Netatmo kondigt nieuw Slim Video Alarmsysteem aan

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Franse smart home fabrikant Netatmo heeft een compleet slim video alarmsysteem aangekondigd op IFA 2019 in Berlijn. Het slimme video alarmsysteem is voorzien van een slimme binnen camera, slimme sirene en slimme raam/deur sensoren.

Netatmo slim video alarmsysteem

  © Netatmo

Opvallend genoeg hoeven gebruikers geen abonnement af te nemen om volop gebruik te maken van de functionaliteiten van het alarmsysteem. Het systeem is uitgerust met gezichtsherkenning, zodat herkend kan worden of het gaat om bewoners of onbekenden. Gebruikers hebben alle vrijheid om meldingen zelf in te kunnen stellen, bijvoorbeeld als een raam te lang openstaat. Ook kan geluid afgespeeld worden via het systeem, zodat mogelijke inbrekers ‘denken’ dat er iemand thuis is.
Netatmo Slim Video Alarmsysteem: dit is de inhoud

Steeds vaker komen met smart home merken met complete alarmsystemen. Veelal voorzien van allerlei producten die naadloos met elkaar samenwerken en informatie naar elkaar toespelen. Ook het slimme video alarmsysteem van Netatmo is hier een goed voorbeeld van. Het systeem bestaat uit de volgende producten:

  • Slimme binnencamera: de slimme beveiligingscamera is voorzien van gezichtsherkenning. Hierdoor kan er onderscheid gemaakt worden tussen bewoners en onbekenden. Wordt er een onbekende gesignaleerd als jij niet thuis bent, dan kun je hiervoor een directe notificatie instellen.
  • Slimme binnensirene: de binnensirene laat een oorverdovende sirene horen als er bijvoorbeeld ingebroken wordt. De sirene heeft een geluidsniveau van 100 dB.
  • Slimme raam/deursensoren: de sensoren detecteren als ramen of deuren geopend worden. Daarnaast registreren deze sensoren ook trillingen, bijvoorbeeld als er geprobeerd wordt om de deur te forceren bij een inbraak.

Extra mooi zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden om statussen te bekijken van ramen en deuren. Dankzij de slimme raam/deursensoren van Netatmo, kunnen gebruikers checken of ramen en deuren nog openstaan.

inhoud video alarmsysteem netatmo

Volle vrijheid voor de gebruiker van het alarmsysteem van Netatmo

Met name de vrijheid van gebruikers op het gebied van instellingen zijn opvallend. Gebruikers kunnen allerlei scenario’s en typen meldingen zelf bepalen. Staat een raam te lang open? Dan kan er gelijk een notificatie verstuurd worden. Door deze vele mogelijkheden wordt er voorkomen dat er veel ‘onnodige’ meldingen verstuurd worden.

Registreert een sensor of camera een poging tot inbraak of verdachte situatie? Dan bestaat er zelfs de mogelijkheid om via het slimme video alarmsysteem geluiden na te bootsen. Zo kan bij het detecteren van een inbraakpoging een hond gaan blaffen. Opvallend is dat het complete systeem volledig zonder abonnement te gebruiken is. Iets wat bij diverse andere smart home merken vaak een ander verhaal is.

Opslag van beelden: zowel op SD kaart als extern

Op het gebied van smart home privacy zit het ook goed met het systeem: gebruikers kunnen zelf bepalen hoe de beelden opgeslagen worden. Zo is het mogelijk om de slimme camera te voorzien van een SD kaartje om daar de video opslag plaats te laten vinden. Echter kan er ook een koppeling gemaakt worden met externe diensten als Dropbox of een FTP-server om de opslag te realiseren.
Netatmo slim video alarmsysteem kopen

Of er een compleet pakket van het video alarmsysteem aangeboden zal worden is nog niet bekend. Wel is bekendgemaakt dat de slimme raam/deursensoren reeds – vanaf 6 september – te koop zijn. Deze kunnen per drie aangeschaft worden voor € 99,-. De slimme binnensirene is vanaf 26 september te koop en zal € 79,99 gaan kosten. De slimme binnencamera wordt al aangeboden voor € 199,-. Bekijk het totale Netatmo assortiment bij Bol.com voor actuele prijzen en beschikbaarheid.

 Aanbieding!  
nest camera

Google Nest Cam Indoor beveiligingscamera met extra korting!

De Google Nest Cam Indoor beveiligingscamera is nu tijdelijk scherp afgeprijsd. Deze slimme beveiligingscamera is speciaal voor binnen en kan gekoppeld worden met apparaten die compatibel zijn met Google Nest.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.