Nieuw: Netatmo slimme deurbel met HomeKit ondersteuning

slimme deurbel homekit netatmo

▲ De slimme deurbel van Netatmo © Netatmo

Wij kunnen niet achterblijven was hoogstwaarschijnlijk de gedachte van Netatmo. Het Franse bedrijf wat smart home producten produceert heeft namelijk aangekondigd met twee slimme deurbellen met HomeKit ondersteuning op de markt te komen.

Zo zijn er helemaal geen slimme deurbellen met HomeKit ondersteuning, en zo worden er binnen enkele dagen twee nieuwe deurbellen aangekondigd tijdens de CES 2019 in Las Vegas. Naast de Robin Proline slimme deurbel voor Apple HomeKit, komt nu ook Netatmo met een interessant model: de Netatmo Slimme Video Deurbel.

Netatmo Slimme Video Deurbel voor Woning App

Om gebruik te kunnen maken van de slimme functies van de nieuwe deurbel van Netatmo, wordt er gebruik gemaakt van de Netatmo Security-app. Net als bij andere slimme deurbel modellen, is het bij het model van Netatmo mogelijk om via je smartphone personen te zien die aanbellen en kun je hiermee communiceren.

Opvallend is dat dit een van de weinigen deurbellen is op het moment die ook ondersteuning biedt voor Apple HomeKit. Tot op de dag van vandaag was het nog niet mogelijk om een slimme deurbel te integreren in een smart home waarbij HomeKit het dominerende smart home platform is van de gebruiker. Nu komt daar dus verandering in: je kunt via de Woning App zien wie er aanbelt en je krijgt notificaties op je iPhone of iPad wanneer er iemand aanbelt. Ook kun je acties ondernemen met behulp van spraakcommando’s via Siri.

Slimme deurbel ook IFTTT ondersteund

Niet alleen biedt deze deurbel van Netatmo ondersteuning voor HomeKit: ook kunnen gebruikers interessante mogelijkheden creëeren met behulp van IFTTT. Zo zijn er onder andere koppelingen mogelijk met slimme lampen van Philips Hue.

Opvallend: geen abonnement benodigd voor beeldopslag

Een opvallend voordeel van deze deurbel in tegenstelling tot andere slimme deurbellen, is dat je bij de Netatmo geen abonnement hoeft aan te schaffen voor het opslaan van beeldmateriaal. Eerder schreven we een artikel over het feit dat een slimme deurbel zonder abonnement vaak een betere keuze is.

Dit is te zien op de speciale pagina op de website van Netatmo: je kunt zonder abonnement de beelden opslaan op een lokale microSD kaart of een koppeling maken met Dropbox of een FTP server. Een interessante move!

Meer weten en zien? Bekijk hieronder de interessante video van de slimme deurbel van Netatmo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts