Ecobright Smart LED dimmer voor Z-Wave en Zigbee

ecobright dimmer z-wave zigbee

▲ Verlichting ter illustratie © Pixabay

Het Nederlandse Ecobright brengt als eerste een slimme dimmer op de markt, waarmee zowel Z-Wave als Zigbee communicerende lampen aangestuurd kunnen worden. De Smart LED dimmer Zigbee/Z-Wave is uniek en de eerste ter wereld die beide smart home protocollen ondersteund, beweert Ecobright. Praktisch alle slimme LED lampen kunnen aangestuurd worden met de slimme LED dimmer. De smart LED dimmer is zowel met spraak als via een app aan te sturen. Opvallend is het grote bereik van de slimme dimmer: 0-200W led.

Slimme LED dimmer Z-Wave/Zigbee geschikt voor veel slimme lampen

Eerder dit jaar konden we op Smarthomeweb.nl al melden dat Ecobright met een unieke slimme draai/drukknop dimmer zou komen. De Smart LED dimmer van Ecobright is dankzij de ondersteuning voor zowel Zigbee als Z-Wave compatibel met opvallend veel slimme verlichting merken. Een greep uit de mogelijkheden:

Ecobright meldt op hun website dat het ook goed is om te weten dat zo’n 90% van alle LED lampen in Nederland en België werken op de fase afsnijding. Om te kunnen schakelen tussen de twee smart home protocollen is de Smart LED Dimmer voorzien van een schuifje aan de bovenzijde van de dimmer. Opvallend is dat bij het schakelen tussen Zigbee vs Z-Wave de dimmer wel eerst gerest moet worden door de resetknop 3 seconden ingedrukt te houden.

Draai/druk LED dimmer

De Smart LED Dimmer heeft de bekende draai/druk functie, die we kennen van de klassieke dimmers. Door de dimmer in te drukken kunnen slimme lampen aan- of uitgeschakeld worden. Door te draaien aan de dimmer kunnen de lampen – je raadt het al – gedimd worden. Deze techniek komen we zelden tegen bij slimme schakelaars, gezien deze normaal gesproken veelal voorzien zijn van een pulsschakelaar.

Met spraak bedienen via Google Assistant óf Amazon Alexa

Is je smart home voorzien van een smart speaker van Google of Amazon? Ook dan is deze nieuwe slimme LED dimmer een interessante keuze, gezien deze ondersteuning biedt voor de twee spraakassistenten Google Assistant en Amazon Alexa. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen: “Hé Google, zet Ecodim aan” of “Oké Alexa, zet Ecodim op 10%”.

Onlangs lanceerde ook Philips Hue een eigen slimme schakelaar: de Hue Smart Button. Deze werkt uitsluitend met Zigbee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts