Netatmo lanceert slimme modulerende thermostaat

Rob Tigchelaar Laatste update: 29-10-2020

Netatmo heeft een nieuwe slimme modulerende thermostaat aangekondigd. Met deze nieuwe slimme thermostaat kunnen gebruikers met spraakopdrachten en op afstand het klimaat in huis regelen. De thermostaat is compatibel met Apple HomeKit en is geschikt voor de meeste OpenTherm ketels.

netatmo slimme moduleren thermostaat

De nieuwe slimme modulerende thermostaat © Netatmo

Netatmo heeft een nieuwe slimme modulerende thermostaat aangekondigd. Gebruikers kunnen met behulp van spraakopdrachten de temperatuur in huis eenvoudig bedienen. Daarnaast kan de slimme thermostaat – die met name geschikt is voor OpenTherm ketels – ook op afstand bediend worden middels de Home+ Control app van Legrand.
Bediening van de Netatmo Slimme Modulerende Thermostaat

De bediening van de slimme modulerende thermostaat van Netatmo kan op verschillende manieren plaatsvinden: zo kunnen er via een applicatie op afstand, met spraakopdrachten of handmatig instellingen verricht worden. Laten we inzoomen op de verschillende mogelijkheden.

Home+ Control app

Middels de Home+ Control app zijn er verschillende instellingen te verrichten voor deze nieuwe thermostaat van Netatmo. Zo kunnen gebruikers een verwarmingsplanning maken: aan de hand van vijf vragen, waaronder specifieke werktijden, creëert de applicatie een planning die past bij de levensstijl van de bewoners. Op deze manier is er sprake van minimale energieverspilling en worden er automatische smart home scenario’s gerealiseerd.

Daarbij is het handig om te weten dat deze nieuwe slimme modulerende thermostaat werkt met de slimme radiatorknoppen van Netatmo. Hiermee kun je ook via de app de temperatuur per kamer regelen.

netatmo home+ control app (1)

Diverse modi voor de slimme thermostaat in de Home+ Control app. © Netatmo

Bedien de thermostaat via Apple HomeKit

Interessant: de slimme thermostaat is compatibel met Apple HomeKit. Door deze ondersteuning is het mogelijk om de temperatuur met spraakopdrachten te bedienen. Zo kun je zeggen:

  • He Siri, verhoog de temperatuur met twee graden
  • He Siri, hoe warm is het op dit moment in huis?

Heb jij een smart speaker van Google Nest of Amazon in huis staan? Niet getreurd: Netatmo laat weten dat ondersteuning voor Google Assistant en Amazon Alexa in ontwikkeling is.
Handmatig bedienen ook mogelijk

Naast de mogelijkheid tot het maken van een verwarmingsplanning, kunnen gebruikers ook diverse modi activeren. Zo is er een Vorstvrijmodus en een Afwezigmodus. Deze laatste modus is vergelijkbaar met de Google Home Thuis en Afwezig routines. Uiteraard kunnen gebruikers handmatig ingesteld worden op de slimme modulerende thermostaat.

Slimme modulerende thermostaat geschikt voor OpenTherm ketels

Qua compabiliteit moet je er rekening mee houden dat het gaat om een slimme thermostaat voor modulerende CV ketels. De Netatmo Slimme Modulerende Thermostaat is compatibel met de meeste OpenTherm ketels en -boilers. Met deze boilers kun je zelfs nog veel meer met de smart home thermostaat. Zo kun je op specifieke momenten het warme water afsluiten óf de temperatuur hiervan bepalen.

Houdt rekening met isolatie van het huis en buitentemperatuur

Opvallend is de Auto-Adapt functie onder de motorkap van deze modulerende thermostaat. Met deze functionaliteit wordt er rekening gehouden met de isolatie van het huis en de actuele buitentemperatuur. In combinatie met de OpenTherm-modulering kan de thermostaat inschatten hoelang het nodig is om de gewenste temperatuur te bereiken.

Door deze eigenschappen is er minimale sprake van energieverspilling. Belangrijk volgens Netatmo oprichter Fred Potter.

We hebben de Slimme Modulerende Thermostaat ontworpen om gebruikers met een OpenTherm ketel in staat te stellen hun comfort naar het volgende niveau te brengen zonder energie te verspillen.
– Fred Potter, oprichter Netatmo en CTO van het Eliot programma van Legrand

Het is niet de eerste thermostaat met de Netatmo opdruk: zo introduceerde zij enige tijd geleden ook al een slimme thermostaat (check onze mening in deze Netatmo thermostaat review).

Net als zijn oudere broer werkt deze slimme thermostaat ook draadloos en wordt hij geleverd met vier verschillende kleurenstickers, zodat hij mooi aan kan sluiten op het interieur.

netatmo thermostaat draadloos

De slimme thermostaat werkt draadloos. © Netatmo

Netatmo Slimme Modulerende Thermostaat kopen: prijs en beschikbaarheid

Goed nieuws voor degenen die staan te springen om deze nieuwe slimme modulerende thermostaat van Netatmo aan de muur te hangen: hij is namelijk vanaf nu te koop in menig webshop. Voor een prijs van € 239,99 is het zeker niet de goedkoopste slimme thermostaat, maar hiermee haal je wel een hele slimme variant in huis.

Of hij een plekje krijgt in de beste slimme thermostaat lijst? Wij schrijven binnenkort een review over deze nieuwe thermostaat en zullen hem uitgebreid testen.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.