CES 2020 Update: Netatmo slim deurslot

Redactie Laatste update: 21-10-2020

CES 2020 is van start gegaan en het eerste nieuwtje op gebied van smart home is dat Netatmo met een slim deurslot komt. Het slimme deurslot wordt ook geleverd met NFC-sleutels en is daarom ook op de oude manier te openen, lees hieronder meer over dit nieuwe slimme deurslot.

netatmo slim deurslot

Handig slim deurslot is zelfs te gebruiken met sleutels

Het Netatmo slot heeft veel voordelen, zoals hierboven al beschreven wordt het slot geleverd met NFC-sleutels. Met deze sleutels kun je het slimme deurslot openen en elke sleutel is uniek. De sleutels kunnen gekoppeld worden met het slot. Ook kun je natuurlijk het slimme deurslot openen via een app op je smartphone en zit er aan de binnenzijde van de deur een cilinderslot, hierdoor kun je het slot van binnen altijd openmaken. Wel handig als het slot bijvoorbeeld geen stroom meer heeft in noodgevallen.

Het slimme deurslot wordt ook geleverd met een cilinder, deze moet op elke deur passen tot 10 centimeter. Dit houdt in dat het huidige cilinderslot volledig vervangen wordt en je geen gebruik meer maakt van je oude sleutels. De Netatmo sleutels zijn allemaal uniek en worden gekoppeld met het slimme deurslot. Dit doe je middels de app, mocht het voorkomen dat iemand een sleutel heeft die geen toegang meer tot je huis mag hebben, dan kun je via de app ook de sleutel blokkeren. Ook heel handig wanneer je een sleutel kwijt bent dan hoef je niet het hele slot te vervangen, maar dan blokkeer je simpelweg de sleutel die je verloren bent.
Het slot werkt op batterijen en moet volgens Netatmo twee jaar mee gaan. We gaan er ook vanuit dat wanneer de batterijen bijna leeg zijn je ook een melding krijgt, zodat je de batterijen kunt vervangen voordat ze op zijn. Het slot is tevens ook gecertificeerd (SKG**) en werkt met deuren met een éénpunts of meerpuntsvergrendeling.

Een echt HomeKit deurslot

Het slimme deurslot kan gekoppeld worden middels bluetooth of via HomeKit. Dit is handig wanneer je gebruik maakt van Siri of de woning app van iPhone. Via de HomeKit ondersteuning kun je het slot bedienen met de woning app op je iPhone, ook verwachten we dat er leuke koppelingen gemaakt kunnen worden met het slimme slot. Bijvoorbeeld wanneer je het slot opent dat automatische de slimme verlichting in de gang aan gaan.

Wanneer het Netatmo slot te koop is en hoe duur deze gaat kosten is nog niet bekend. Wel wordt verwacht dat dit in het najaar van het slot geïntroduceerd wordt!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.