring apparaten, zijn er direct nog veel meer voordelen op een rij te zetten. Dit blijkt als we inzoomen in de mogelijkheden van de Ring Linked Device-functie. De voordelen op een rij:

  • In de Ring-app kun je via de optie Linked Devices zelf de Ring apparaten makkelijk koppelen
  • Laat automatisch de lichten van de Spotlight- of Floodlight Cam aanspringen als er beweging gedetecteerd wordt door een ander Ring apparaat
  • Heb je meerdere slimme deurbellen van Ring, bijvoorbeeld voor en achter het huis? Dan kun je bij detectie van beweging alle camera’s van de deurbellen gelijktijdig laten opnemen.

Dit laatste voordeel vinden we persoonlijk erg interessant. In een diepgaand gesprek met een Ring gebruiker afgelopen week, werd de vraag gesteld of kwaadwilligen je makkelijk kunnen afleiden via een slimme deurbel. Geen gekke gedachte: een inbreker zou express kunnen aanbellen om je aandacht naar de voordeur te leiden, terwijl een andere inbreker achter aan de slag zou gaan.

Ring laat weten dat de nieuwe Linked Devices-functie aankomende weken beschikbaar gesteld zullen worden voor alle Ring gebruikers.

De redactie van Smarthomeweb.nl is aanwezig bij IFA 2019 in Berlijn. Wij houden jullie dagelijks op de hoogte van nieuwtjes en ontwikkelingen die we tegenkomen. Nieuwsgierig naar specifieke producten of ontwikkelingen? Stuur ons erop af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts