Netatmo rookmelder review

Door Bram| Review datum: 20 februari 2019

Vandaag hebben we weer een nieuwe review mogen schrijven over de Netatmo rookmelder. Deze rookmelder van het merk Netatmo is slimme rookmelder. Benieuwd hoe ik deze slimme rookmelder ervaren heb? Lees hier dan de Netatmo rookmelder review.

Inhoud van deze review:

Lees de complete Netatmo rookmelder review met al mijn bevindingen of ga direct naar mijn conclusie over deze rookmelder!
netatmo rookmelder homekitNetatmo slimme rookmelder

Een slimme rookmelder van het merk Netatmo. Ook mooie strakke rookmelder die gekoppeld kan worden met HomeKit, waardoor die zelfs met spraak bediend kan worden.

Wat is de Netatmo rookmelder?

De Netatmo rookmelder is een slimme rookmelder van het merk Netatmo. Netatmo is een merk die zich volledig richt op het slimmer maken van je huis. Ook richt dit merk zich op mooie design van de producten, zodat ze je huis slimmer en mooier maken. Dit zie je terug in diverse producten van het merk. Zo heeft dit merk onder andere een slimme thermostaat, deurbel, beveiligingscamera, luchtkwaliteitsmonitor en weerstation in haar assortiment.

In deze review gaan we in op de rookmelder van dit merk. Deze rookmelder is slim dat houdt in dat deze bijvoorbeeld op afstand gemonitord kan worden en gekoppeld kan worden met andere apparaten.

notificatie van slimme rookmelder

Bij slimme rookmelders krijg je notificaties op je smartphone.

Unboxing: Netatmo rookmelder

Natuurlijk ben je altijd benieuwd hoe het product eruit zit voordat je het product besteld. Om je en indruk te geven van wat er allemaal in de doos van Netatmo zit hebben ik een foto gemaakt van de inhoud. Bekijk hieronder de foto met de inhoud van de Netatmo verpakking.

unboxing netatmo rookmelder review

Inhoud verpakking:
  • Netatmo rookmelder: natuurlijk bevindt er in de doos de Netatmo rookmelder. In eerste opzicht ziet de Rookmelder er modern en strak uit.
  • Achterkant rookmelder: deze achterkant dien je te monteren op de juiste locatie, daarna kun je de rookmelder hierop bevestigen.
  • Plugs en schroeven: altijd handige wanneer er schroeven en pluggen bijgeleverd worden die geschikt zijn voor de rookmelder.

Ook worden er natuurlijk boekjes bij geleverd. In deze boekjes staat een beschrijving hoe je de rookmelder dient te installeren. Daarnaast zijn er op de website van Netatmo ook handige instructievideo’s te vinden.

Functies van deze slimme rookmelder van Netatmo

Bij deze Netatmo rookmelder kijken we natuurlijk ook naar de functies van dit slimme apparaat. De functies maken namelijk het apparaat “slim”, zo is het namelijk mogelijk om de rookmelder te koppelen aan je smartphone. Hieronder hebben we de functies van de rookmelder opgesteld met de onderbouwing.

Verbinding met smartphone: door de rookmelder te koppelen aan je smartphone krijg je bij rookdetectie een pushmelding. Bij een pushmelding kun je dan direct schakelen en als het nodig is de hulpdiensten inschakelen.

Een andere handige functie wanneer de rookmelder gekoppeld staat aan je smartphone is dat je de rookmelder bij een melding via de smartphone uit kunt zetten. Dit kan erg handig zijn wanneer je hoge plafonds hebt en er niet makkelijk bij komt.

Zelftestfunctie: ook heeft deze rookmelder een zelftestfunctie. Met deze functie test de rookmelder zichzelf of er nog voldoende stroom is, Wifi verbinding heeft en of de rooksensor nog werkt. Werkt één van deze factoren niet meer dan krijg je een berichtje op je smartphone.

Welke koppelingen met de Netatmo Rookmelder?

Bij een slim product kijken we naast functies ook naar de koppelingen met andere apparaten. Wanneer je meerdere apparaten met elkaar kunt koppelen wordt een huis pas echt slim. Hieronder hebben we twee koppelingen die je kunt maken met de Netatmo rookmelder.

Eigen producten van Netatmo: de producten van Netatmo dienen allemaal aangemeld te worden op de Netatmo Security app. Via deze app kun je de apparaten bedienen. Een voordeel hiervan is dat je geen basisstation of bridge nodig heb, wat bij sommige merken wel het geval is. In één app heb je alle producten van Netatmo overzichtelijk gekoppeld en kun je bedienen.

Compatibel met HomeKit: naast de koppeling met de Netatmo app, kunnen de producten van Netatmo gekoppeld worden aan Apple HomeKit. Hierdoor kun je ook de producten met spraak bedienen. Vraag bijvoorbeeld aan Siri hoe het met de batterijen van de rookmelder in de eetkamer gesteld is, zie foto hieronder voor een voorbeeld. Daarnaast is het heel handig wanneer je al andere slimme producten gekoppeld hebt met HomeKit, deze heb je dan overzichtelijk in één app. Met deze gekoppelde apparaten kun je dan weer scenes maken. Koppel bijvoorbeeld je Philips Hue lampen met de rookmelder. Een scene die handig kan zijn is dat wanneer er rook gedetecteerd wordt de lampen aan gaan, zo vind je in het donker makkelijker de uitgang.

slimme rookmelder homekit netatmo

Met HomeKit kun je een rookmelder bedienen via Siri

Specificaties van de rookmelder van Netatmo

De meeste specificaties van de Netatmo rookmelder hebben we al behandeld, maar om het even wat overzichtelijker te maken hebben we alles in één tabel gezet. In het tabel hieronder vind je alle specificaties van deze slimme rookmelder.

Netatmo rookmelder
Specificaties
VoedingstypeBatterijen (inclusief, levensduur van ongeveer 10 jaar)
KoppelbaarJa (Apple HomeKit)
Bedienen via appJa
DetectieRook
Prijsindicatie€ 99,99

Mijn conclusie over de Netatmo rookmelder review

Ik ben erg te spreken over deze rookmelder. Het enige minpuntje die ik heb kunnen ontdekken is dat de rookmelder erg prijzig is. Wil je het hele huis voorzien van slimme rookmelders dan loopt dit erg op, daarnaast kent veiligheid geen prijs en natuurlijk hoef je niet in elke kamer een slimme rookmelder te hangen.

Over deze rookmelder kun je wel zeker zeggen dat hij veilig is. Vooral omdat hij zichzelf continue controleert op Wifi-verbinding, accuduur en of de rooksensor nog werkt. Dit maakt de rookmelder niet alleen veilig maar natuurlijk ook slim. Het handige van deze rookmelder vind ik ook dat je deze via je smartphone uit kunt zetten. Ik heb een hoge plafond dus hoef ik niet niet te stuntelen om hem uit te zetten.

Kortom een hele veilige slimme rookmelder die het huis weer een beetje slimmer en veiliger maakt. Ben je op zoek naar een goede rookmelder dan vind ik dit zeker een aanrader en ik hoop je met deze Netatmo rookmelder review een beter beeld te geven van deze rookmelder.

Netatmo rookmelder zelf kopen? Dan raad ik je aan om rond november ons Netatmo Black Friday overzicht te checken. De kans is groot dat je hem dan met korting kunt fiksen!

Netatmo rookmelder

€ 99,99
8.3

Mogelijkheden

8.0/10

Design

9.0/10

Ondersteuning

8.0/10

Spraakbediening

8.0/10

Voordelen

  • Geen base of bridge benodigd
  • Makkelijk te installeren
  • Compatibel met Apple HomeKit
  • Batterijen gaan lang mee
  • Controleert zichzelf

Nadelen

  • Prijzig