Nieuw: Philips Hue Wall Switch module!

Bram Tigchelaar Laatste update: 14-01-2021

Eén van de grootste irritaties in een slim huis is dat de slimme verlichting gewoon uitgezet kan worden met een “domme” schakelaar. Door de verlichting uit te schakelen via deze manier kun je de verlichting niet meer bedienen via de app, maar niet getreurd want Philips Hue komt met een oplossing. De Philips Hue Wall Switch module.

philips hue labs

  © Philips Hue

Met deze nieuwe Philips Hue Wall Switch module voorkom je dat de slimme verlichting niet meer reageert wanneer iemand de verlichting uitschakelt via een gewone schakelaar.

Hoe werkt de Philips Hue Wall Switch module?

De Philips Wall Switch module is een module die je simpel gezegd gewoon achter een bestaande schakelaar plaatst. Deze Wall Switch Module koppel je vervolgens met de Hue bridge. De module zorgt ervoor dat de slimme verlichting gewoon voorzien blijft van stroom, wanneer iemand de verlichting dan uitzet via een schakelaar blijft de lamp in contact staan met de bridge en kun je de lamp gewoon blijven bedienen en weer aanzetten.

Momenteel komt het vaker voor dat een huis volledig voorzien is van slimme verlichting, maar dat de oude schakelaars alsnog de lampen aan of uit kunnen zetten. Wanneer de lamp uitgezet wordt via zo’n oude schakelaar is de lamp niet meer te bedienen via de app. Dit komt omdat de lamp simpel gezegd niet meer in contact staat met stroom. Met de nieuwe module zorg je er eigenlijk voor dat de lamp in contact blijft met stroom ook als iemand de schakelaar uit zet.

Als het ware maakt de module de oude schakelaar slim en wanneer de schakelaar gebruikt wordt, stuurt de schakelaar een seintje naar de bridge en deze weet dan of de lamp aan of uit moet. Deze modules zijn niet geheel nieuw want KlikAanKlikUit heeft deze modules al een tijdje. Wel is dit een uitkomst voor Philips Hue gebruikers, want zo kun je de verlichting in één systeem houden.

Beschikbaarheid en prijs Philips Hue Wall Switch module

We hoeven niet heel lang te wachten op deze nieuwe module, want in begin maart moeten deze al leverbaar zijn. Verwacht wordt dat één module aangeboden wordt voor € 39,99 en dat er ook een dubbelpack beschikbaar komt voor € 69,99.

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Meer smart home artikelen

Philips hue calla sokkellamp
Amazon Music in Nederland (HD - Abonnement - Unlimited)
Ring abonnement - abonnement voor je Ring deurbel
welke ring deurbel moet ik nemen
kerst smart home deals
draadloze deurbel action dit moet je weten!
meerdere hue bridges, waarom en hoe kan dit
Sonoff ZBMINI
philips hue lamp niet bereikbaar, wat te doen
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *