Gaaf: Netflix nu te bekijken op Google Nest Hub

google nest hub netflix

▲ © Pixabay

We moesten er langer op wachten dan verwacht, maar nu is het dan zover: vanaf vandaag kunnen we Netflix kijken op het Google Nest Hub, hét smart home display van Google. Laten we inzoomen op hoe je dit doet!

Goed nieuws: vanaf vandaag kunnen we officieel Netflix kijken op de Google Nest Hub en de Google Nest Hub Max. Het smart display van Google biedt namelijk nu ondersteuning aan voor het Amerikaanse serie- en videoplatform. Eerder was het al mogelijk om video’s van bijvoorbeeld YouTube te bekijken, maar Netflix was nog niet mogelijk. Google heeft hier overigens een primeur in handen: het is het eerste slimme display wat ondersteuning biedt voor Netflix.

Op de redactie ontvingen we sinds de introductie van de Google Nest Hub – eind vorig jaar – al veel vragen over de mogelijkheid om Netflix te kunnen kijken. Toen was dat nog niet mogelijk, maar Google beloofde hier wel werk van te maken. Vandaag is het dan zover: het is mogelijk om je favoriete Netflix serie te kijken op de Google Nest Hub of de Hub Max van Google Nest.

Waarom Netflix op Google Nest Hub zo interessant is

Wie heeft er tegenwoordig geen Netflix abonnement? Wanneer je een Google Nest Hub (Max) in huis hebt gehaald, kan al snel de wens bestaan om even lekker je favoriete serie verder te kijken. Ook kan het leuk zijn om kookprogramma’s op Netflix aan te zetten tijdens het koken: het smart display van Google wordt immers vaak in de keuken neergezet.

Netflix kijken op Google Nest Hub: dit heb je nodig/stappenplan

Wanneer je een film of serie van Netflix op je Google Nest Hub wil gaan kijken, heb je uiteraard het smart display nodig (dit kan dus ook de Max-variant zijn) en een abonnement bij Netflix. Jep: in tegenstelling tot YouTube moet je bij Netflix dus écht abonnee zijn om te kunnen genieten van video-content.

Alles in huis: dan kun je onderstaande stappen volgen.

  1. Koppel je Google Home applicatie met je Netflix account
  2. Log in met je Netflix gegevens om je account te koppelen aan de app
  3. Je kunt nu met spraakopdrachten specifieke series of films starten (leestip voor specifieke spraakcommando’s: Netflix koppelen met Chromecast voor Google Home)
  4. Pak de popcorn en genieten maar!

YouTube en Disney+ konden al bekeken worden op de Google Nest Hub

Voorheen was het al mogelijk om ook video’s vanaf YouTube of Disney+ te bekijken op het slimme display van de Amerikaanse zoekmachinegigant. Nu is het ook mogelijk is om Netflix te checken, lijkt Google steeds interessanter te gaan worden voor meer en meer mensen. We zijn razend benieuwd of er ook een ondersteuning voor partijen als Videoland of HBO gaan komen. Zoals je van ons kunt verwachten volgen wij deze smart home ontwikkelingen op de voet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts