Google Home en chromecast koppelen met Netflix

netflix koppelen met chromecast voor google home

Met een Google Home en een Google Chromecast kun je in enkele minuten een koppeling realiseren, waarna je met spraak Netflix via Chromecast kunt starten. In deze blog leg ik stap voor stap uit hoe jij dit kunt realiseren.

netflix koppelen met chromecast voor google home

▲ Netflix koppelen met Chromecast voor Google Home © Pixabay

Niets is lekkerder dan even op de bank ploffen en je favoriete Netflix serie voort te zetten. Nog lekkerder is het dan door enkel te spreken Netflix aan te zetten en direct de juiste serie te starten. Wist je dit gewoon behoort tot de mogelijkheden? Je kunt Netflix koppelen via Google Home met je Chromecast in je smart tv!

Waarom Netflix koppelen met Chromecast?

geen afstandsbediening bij koppelen netflix met chromecast

Je hebt geen afstandsbediening meer nodig bij koppelen netflix met Chromecast.

Het is misschien wel een van de grootste voordelen van een smart tv’s: zonder allemaal kabels vanaf je laptop of telefoon Netflix streamen. Sterker nog: vaak vind je ook gewoon de Netflix app op je smart TV! Wanneer jij echter ook een Google Home hebt, kun je met behulp van spraak Netflix opstarten via een chromecast die verbonden is met je TV.

Netflix starten met Google Home

Zo hoef je niet meer de afstandsbediening erbij te pakken, naar je apps te gaan op je smart TV om vervolgens pas Netflix te kunnen starten. Eenmaal opgestart moet je ook nog naar je afspeellijsten om je serie voort te zetten. Nee, met Netflix starten met de Google Home app naar je chromecast die in je tv zit is het gewoon mogelijk om met behulp van spraak Netflix direct te starten op je smart TV.

Benodigd voor koppeling: Google Chromecast

Met Netflix koppelen aan Chromecast is een verbinding van je smart TV met een Google Home smart speaker zo gemaakt! Let op: hiervoor heb je dus echt een Chromecast nodig of een smart TV waar Chromecast is ingebouwd. Niet alle televisies met een ingebouwde Chromecast zijn echter te koppelen. Ik raad je aan om de lijst met de mogelijk te koppelen apparaten te checken op de speciale pagina van Google.

chromecast v3

Maak je Tv compatibel met een Chromecast

Een van de handigste smart home producten om een snelle koppeling te maken met Google Home is de Chromecast. Deze Chromecast stop je simpelweg in je tv en bestuur hem daarna met spraak.

Bekijk

Stappenplan Netflix koppelen met Chromecast voor Google Home

Voor het kunnen bedienen van Netflix via Google Home, kun je onderstaande stappen volgen:

  1. Open je Google Home app
  2. Ga naar Instellingen
  3. Klik op “Meer instellingen” onderin de lijst
  4. Ga naar Services
  5. Klik op Foto’s en video’s
  6. Koppel Netflix door je accountgegevens in te vullen
  7. Je kunt nu Netflix bedienen met je Google Home op aangesloten apparaten!

Mocht je je televisie nog niet hebben gekoppeld, dan kun je hier een handig artikel vinden over Google Home koppelen aan Samsung TV (of andere smart tv’s).

smart tv ad

 Aanbieding!  

Aanbieding: 7% korting op Philips 55PUS6704/12 – 4K TV

Van plan om een nieuwe 4K smart TV te kopen? Dan is deze aanbieding interessant: bespaar 7% op deze 55 inch 4K-Ultra HD smart TV van Philips. Met deze TV geniet je ook van Philips Ambilight!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts