Binnenkort verkrijgbaar: Netatmo Slimme Koolmonoxidemelder

binnenkort verkrijgbaar netatmo slimme koolmonoxidemelder

▲ Ter illustratie, pixabay.

Vanaf 16 november ligt er een nieuwe slimme koolmonoxidemelder van Netatmo in de Nederlandse winkels. Het Franse bedrijf lanceert die dag een slimme koolmonoxidemelder die je op tijd waarschuwt als het koolstofmonoxidegehalte in jouw ruimte te hoog wordt.

Hoe werkt de Netatmo Slimme Koolmonoxidemelder?

De slimme koolmonoxidemelder van Netatmo meet realtime het koolstofmonoxidegehalte van de ruimte waar het apparaat geïnstalleerd is. Wanneer de koolstofmonoxide een concentratie van 50 of meer PPM (parts per million) aantikt dan ontvang je als gebruiker de melding “koolstofmonoxide abnormaal”. Als dit gehalte van 50 PPM nog steeds gedetecteerd wordt na 30 minuten dan ontvangt de gebruiker de melding “koolstofmonoxide gedetecteerd”en gaat het alarm af. Om een beeld te schetsen van verschillende koolstofmonoxide niveaus, normaal gesproken wordt 800 PPM gezien als extreme blootstelling en 100 PM als milde blootstelling. De Netatmo slimme koolmonoxidemelder geeft dus ruim op tijd aan bij 50 PPM dat er een verhoogd koolstofmonoxidegehalte is.

Het alarm wat afgaat bij een langdurig hoger koolstofmonoxidegehalte produceert een geluid van 85 dB (decibel), dit geluid in combinatie met de melding die je op je smartphone krijgt zorgt ervoor dat je sowieso op tijd op de hoogte bent. Wanneer je deze melding krijgt moet je zorgen dat je zo snel mogelijk je woning verlaat.

Ophangen koolmonoxidemelder

Uit een onderzoek van de Nederlandse Brandwonden Stichting blijkt dat maar liefst 72 procent van de respondenten niet wisten waar ze een koolmonoxidemelder op moeten hangen. Veel mensen dachten dat je hem heel laag moet hangen maar dat is een misvatting. Je kunt volgens Netatmo het beste een koolmonoxidemelder op ademhoogte ophangen, dan fungeert de melder op zijn best.

Netatmo slimme koolmonoxidemelder gaat 10 jaar mee

De slimme koolmonoxidemelder van Netatmo werkt op een batterij welke 10 jaar meegaat. Je hoeft je dus een hele lange tijd geen zorgen te maken of de melder het nog wel doet. Wanneer de melder bijna leeg is zal deze een melding versturen naar jouw smartphone. Je kunt helaas niet na 10 jaar de batterij vervangen maar zult een nieuwe koolmonoxidemelder moeten kopen. Voordeel hiervan wel is dat daar nieuwe detectiesensoren op zitten. De sensoren op het model die je dan al 10 jaar hebt zullen dan namelijk sporen van slijtage hebben dus is een nieuwe koolmonoxidemelder na 10 jaar een goed plan.

Ondanks dat de koolmonoxidemelder lang meegaat is het goed om af en toe te testen of het apparaat het nog goed doet. Je kunt dit doen door de automatische functietest, deze functie zal de status van de koolstofmonoxidesensor, de accu en de WiFi-verbinding checken.

Verbinden met andere slimme apparaten

Dankzij Apple HomeKit is de slimme koolmonoxidemelder van Netatmo ook te koppelen met andere smart home producten, bijvoorbeeld de slimme verlichting van Philips Hue. Je kunt slimme verlichting koppelen met de melder en zo een scenario maken. Een scenario door bijvoorbeeld in te stellen dat wanneer de koolmonoxidemelder afgaat dat dan ook de verlichting aanspringt waardoor je door hebt dat er wat aan de hand is.

slimme koolmonoxidemelder netatmo

Prijs en beschikbaarheid koolmonoxidemelder Netatmo

De slimme koolmonoxidemelder wordt vanaf 16 november aangeboden in de Nederlandse winkels voor € 99,99. Netatmo staat voor 100 % inclusief, er zijn dus geen verborgen kosten. Na aanschaf is er dus geen extra abonnement nodig om het apparaat volledig te gebruiken of zijn er extra kosten die gemaakt moeten worden.

Koolmonoxidemelder en rookmelder vanaf 2022 combineren

Vanaf 2022 kan je een slimme rookmelder en slimme koolmonoxidemelder goed samen combineren. In een eerder artikel maakte wij namelijk bekend dat rookmelders in 2022 verplicht worden. Een mooie kans om een slimme rookmelder plus een slimme koolmonoxidemelder aan te schaffen en te combineren.

De Koolmonoxidemelder van Netatmo voldoet aan de Europese regelgeving. De melder kreeg de CE-certificering (EN 50291) en de NF-certificering gereserveerd voor producten die voldoen aan de hoogste veiligheidscriteria.

One comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts